bir fazlaca çeşidi ile börek tanımları konuk sofralarını taçlandıran özel bir yere sahip yiyeceklerdir. Kahvaltılardan gece atıştırmalıklarına varıncaya kadar börek günün her saatinde tüketilebilir. Damak zevkinize bakılırsa patatesli, kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz börek tanımlarını sizler için derledik. Hazır yufka ile yapabileceğiniz kolay börekler eşsiz görünümleri ile sofralarınıza adeta şölen havası katacak. İşte hazır yufkadan kolay börek tanımları ile karşınızdayız…
Vakitsiz bir lezzet olan börek, kahvaltı ve akşam çaylarının en hoş atıştırmalıklarından biridir. Hazır yufka ile dar vakitlerde kolay ve pratik börekler hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yoğurma sürecine gerek duymadan, oklava ya da merdane kullanmadan muazzam börekler hazırlamak için böreğinizin sosunu ve iç harcını önce hazırlamanız kâfi. Artık, hazır yufkadan kolay börek tanımları nasıl yapılır? Gelin birlikte bir göz atalım…
Midye Börek Tanımı
Gereçler
• 6 tane yufka
Sosu için;
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
İç harcı için;
• Maydanoz
• Peynir
Hazırlanışı
1. Böreğin sosu için tüm materyalleri bir kabın ortasında güzelce karıştırın. Akabinde maydanoz ve peynirli iç harcı hazırlayın. Artık ise yufkaları üst üste dizerek 4 eşit modüle bölün. Üçgen yufkalardan birini alıp geniş tarafı size bakacak şeklide düz bir yer üzerine alın. Yufkanın her yerini soslayın.
2. Midye biçimi vermek için yufkanın sivri kısmından geniş kısmına hakikat büzdürün. Kalan alt kısımları üst üste gelecek biçimde tam ortada birleştirin. Bu kısma peynirli harçtan koyun. Akabinde kenarlarını katlayarak kapatıp sigara böreği sararmışçasına sarıp böreği aykırı çevirin. Yufkaların hepsi için tıpkı süreci uygulayarak börekleri tepsiye dizin. Kalan sosa bir adet yumurta kırıp böreklerin üzerine sürün. İsteğe nazaran çörek otu ya da susam ilavesinden daha sonra 180 derece fırında pişirin.
Silindir Börek Tanımı
Gereçler
• 3 tane yufka
İçi için;
• 3 adet haşlanmış patates
• Maydanoz
• 1 yemek kaşığı salça
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet soğan
• Tuz
• Karabiber
Sosu için;
• Yarım su bardağı su
• 75 gram tereyağı
Yapılışı
1. Böreğin iç harcını hazırlamak içi tavaya sıvı yağı alın. Yemeklik doğranan soğanları kavurduktan sora salça ve baharatları ek edip yine kavurun. Patatesleri de ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatınca maydanozları ekleyin.
2. 3 adet yufkayı üst üste alın ve evvel dörde akabinde her parçayı üçe bölerek üçgen formlar verin. Ortalama 12 adet üçgen yufka elde etmiş olacaksınız. Sosu için tereyağını erittikten daha sonra üzerine suyu ekleyip üçgen yufkanın üzerine sürün. Üzerine bir yufka daha alıp soslayın. İkili yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup rulo biçimi verin. 180 derece fırında yarım saat pişirin.
Ispanaklı Börek Tanımı
Malzemeler
• 7 adet yufka
İç harcı için;
• 1 adet soğan
• 5 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı salça
• 1,5 kilo ıspanak
• Tuz
• Karabiber
Sosu için
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
• 1 adet yumurta
Hazırlanışı
1. birinci vakit içinderda ıspanakları temizleyip haşlayın. Tavaya sıvı yağı alıp soğanı kavurduktan daha sonra salça ve baharatları ekleyip kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları ekleyip birkaç dakika karıştırdıktan daha sonra ocağın altını kapatın.
2. Yufkaları üst üste alın ve ortadan ikiye kesin. Her yerini sosa buladıktan daha sonra ıspanakları gelişi hoş olacak biçimde yufkanın üzerine yerleştirin. Uzun kısmından başlayıp rulo biçimi vererek başka yufkalara da birebir süreci uygulayın. Tepsiye yerleştirirken ortasından başlayıp kendi etrafında doladığınız böreğin üzerine sosunu sürüp 180 derce fırına verin. Yaklaşık 40 dakika daha sonra hazır.
