Pratik pişmeyen tatlılar kelam konusu olduğunda yenilikçi ve lezzetli tanım arayanlar buraya. Sıcak havalarda hem ferahlık verip hem tatlı krizlerinize ani tahlil olacak bu pişmeyen tatlı tanımlarını kesinlikle denemelisiniz. İşte, birbirinden kolay ve lezzetli pişmeyen tatlı tanımları…
1. İçerisindeki her bir gerecin birbirine ahengi damaklarınızı şenlendirecek.
İncirli Labneli Pişmeyen Tart Tarifi
Malzemeler
Alt taban:
Orman Meyveli Parfe Tarifi
Malzemeler
Pişmeyen Tiramisu Tarifi
Malzemeler
Kırmızı Meyveli Sorbe Tarifi
Malzemeler
Fit Güç Topu Tarifi
Malzemeler
Banana Split Tarifi
Malzemeler
Çikolatalı Truff Tarifi
Malzemeler
Pişmeyen Pasta Tarifi
Malzemeler
Tabanı için:
Yoğurtlu ve Çilekli Kup Tarifi
Malzemeler
Püresi için:
Kavunlu Smoothie Tarifi
Malzemeler
1. İçerisindeki her bir gerecin birbirine ahengi damaklarınızı şenlendirecek.
İncirli Labneli Pişmeyen Tart Tarifi
Malzemeler
Alt taban:
4 su bardağı yulaf unu
2 tatlı kaşığı bal
4 olgun incir
1 yemek kaşığı bal
300 gram labne peynir
- Dilediğiniz kadar incir
Yulaf unu, bal ve inciri güzelce karıştırın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tart kalıbıyla form verin.
Hamurunuz cıvık olursa içerisine yulaf unu ekleyebilirsiniz. Şayet katı olursa da bal ek edebilirsiniz.
Dolgusu için; labne peyniri ve balı karıştırın. Ekşi seviyorsanız limon damlatabilirsiniz.
Tartın oyuk kısmına sürün ve her yerinin kapandığından emin olun.
Üzerini incirle süsleyin. Dolapta bir süre bekletin. Şimdiden afiyet olsun.
Orman Meyveli Parfe Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 paket orman meyveli krem şanti
1 paket negro
1 paket küçük halley
1 küçük kâse böğürtlen
1 küçük kâse kiraz
Fıstık (İsteğe bağlı)
Fındık (İsteğe bağlı)
Ceviz (İsteğe bağlı)
Sütle çırpılmış krem şantinin içerisine böğürtlen, kiraz, negro ve halleyi katın. Kalıbın içerisine dökün.
İçerisine robottan geçirdiğiniz fındık, fıstık ve cevizleri ekleyin. Üzerini streç sinemayla sarın.
3 saat dondurucuda bekletin. Servis etmedilk evvel istediğiniz üzere süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Pişmeyen Tiramisu Tarifi
Malzemeler
- 24 adet kedidili
170 gram labne peyniri
60 gram süzme yoğurt
190 mililitre sıvı krema
100 mililitre pudra şekeri
- 1 kâse kahve
- Yeterince kakao
1 kaba krema için gerekli olan tüm gereçleri aktarın. Uygunca çırpın.
Tüm kedidillerini kahveye bandırın. Kedidillerini bir kaba dizin. Üzerine kremayı dökün.
İkinci kata da kedidillerini yerleştirin. sonrasındasında bir daha krema dökün. Üzerini uygunca düzleştirin.
Üzerine kakao eleyin. En az 6 saat buzdolabında bekletin. Akabinde servis edin. Afiyet olsun.
Kırmızı Meyveli Sorbe Tarifi
Malzemeler
20 adet dondurulmuş frambuaz
10 adet kiraz
5 adet çilek
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Tüm gereçleri rondodan geçirin ve homojen bir karışım elde edin.
Dondurma kalıbına dökün ve üzerini streçleyip buzdolabına koyun.
Buzlukta 5-6 saat bekletin. Her 20 dakikada bir karıştırmayı unutmayın.
Servis etmeden 15 dakika evvel çıkarın ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Fit Güç Topu Tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı yulaf unu
8 adet hurma
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Çikolata
Haşlanmış nohut, hurma, yulaf unu ve fıstık ezmesini robota alın. Uygunca çektirin.
