Uzun uzun yemek hazırlayacak vaktiniz yoksa ya da yemek yapmaya üşeniyorsanız 15 dakikadan daha kısa sürecek birbirinden lezzetli tam 15 yemek tanımını sizler için yazdık. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
1. Peynirli omlet tarifi
Malzemeler
1. Yumurtaları bir kaseye kırın ve bir çatal ya da çırpıcı ile çırpın. Tuzu ve karabiberi ek edin.
2. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağa alın. Kısık ateşte yağı eritmeye başlayın. Yağ eridiğinde yumurtayı ek edin ve 1-2 dakika pişmeye bırakın.
3. Omletin altı pişmeye başladığında parçaladığınız peynirleri omletin bir yarısına koyun. Bir spatula sayesinde peynirsiz kısmını kaldırarak omleti katlayın. 1 dakika daha katlı biçimde pişirdikten daha sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.
2. Tost makinesinde lavaş pizza tarifi
1. Öncelikle 2 lavaşınıza da dilediğiniz ölçüde pizza sosu yerine geçecek ketçabı sürün. Akabinde lavaşlardan birine kaşar peyniri ve öbür gereçleri dilediğiniz biçimde dizin. Öteki lavaşı gereçlerin üzerine kapatın ve ısınmış tost makinesine dikkatli biçimde yerleştirin.
2. Peynirler eridiğinde pizzanızın pişmiş demektir. daha sonrasında hazırladığınız lavaş pizzayı üçgen dilimlere bölüp afiyetle yiyin.
3. Tavuk şiş tarifi
Malzemeler
1. Tavuk etlerini yıkayıp, küp küp doğrayın. Domatesleri ve mantarları yıkayın. Mantarları ikiye bölün. Biberleri doğrayın.
2. Çöp şişlere sırayla domates, tavuk, yeşil biber ve mantarları dizin. Tuzunu ve karabiberini atıp, ızgarada pişirin.
3. Limon suyu, hardal ve tuzla yaptığınız sosu üzerine dökün.
4. Krep tarifi
Malzemeler
1. Krep tanımı için evvela 1 su bardağı sütü bir kaba alın.
2. Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ek edip bir çırpıcı sayesinde uygunca karıştırın. daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
4. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün. Artlı önlü güzelce pişirin. Afiyet olsun.
5. Lahmacun tarifi
Malzemeler
1. Soğanı dört beş modüle bölün ve sarımsaklarla birlikte robottan çekip bir kaba alın.
2. Kapya ve sivri biberlerin çekirdeğini çıkartıp bir daha kesimlere bölüp robottan çekim.
3. Biberleri robottan almadan içine domates ve salçayı da ekleyip hepsini birlikte çekin ve soğanların içine ekleyin. Çektiğiniz sebzelerin içine kıyma, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip uygunca karıştırın. 1 saat dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.
4. Büyük fırın tepsilerine yağlı kağıt serin ve tepsilere ikişer tane lavaş koyun. Tepsiye koyduğunuz lavaşlara kıymalı harçtan hiç açıklık kalmayacak biçimde koyun.
5. 200 derece ısıtılmış fırında 2 tepsiyi birden koyup üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirin. Ortalama 15 dakikada pişiyor.
6. Tek tencerede domates soslu makarna tarifi
Malzemeler
1. Zeytinyağını tencereye ekleyin. Üzerine evvel salçayı daha sonra rondodan geçirdiğiniz domatesleri alarak 2-3 dakika kavurun. Kremayı ekleyin.
2. Makarna ve tereyağını da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ekleyin. Su kaynadıktan daha sonra sarımsak, tuz ve baharatları da ekleyin.
3. Orta ateşte, kapağı kapalı bir biçimde suyunu çekene kadar pişirin.
4. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
7. Mikrodalgada kumpir tarifi
Malzemeler
1. Patatesleri yıkayıp kuruladıktan daha sonra ortadan ikiye kesin ve mikrodalga fırında 900watt ayarda 8-9dk kadar pişirin. Fırından aldıktan daha sonra çatal ile yumuşaklığını denetim edip gerekirse birkaç dakika kadar daha pişirin.
2. Fırından aldığınız patateslerin içlerini bir kaseye çıkartıp tereyağı, tuz ve bir tatlı kaşığı dolusu kaşık kadar kaşar peynirini ekleyip güzelce ezin.
