Hem Yemekte birebir vakitte Konut Temizliğinde! Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Merhabalar. Sirkenin epey farklı çeşitleri var lakin ortalarında biri var ki hem yemekte tıpkı vakitte mutfakta bize lazım olan şey. Evet, beyaz sirkeden bahsediyorum. İçeriği okuyunca niye her konutta olması gerektiğini anlayacaksınız.

İyi okumalar dilerim.


Market raflarında satılan şeffaf sirke şişelerini biliyor musunuz? Evet, bu beyaz sirke fonksiyon açısından birden fazla sirkeden daha iddialıdır. Hem yemeklerde birebir vakitte konut paklığında kullanılma talihi vardır. Evvel yemeklerde nasıl kullanılıyor bir bakalım.


1. Yumurta haşlamak için kaynattığınız suya biraz ekleyin. Beyaz sirke, yumurta aklarının sertleşmesin yardımcı olur ve size daha homojen bir haşlanmış yumurta verir.


2. Kabartma tozu ile tepkiye girmesi için keklere yahut kurabiyelere bir yahut iki çay kaşığı ekleyin. Bu bilhassa yumurtasız tatlılarda mükemmeldir.


3. Pilav pişirme suyunuza bir çay kaşığı sirke ekleyin. Bu size daha az nişastalı, daha kabarık taneler verecektir.


4. Turşularda ve soslarda tatlılığı dengelemek yahut daha fazla tuz eklemeden tuzluluğu artırmak için kullanabilirsiniz. Marinatlarda kullanıldığında etin yumuşamasına da yardımcı olur. Damıtılmış beyaz sirke, epey fazla şeker içeren soslarda en uygunudur.


Gelelim beyaz sirkenin mesken paklığında nasıl kullanıldığına;


5. Bir sprey şişesinde bir bardak beyaz sirkeyi üç bardak suyla birleştirin. Bu tahlil, pencereler, set üstü ocaklar, fayanslar için kusursuz bir prosedürdür. Ayrıyeten bir evcil hayvanınız var ise bu karışımı halılarınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz.


6. Bir el bezini beyaz sirke ve su solüsyonuna batırın ve güneş yanığınızın üzerine hafifçeçe sürün. Bu sistem güneş yanığı ağrılarınızı giderecektir.


7. Yağ birikintilerini temizlemek için kahve makinenizin su haznesini beyaz sirke ile doldurun ve bir demleme döngüsünden geçirin. bu biçimdelikle kahve makinenizdeki lekeleri yok edebilirsiniz.


8. Çiçeklerinizin daha uzun müddet canlı kalması için çiçek suyunuza birkaç yemek kaşığı sirke ekleyin.


9. Rastgele bir kokudan yahut üzerine yapışan yiyeceklerden kurtulmak için, mikrodalgaya çeyrek bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırıp koyun. Karışım kaynayana ve camda buhar oluşana kadar mikrodalgayı yüksekte ısıtın. hafifçeçe soğumaya bırakın, akabinde yiyecek kalıntılarını silin.


10. Bakır ve kalay tencerelerinizdeki kararmayı gidermek için küçük bir kapta yarım bardak damıtılmış beyaz sirke, bir çay kaşığı tuz ve macun yapmaya yetecek kadar unu birleştirin. Metal üzerine sürün ve 15 dakika bekletin. Pak su ile durulayın ve yumuşak, kuru bir bezle parlatın.


11. Mutfak masraflarını pak tutmak için, haftada bir sarfiyata bir bardak beyaz sirke dökün. 30 dakika bekletin daha sonra soğuk suyla durulayın.


12. Kesme tahtalarının temizlenmesi epey zordur. Tahtayı sterilize etmek için beyaz sirke ile ovun ve yıkayın. Tahtanız yeni üzere duracaktır.
 
Üst