Vakitsiz bir lezzet olan börek, kahvaltı ve akşam çaylarının en hoş atıştırmalıklarından biridir. Hazır yufka ile dar vakitlerde kolay ve pratik börekler hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yoğurma sürecine gerek duymadan, oklava ya da merdane kullanmadan muazzam börekler hazırlamak için böreğinizin sosunu ve iç harcını önce hazırlamanız kâfi. Artık, hazır yufkadan kolay börek tanımları nasıl yapılır? Gelin birlikte bir göz atalım…
Midye Börek Tanımı
Gereçler
• 6 tane yufka
Sosu için;
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
İç harcı için;
• Maydanoz
• Peynir
Hazırlanışı
1. Böreğin sosu için tüm materyalleri bir kabın ortasında güzelce karıştırın. Akabinde maydanoz ve peynirli iç harcı hazırlayın. Artık ise yufkaları üst üste dizerek 4 eşit modüle bölün. Üçgen yufkalardan birini alıp geniş tarafı size bakacak şeklide düz bir yer üzerine alın. Yufkanın her yerini soslayın.
2. Midye biçimi vermek için yufkanın sivri kısmından geniş kısmına hakikat büzdürün. Kalan alt kısımları üst üste gelecek biçimde tam ortada birleştirin. Bu kısma peynirli harçtan koyun. Akabinde kenarlarını katlayarak kapatıp sigara böreği sararmışçasına sarıp böreği aykırı çevirin. Yufkaların hepsi için tıpkı süreci uygulayarak börekleri tepsiye dizin. Kalan sosa bir adet yumurta kırıp böreklerin üzerine sürün. İsteğe nazaran çörek otu ya da susam ilavesinden daha sonra 180 derece fırında pişirin.
Silindir Börek Tanımı
Gereçler
• 3 tane yufka
İçi için;
• 3 adet haşlanmış patates
• Maydanoz
• 1 yemek kaşığı salça
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet soğan
• Tuz
• Karabiber
Sosu için;
• Yarım su bardağı su
• 75 gram tereyağı
Yapılışı
1. Böreğin iç harcını hazırlamak içi tavaya sıvı yağı alın. Yemeklik doğranan soğanları kavurduktan sora salça ve baharatları ek edip yine kavurun. Patatesleri de ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatınca maydanozları ekleyin.
2. 3 adet yufkayı üst üste alın ve evvel dörde akabinde her parçayı üçe bölerek üçgen formlar verin. Ortalama 12 adet üçgen yufka elde etmiş olacaksınız. Sosu için tereyağını erittikten daha sonra üzerine suyu ekleyip üçgen yufkanın üzerine sürün. Üzerine bir yufka daha alıp soslayın. İkili yufkanın geniş kısmına iç harcı koyup rulo biçimi verin. 180 derece fırında yarım saat pişirin.
Ispanaklı Börek Tanımı
Malzemeler
• 7 adet yufka
İç harcı için;
• 1 adet soğan
• 5 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı salça
• 1,5 kilo ıspanak
• Tuz
• Karabiber
Sosu için
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
• 1 adet yumurta
Hazırlanışı
1. birinci vakit içinderda ıspanakları temizleyip haşlayın. Tavaya sıvı yağı alıp soğanı kavurduktan daha sonra salça ve baharatları ekleyip kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları ekleyip birkaç dakika karıştırdıktan daha sonra ocağın altını kapatın.
2. Yufkaları üst üste alın ve ortadan ikiye kesin. Her yerini sosa buladıktan daha sonra ıspanakları gelişi hoş olacak biçimde yufkanın üzerine yerleştirin. Uzun kısmından başlayıp rulo biçimi vererek başka yufkalara da birebir süreci uygulayın. Tepsiye yerleştirirken ortasından başlayıp kendi etrafında doladığınız böreğin üzerine sosunu sürüp 180 derce fırına verin. Yaklaşık 40 dakika daha sonra hazır.