3. ondan sonrasında bu karışımı içlerini boşalttığınız patateslerden 4 adedine paylaştırın.
4. Damak tadınıza bakılırsa öteki gereçlerde ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
8. Bezelye yemeği tarifi
Malzemeler
1. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
2. Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. Üzerine, bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin.
3. Pul biber ve tuz ek edip karıştırın. Sebzelere suyu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Tüm sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!
9. Fırında brüksel lahanası tarifi
Malzemeler
1. Brüksel lahanalarını temizleyin. Baş kısımlarını kesin. Yıkadıktan daha sonra kaynayan suyun içine atın. 5 dakika kaynatın ve süzün.,
2. Soğuduktan daha sonra ortadan ikiye kesin. Bir borcama ya da ısıya sağlam bir kaba dizin.
3. Limon zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede çırpın ve üzerine dökün. Karabiber ve tuz ekleyerek 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10. Ton balıklı dürüm tarifi
Malzemeler
1. Geniş bir kaseye ton balığını alın. İçine doğranmış taze soğan, maydanoz, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Eklediğiniz bu materyalleri karıştırın.
2. Tam buğdaylı lavaşı tavada ya da ekmek kızartma makinesinde hafifçeçe ısıtıp tabağa alın ve üzerine ton balıklı harcı yayın. Domates dilimlerini de üzerine dizip dürüm yaparak servis edin.
11. Mücver tarifi
Malzemeler
1. Kabakları, alacalı bir biçimde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Havucu da tıpkı biçimde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
2. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak ayırın. Taze soğan, taze nane, maydanozu incecik kıyın. Tüm malzemeyi bir kaşık sayesinde süratlice karıştırın.
3. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü aykırı çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar birebir süreci yenidenlayın.
12. Fırında baharatlı patates tarifi
Malzemeler
1. Patatesleri yeterlice yıkayıp dilimleyin. Sıvı yağ, sarımsak, karabiber, tuz ve pul biberi bir kasede uygunca karıştırın. Patatesleri bu karışıma güzelce bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
2. Tepsiyi sonrasındasında evvelinde ısıttığınız 200 derecelik fırına verin ve düzgünce kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis edin.
13. Menemen tarifi
Malzemeler
1. Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.
2. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ek edin.
3. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin yeterlice pişmesini bekleyin. Domatesler epey suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Çoklukla de bu duruma gerek kalmayacaktır. Domatesler piştikten daha sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister başka bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim üzere tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
4. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu basamakta peynirleri de ek edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.
14. Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi
Malzemeler
1. Güzelce yıkadığınız pırasaları orta kalınlıkta doğrayın.
2. Havuçları soyduktan daha sonra yuvarlak olacak biçimde kesin.
3. Bir tencerede yağı ısıtın. Salçayı koyup kavurmaya başlayın. Kısa bir süre kavurduktan daha sonra havuç ve pırasaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından uygunca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ek edin.
4. Üzerine 1 çay bardağı daha suyu ek edin ve kapağı kapalı biçimde 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
5. Yemeği ocaktan alarak limon suyunu ek edin ve karıştırarak servis edin. Afiyet olsun.
15. Blenderda çiğ köfte tarifi
Malzemeler
1. Bulguru serin bir kaba alın ve sıcak su ekleyerek 5-10 dk. demlendirin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
2. Soğanın suyunu sıkın ve bulguraya ekleyin. Öteki gereçleri de ekleyip güzelce karıştırın. Blenderı alın üstten aşağıya hakikat bastırarak bulguru karıştırın. Blenderı fazlaca yormadan orta ara dinlendirip devam edin.
3. böyle uygunca kıvam alan çiğ köfteye elinizle biçim verin. Servis tabağına dizin. Marul ve limonla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Peynirli omlet tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 dilim beyaz peynir
1. Yumurtaları bir kaseye kırın ve bir çatal ya da çırpıcı ile çırpın. Tuzu ve karabiberi ek edin.
2. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağa alın. Kısık ateşte yağı eritmeye başlayın. Yağ eridiğinde yumurtayı ek edin ve 1-2 dakika pişmeye bırakın.
3. Omletin altı pişmeye başladığında parçaladığınız peynirleri omletin bir yarısına koyun. Bir spatula sayesinde peynirsiz kısmını kaldırarak omleti katlayın. 1 dakika daha katlı biçimde pişirdikten daha sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.