Malzemeler düzgünce karışınca içerisine çikolata kesimleri ekleyin. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Buzdolabında 1 saat bekletin. Çabucak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Banana Split Tarifi
Malzemeler
2 top vanilyalı dondurma
2 top çikolatalı dondurma
2 top çilekli dondurma
2 adet muz
2 yemek kaşığı çikolata sosu
2 yemek kaşığı çikolatalı pasta süsü
2 adet kedidili bisküvi
2 yemek kaşığı file fındık
- Yarım su bardağı orman meyvesi
Kabuğunu soyduğunuz bütün muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesip servis tabağına aktarın.
Muzların orta kısmına dondurmaları yerleştirin. Kedidili bisküvileri de servis tabağına alın.
Üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolatalı pasta süsünü ve file fındığı üzerine serpiştirin.
Taze orman meyveleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Çikolatalı Truff Tarifi
Malzemeler
Yarım paket pötibör bisküvi
4 dilim kakaolu kek
Yarım su bardağı fındık içi (İsteğe bağlı)
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı süt
70 gram bitter çikolata
150 gram sütlü çikolata
Fındığı, keki ve bisküviyi rondodan geçirin. Öbür materyalleri bir kaba koyun.
Rondodan geçirdiğiniz materyalleri içerisine ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Sütü denetimli bir biçimde ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın.
Yavaş bir biçimde yuvarlayın. Akabinde sütlü çikolatayı benmari adabı eritin. Hal verdiğiniz karışımları çikolataya bulayın.
Benmari adabı eritilen bitter çikolata ile üzerlerine zikzak haller çizin.
Derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Pişmeyen Pasta Tarifi
Malzemeler
Tabanı için:
1 çay bardağı toz fındık
1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 paket pişmeyen vanilyalı puding
2 su bardağı soğuk süt
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 100 gram bitter çikolata (Rendelenmiş)
Bisküvi ve toz fındığı rondodan geçirin. Geniş bir karıştırma kabının içerisine alın.
Üzerine tereyağını ekleyin. Tereyağının eritilmiş olması gerekmektedir.
Sütü ek edin ve elinizle uygunca karıştırın. Yuvarlak bir kalıbın tabanına pişirme kâğıdı serin.
Bisküvili karışımı ekleyin. Altını kalıbın tabanına düzgünce yaydırın. Buzdolabında bekletin.
Toz pudingi ve 1 su bardağı sütü bir kapta karıştırın. Krem şantiyi de farklı bir kapta 1 su bardağı süt ile karıştırın.
Krem şantiyi söndürmemeye dikkat edin. İçerisine Hindistan cevizini de ek edin.
Karışımları birleştirin ve yuvarlak kalıba aktarıp üzerini düzleyin.
Üzerini streçle kapatın ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Buzdolabında dinlenen pastanın kenarlarını dikkatlice sıyırın. Kalıptan ayırın. Üzerine bitter çikolata rendeleyin. Afiyet olsun.
Yoğurtlu ve Çilekli Kup Tarifi
Malzemeler
Püresi için:
250 gram çilek
1 yemek kaşığı su
15 gram şeker
Yarım adet limon suyu
250 gram bitter çikolata parçalanmış
250 gram dövülmüş fındık
300 gram süzme yoğurt
1 adet çubuk vanilya (İsteğe bağlı)
Püresi için gerekli olan tüm materyalleri rondodan geçirin. Bir kenara alın.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin. Yoğurtla düzgünce karıştırın.
Kup yahut bardağınıza evvel çilekli sos koyun. Akabinde yoğurtlu karışımı koyun.
Ara katmana çikolata ve fındık modüllerinden serpin. Bardak dolana kadar bu sürece devam edin.
Üzerini de çikolata kesimleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Kavunlu Smoothie Tarifi
Malzemeler
4 dilim kavun
1 tatlı kaşığı bal
200 mililitre yağsız süt
1 yemek kaşığı yoğurt
- Taze nane yaprağı
Kavunu dilimlere ayırıp küçük kesimler haline getirin.
Yoğurdun suyunu süzün. Kavun modülleri, yağsız süt, yoğurt ve balı blenderdan geçirin.
Servis kaplarına aldıktan daha sonra üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.