2. Tost makinesinde lavaş pizza tarifi
Malzemeler
2 adet yuvarlak lavaş
1 adet domates
1 adet biber
5-6 dilim sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 adet zeytin
Bir avuç mısır
Ketçap
1. Öncelikle 2 lavaşınıza da dilediğiniz ölçüde pizza sosu yerine geçecek ketçabı sürün. Akabinde lavaşlardan birine kaşar peyniri ve öbür gereçleri dilediğiniz biçimde dizin. Öteki lavaşı gereçlerin üzerine kapatın ve ısınmış tost makinesine dikkatli biçimde yerleştirin.
2. Peynirler eridiğinde pizzanızın pişmiş demektir. daha sonrasında hazırladığınız lavaş pizzayı üçgen dilimlere bölüp afiyetle yiyin.
3. Tavuk şiş tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
6 adet ufak domates
4 adet mantar
1 adet kırmızı biber
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığının ucuyla hardal
1 tutam tuz
1. Tavuk etlerini yıkayıp, küp küp doğrayın. Domatesleri ve mantarları yıkayın. Mantarları ikiye bölün. Biberleri doğrayın.
2. Çöp şişlere sırayla domates, tavuk, yeşil biber ve mantarları dizin. Tuzunu ve karabiberini atıp, ızgarada pişirin.
3. Limon suyu, hardal ve tuzla yaptığınız sosu üzerine dökün.
4. Krep tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1. Krep tanımı için evvela 1 su bardağı sütü bir kaba alın.
2. Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ek edip bir çırpıcı sayesinde uygunca karıştırın. daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
4. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün. Artlı önlü güzelce pişirin. Afiyet olsun.
5. Lahmacun tarifi
Malzemeler
400 gram dana kıyma
9 adet lavaş
1 adet büyük soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet yeşil sivri biber
3 adet orta uzunluk domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
1 avuç kadar ince doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 buçuk çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı isot
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
1. Soğanı dört beş modüle bölün ve sarımsaklarla birlikte robottan çekip bir kaba alın.
2. Kapya ve sivri biberlerin çekirdeğini çıkartıp bir daha kesimlere bölüp robottan çekim.
3. Biberleri robottan almadan içine domates ve salçayı da ekleyip hepsini birlikte çekin ve soğanların içine ekleyin. Çektiğiniz sebzelerin içine kıyma, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip uygunca karıştırın. 1 saat dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.
4. Büyük fırın tepsilerine yağlı kağıt serin ve tepsilere ikişer tane lavaş koyun. Tepsiye koyduğunuz lavaşlara kıymalı harçtan hiç açıklık kalmayacak biçimde koyun.
5. 200 derece ısıtılmış fırında 2 tepsiyi birden koyup üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirin. Ortalama 15 dakikada pişiyor.
6. Tek tencerede domates soslu makarna tarifi
Malzemeler
Yarım paket burgu makarna
2 adet domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket sıvı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 diş sarımsak
2,5 su bardağı su
1. Zeytinyağını tencereye ekleyin. Üzerine evvel salçayı daha sonra rondodan geçirdiğiniz domatesleri alarak 2-3 dakika kavurun. Kremayı ekleyin.
2. Makarna ve tereyağını da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ekleyin. Su kaynadıktan daha sonra sarımsak, tuz ve baharatları da ekleyin.
3. Orta ateşte, kapağı kapalı bir biçimde suyunu çekene kadar pişirin.
4. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
7. Mikrodalgada kumpir tarifi
Malzemeler
4 adet patates
4 Yemek kaşığı rus salatası
2 yemek kaşığı konserve mısır
3 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Ketçap
Mayonez
1. Patatesleri yıkayıp kuruladıktan daha sonra ortadan ikiye kesin ve mikrodalga fırında 900watt ayarda 8-9dk kadar pişirin. Fırından aldıktan daha sonra çatal ile yumuşaklığını denetim edip gerekirse birkaç dakika kadar daha pişirin.
2. Fırından aldığınız patateslerin içlerini bir kaseye çıkartıp tereyağı, tuz ve bir tatlı kaşığı dolusu kaşık kadar kaşar peynirini ekleyip güzelce ezin.
3. ondan sonrasında bu karışımı içlerini boşalttığınız patateslerden 4 adedine paylaştırın.
4. Damak tadınıza bakılırsa öteki gereçlerde ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
8. Bezelye yemeği tarifi
Malzemeler
1 kilogram taze bezelye
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
2. Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. Üzerine, bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin.
3. Pul biber ve tuz ek edip karıştırın. Sebzelere suyu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Tüm sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!
9. Fırında brüksel lahanası tarifi
Malzemeler
Yarım kilo brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım adet limon
1. Brüksel lahanalarını temizleyin. Baş kısımlarını kesin. Yıkadıktan daha sonra kaynayan suyun içine atın. 5 dakika kaynatın ve süzün.,
2. Soğuduktan daha sonra ortadan ikiye kesin. Bir borcama ya da ısıya sağlam bir kaba dizin.
3. Limon zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede çırpın ve üzerine dökün. Karabiber ve tuz ekleyerek 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10. Ton balıklı dürüm tarifi
Malzemeler
2 adet tam buğdaylı lavaş
1 kutu ton balığı
1 adet taze soğan
1 kaşık mayonez
4-5 kısım maydanoz
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1. Geniş bir kaseye ton balığını alın. İçine doğranmış taze soğan, maydanoz, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Eklediğiniz bu materyalleri karıştırın.
2. Tam buğdaylı lavaşı tavada ya da ekmek kızartma makinesinde hafifçeçe ısıtıp tabağa alın ve üzerine ton balıklı harcı yayın. Domates dilimlerini de üzerine dizip dürüm yaparak servis edin.
11. Mücver tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
3 adet küçük uzunluk kabak
1 adet havuç
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6 adet taze soğan
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
1. Kabakları, alacalı bir biçimde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Havucu da tıpkı biçimde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
2. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak ayırın. Taze soğan, taze nane, maydanozu incecik kıyın. Tüm malzemeyi bir kaşık sayesinde süratlice karıştırın.
3. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü aykırı çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar birebir süreci yenidenlayın.
12. Fırında baharatlı patates tarifi
Malzemeler
1 kilogram patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1. Patatesleri yeterlice yıkayıp dilimleyin. Sıvı yağ, sarımsak, karabiber, tuz ve pul biberi bir kasede uygunca karıştırın. Patatesleri bu karışıma güzelce bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
2. Tepsiyi sonrasındasında evvelinde ısıttığınız 200 derecelik fırına verin ve düzgünce kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis edin.
13. Menemen tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten daha sonra, ince doğranmış)
3 orta uzunluk domates
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar kâfi olur.
1. Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.
2. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ek edin.
3. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin yeterlice pişmesini bekleyin. Domatesler epey suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Çoklukla de bu duruma gerek kalmayacaktır. Domatesler piştikten daha sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister başka bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim üzere tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
4. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu basamakta peynirleri de ek edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.
14. Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi
Malzemeler
10 kol pırasa
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı pirinç
Yarım adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
2 çay bardağı su
1. Güzelce yıkadığınız pırasaları orta kalınlıkta doğrayın.
2. Havuçları soyduktan daha sonra yuvarlak olacak biçimde kesin.
3. Bir tencerede yağı ısıtın. Salçayı koyup kavurmaya başlayın. Kısa bir süre kavurduktan daha sonra havuç ve pırasaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından uygunca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ek edin.
4. Üzerine 1 çay bardağı daha suyu ek edin ve kapağı kapalı biçimde 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
5. Yemeği ocaktan alarak limon suyunu ek edin ve karıştırarak servis edin. Afiyet olsun.
15. Blenderda çiğ köfte tarifi
Malzemeler
2 su bardağı esmer ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı isot
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı salça ( domates ve biber karışık)
Yarım adet limonun suyu
1. Bulguru serin bir kaba alın ve sıcak su ekleyerek 5-10 dk. demlendirin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
2. Soğanın suyunu sıkın ve bulguraya ekleyin. Öteki gereçleri de ekleyip güzelce karıştırın. Blenderı alın üstten aşağıya hakikat bastırarak bulguru karıştırın. Blenderı fazlaca yormadan orta ara dinlendirip devam edin.
3. böyle uygunca kıvam alan çiğ köfteye elinizle biçim verin. Servis tabağına dizin. Marul ve limonla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: