Havuç kış mevsiminin en hoş zerzevatları içinde yer alır. Havuç ile yalnızca salata değil birbirinden lezzetli yemekler, hoş mi hoş tatlılar yapabilirsiniz. Hem çocuklar tıpkı vakitte yetişkinler tarafınca fazlaca sevilen havucu kullanarak yapabileceğiniz çok pratik tanımları sizin için hazırladık.
1. İçinizi ısıtacak: Havuç çorbası tarifi
1. Öncelikle havuçları yıkayıp rendeleyin.
2. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine havuç ile sarımsak rendesini koyup yumuşayıncaya kadar kavurun.
3. Akabinde üzerine 6 su bardağı tavuk yahut et suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
4. Tavuk yahut et suyunuz yok ise 1 adet tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
5. Kaynadıktan daha sonra şehriyeleri ek edin.
6. Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, karıştırma kabı içerisine koyup, tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın.
7. Üzerine 1 çay bardağı su ek edip karıştırın.
8. Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 1-2 kepçe ek edin ve karıştırarak ılınması sağlayın.
9. Ilınan terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökün ve daima karıştırarak kaynatın.
10. Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ayarlayın ve 1-2 taşım kaynadıktan daha sonra ocaktan alın. (bu etapta gerekirse kıvamını ayarlamak için su ek edebilirsiniz)
2. Mis üzere: Havuçlu tarçınlı kek tarifi
Malzemeler
3. Meze sevenler buraya: Havuç tarator tarifi
Malzemeler
1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alın.
2. Küçük küçük doğradığınız iki diş sarımsak tavaya ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Son olarak rendelenmiş havuçları ek edin.
4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Başka bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz ekleyerek çırpın.
6. Soğuyan havuçlar yoğurda ek edilerek karıştırın ve servis tabağına alın. Havuç taratorunuz servise hazır.
4. Kahveleri hazırlayın: Havuçlu cezerye tarifi
Malzemeler
1. Havuçlar ve elmaların, kabuklarını soyup rendeleyin. Tavaya yağ alın.
2. Üzerine elma ve havuç rendesi, şeker ve pekmez ekleyin.
3. Yüksek ateşte, karıştırarak suyunu büsbütün çekene kadar pişirin.
4. Akabinde un, nişasta, badem ve tarçın ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
5. Akabinde kullanılacak kaba, buzdolabı poşeti serin. Biraz hindistan cevizi serpin. Karışım bunun üzerine dökün.
6. Üzerini kaşıkla düzeltin ve dinlenmesi için dondurucuya kaldırın.
7. 1 saatin sonunda yeterlice soğuyup dinlenen cezerye, Hindistan cevizi serpilmiş tahta üzerine çıkarın.
8. İstenilen kalınlıkta dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayıp, servis edin
5. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi: Havuç reçeli tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle bir şerbet hazırlayın. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve orta ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ek edin.
2. bu türlü yoğunlaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ek edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
3. Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
4. Ocaktan alın ve sıcak bir biçimde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
5. Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
6. Reçel düzgünce soğuduktan daha sonra kapağını açın, ortasından çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
6. Farklı atıştırmalık arayanlara: Havuç cipsi tarifi
Malzemeler
1. Havuçları güzelce yıkayıp kuruladıktan daha sonra verev biçimde ince ince dilimleyin.
2. Havuçları geniş bir kaba alarak üzerine zeytin yağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek biçimde yerleştirin.
4. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin.
5. Cipslerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan daha sonra afiyetle tüketin.
7. Vejetaryenler bu tarife bayılacak: Havuç hamburger tarifi
Malzemeler
1. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, üzerini geçecek kadar sıcak su eği ile yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşlanan havuçların fazla suyu kaldıysa süzün. Ilınması için bir kenarda bekletin.
3. Kuru soğan ve kereviz sapını hayli küçük modüller halinde doğrayın. Yumurtaları başka bir kapta çırpın.
4. Zeytinyağı, iri modüller halindeki kahvaltılık gevrek, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi haşlanmış havuçlara ekleyin.
5. Çırpılmış yumurtayı da ekledikten daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Burger harcını dört eşit kesime bölün, elinizle ya da çelik bir kalıp kullanarak biçim verin.
6. Uygunca kızdırdığınız yağsız tavada gerili önlü zıt çevirerek renk alana kadar kızartın.
7. Servisinde kullanmak üzere; kırmızı soğanı ve domatesi halka halka dilimleyin.
8. Hamburger ekmeklerinin taban kısımlarına kıvırcık marul yapraklarını yerleştirin. Domates ve soğan dilimlerini ekleyin.
9. Kızarmış havuç burgerleri de yerleştirdikten daha sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
8. Havuçlu keke rakip: Havuçlu cheesecake tarifi
Malzemeler
Cheesecake tabanı için:
1. Cheesecake tabanını hazırlamak için; yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin. İnce çekilmiş ceviz içi ve dileğe göre toz tarçınla harmanlayın.
2. Kısık ateşte yakmadan erittiğiniz tereyağını bisküvi ve ceviz kesimleriyle karıştırın.
3. Tereyağıyla özleşen bir hamur haline gelen bisküvi karışımını tabanı alüminyum folyo ile kaplanmış kalıba yayın.
4. Hamuru kalıba yayarken üzerine gelecek olan peynirli, krema dolgusunu hesaba katıp kenar kısımlarını yüksek tutmaya ihtimam gösterin. Derin dondurucuda beklemeye alın.
5. Kabuklarını soyduktan daha sonra rendenin kalın tarafıyla rendelediğiniz havuçların yarısını yağsız bir tavada 2-3 dakika kadar soteleyin. Kalın kısmını bir kenarda bekletin.
6. Krema karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz ve suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.
7. Yumurtaları tek tek katıp, ortalarda çırpma sürecini sürdürün. Krema, mısır nişastası, sotelenmiş havuç ve rendelenmiş havuçları ekleyip mikserle karıştırma sürecini sürdürün.
8. Hazırladığınız havuçlu krema karışımını, tabanını ince çekilmiş bisküvi ve ceviz içiyle kapladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula sayesinde düzeltin.
9. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika, kenar kısımları kıvam alıp orta kısmı yavaşça akışkan bir biçimde kalana kadar pişirin.
10. daha sonrasında oda ısısında ılık bir kıvama getirdiğiniz cheesecake’i, kıvam alması için buzdolabında dinlenmeye alın.
11. Servisi için; iri kesimler halinde çekilmiş yulaflı bisküvi, ceviz içi ve tarçını farklı bir kapta harmanladıktan daha sonra buzdolabında soğuyan cheesecake’in üzerine serpiştirin.
12. Bisküvi kırıklarının kenar kısımlarına da yapışmasını sağlayın isteğe göre kalıp sayesinde haller verin.
9. Hoş ahenk: Havuçlu pirinç pilavı tarifi
Malzemeler
1. Pirinçleri ılık suda 2-3 saat ıslatın.
2. Tencere de tereyağı ve sıvı yağ eritin.
3. Havuçları küp küp doğrayın, bezelye ve tuz ekleyip karıştırın, kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin.
4. Yıkanmış pirinci ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika kavurun.
5. Üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, karıştırın ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapalı olarak tutun ve suyunu çekene kadar pişirin.
10. Çok lezzetli: Havuçlu cevizli pasta tarifi
Malzemeler
Keki için:
1. Keki için şeker ve yumurtalar beyazlaşana kadar çırpın.
2. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
3. Un kabartma tozu ve vanilya eleyerek ilave edin ve karıştırın.
4. Son olarak ceviz, havuç ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Fırın kabına boşaltın.
5. Evvelden ısıtılmış 170 derecede, 40-45 dk pişirin. Keki ılımaya bırakın.
6. Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişasta alın kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirin.
7. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
8. Ilımış olan keke sıcak krema dökün. Oda ısısında ılımaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen pastayı 4-5 saat dolapta dinlendirin. Güzelce soğuyup kıvam aldıktan daha sonra üzerine Hindistan cevizi serpin dilimleyip servis edin.
11. Denemeyen pişman: Havuç topları tarifi
Malzemeler
1. Havuçları rendeleyin ve tencereye koyun.
2. Üzerine margarin ve toz şekeri ekleyin.
3. Ocağın altını yakın ve yaklaşık 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Pişmeye devam eden havuçların üzerine elinizle yahut robottan çekerek ufaladığınız bisküvilerinizi ekleyin.
5. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.
6. Karışım soğuduktan daha sonra elinizi yavaşça yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve hindistan cevizine bulayın. Soğutup servis yapın.
12. Mevsimi geldi: Havuç turşusu tarifi
Malzemeler
1. Havuçları yıkayın ve havuç soyacağı ile bir güzelce kabuklarını soyun.
2. Meyve bıçağı ile havuçları istediğiniz biçimde kesin.
3. Küçük bir bidona biraz havuç ve soyulmuş sarımsaklardan koyun.
4. çabucak sonrasında bir leğende tuzu, şekeri ve limon tuzu ile sirkesini karıştırın ve bidonunuza göre su ekleyin.
5. Hazırladığınız havuçların üzerinden boşaltın.
6. sonrasındasında ağzı sıkıca kapatın ve lavaboda bidonunuzun dışını yeterlice yıkayıp, bir kenara alın.
7. Bir gün bekleyip, sonrasındasında serin ve karanlık bir yerde kışa kadar koruma edin.
13. Sağlıklı beslenenler buraya: Zeytinyağlı havuç yemeği tarifi
Malzemeler
1. Havuçları isterseniz havuç soyacağından soyunuz yoksa bir bıçakla soyun.
2. Zeytinyağını tencereye bırakın kuru soğanı doğrayıp içine atıp kavurun.
3. Havuçları ekleyip birliktece kavurun.
4. daha sonra salçasını ekleyin ve suyunu ek edip tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını yarıma kısın.
5. Yavaş yavaş pişirin. daha sonra sarımsağı döverek ekleyin, şekerini ekleyin ve yemeğiniz pişmiştir altını kapatın.
6. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
14. Vitamin deposu: Havuç suyu tarifi
Malzemeler
1. Havuçları yıkayın ve soyacak ya da bıçak yardımı ile tıraşlayın.
2. Tıraşladığınız havuçları küp küp keserek blenderden geçirin. Şayet meyve suyu sıkacağı var ise robot yardımı ile havucun suyunu sıkın.
3. Akabinde havuç suyunun içerisini limon suyu ve zencefil eklenir. İsteğe nazaran bir ölçü daha suyla inceltilebilir.
15. Kabak mücvere rakip: Havuçlu mücver tarifi
Malzemeler
1. Kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuza alarak güzelce sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Şayet hala suyunu salıyorsa havlu peçete ile suyunu alın ve akabinde geniş bir kase içerisine yerleştirin.
2.Havuçları soyun ve rendelenmiş kabaklara ekleyin. Ayıklanmış dereotunu da kaseye alın.
3. Yumurtayı harca ekleyip karıştırın. Akabinde un, kabartma tozu ve karabiberi ekleyin ve tüm materyaller birleşinceye dek karıştırın.
4. Tercihen yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Tava ısındıktan daha sonra mücver harcından tepeleme yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve pişirmeye başlayın.
5. Her iki tarafı da hafifçeçe kızarana dek toplamda 6-7 dakika kadar pişirin. Mücver harcınız bitene dek süreci yeniden edin. Sıcakken üzerine tuzunu serpiştirin ve akabinde servis edin.
1. İçinizi ısıtacak: Havuç çorbası tarifi
Malzemeler
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1. Öncelikle havuçları yıkayıp rendeleyin.
2. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine havuç ile sarımsak rendesini koyup yumuşayıncaya kadar kavurun.
3. Akabinde üzerine 6 su bardağı tavuk yahut et suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
4. Tavuk yahut et suyunuz yok ise 1 adet tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
5. Kaynadıktan daha sonra şehriyeleri ek edin.
6. Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, karıştırma kabı içerisine koyup, tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın.
7. Üzerine 1 çay bardağı su ek edip karıştırın.
8. Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 1-2 kepçe ek edin ve karıştırarak ılınması sağlayın.
9. Ilınan terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökün ve daima karıştırarak kaynatın.
10. Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ayarlayın ve 1-2 taşım kaynadıktan daha sonra ocaktan alın. (bu etapta gerekirse kıvamını ayarlamak için su ek edebilirsiniz)
2. Mis üzere: Havuçlu tarçınlı kek tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
3. Meze sevenler buraya: Havuç tarator tarifi
Malzemeler
3 adet havuç
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alın.
2. Küçük küçük doğradığınız iki diş sarımsak tavaya ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Son olarak rendelenmiş havuçları ek edin.
4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Başka bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz ekleyerek çırpın.
6. Soğuyan havuçlar yoğurda ek edilerek karıştırın ve servis tabağına alın. Havuç taratorunuz servise hazır.
4. Kahveleri hazırlayın: Havuçlu cezerye tarifi
Malzemeler
2 adet orta uzunluk havuç
2 adet orta uzunluk elma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay bardağı ufalanmış badem yahut ceviz ya da fındık vs.
- Hindistan cevizi tozu
1. Havuçlar ve elmaların, kabuklarını soyup rendeleyin. Tavaya yağ alın.
2. Üzerine elma ve havuç rendesi, şeker ve pekmez ekleyin.
3. Yüksek ateşte, karıştırarak suyunu büsbütün çekene kadar pişirin.
4. Akabinde un, nişasta, badem ve tarçın ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
5. Akabinde kullanılacak kaba, buzdolabı poşeti serin. Biraz hindistan cevizi serpin. Karışım bunun üzerine dökün.
6. Üzerini kaşıkla düzeltin ve dinlenmesi için dondurucuya kaldırın.
7. 1 saatin sonunda yeterlice soğuyup dinlenen cezerye, Hindistan cevizi serpilmiş tahta üzerine çıkarın.
8. İstenilen kalınlıkta dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayıp, servis edin
5. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi: Havuç reçeli tarifi
Malzemeler
3 adet büyük uzunluk havuç
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet kakule
2 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Yarım adet limon suyu
1. Öncelikle bir şerbet hazırlayın. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve orta ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ek edin.
2. bu türlü yoğunlaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ek edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
3. Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
4. Ocaktan alın ve sıcak bir biçimde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
5. Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
6. Reçel düzgünce soğuduktan daha sonra kapağını açın, ortasından çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
6. Farklı atıştırmalık arayanlara: Havuç cipsi tarifi
Malzemeler
4 adet büyük uzunluk havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı biberiye
1. Havuçları güzelce yıkayıp kuruladıktan daha sonra verev biçimde ince ince dilimleyin.
2. Havuçları geniş bir kaba alarak üzerine zeytin yağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek biçimde yerleştirin.
4. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin.
5. Cipslerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan daha sonra afiyetle tüketin.
7. Vejetaryenler bu tarife bayılacak: Havuç hamburger tarifi
Malzemeler
3 adet havuç
Yarım adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı kahvaltılık gevrek
Yarım çay bardağı keten tohumu
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
4 adet hamburger ekmeği
1 adet domates
1 adet kırmızı soğan
4 yaprak kıvırcık marul
1. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, üzerini geçecek kadar sıcak su eği ile yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşlanan havuçların fazla suyu kaldıysa süzün. Ilınması için bir kenarda bekletin.
3. Kuru soğan ve kereviz sapını hayli küçük modüller halinde doğrayın. Yumurtaları başka bir kapta çırpın.
4. Zeytinyağı, iri modüller halindeki kahvaltılık gevrek, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi haşlanmış havuçlara ekleyin.
5. Çırpılmış yumurtayı da ekledikten daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Burger harcını dört eşit kesime bölün, elinizle ya da çelik bir kalıp kullanarak biçim verin.
6. Uygunca kızdırdığınız yağsız tavada gerili önlü zıt çevirerek renk alana kadar kızartın.
7. Servisinde kullanmak üzere; kırmızı soğanı ve domatesi halka halka dilimleyin.
8. Hamburger ekmeklerinin taban kısımlarına kıvırcık marul yapraklarını yerleştirin. Domates ve soğan dilimlerini ekleyin.
9. Kızarmış havuç burgerleri de yerleştirdikten daha sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
8. Havuçlu keke rakip: Havuçlu cheesecake tarifi
Malzemeler
Cheesecake tabanı için:
400 gram yulaflı bisküvi
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
500 gram labne peyniri
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
100 ml krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 adet küçük uzunluk havuç
100 gram yulaflı bisküvi
100 gram iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1. Cheesecake tabanını hazırlamak için; yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin. İnce çekilmiş ceviz içi ve dileğe göre toz tarçınla harmanlayın.
2. Kısık ateşte yakmadan erittiğiniz tereyağını bisküvi ve ceviz kesimleriyle karıştırın.
3. Tereyağıyla özleşen bir hamur haline gelen bisküvi karışımını tabanı alüminyum folyo ile kaplanmış kalıba yayın.
4. Hamuru kalıba yayarken üzerine gelecek olan peynirli, krema dolgusunu hesaba katıp kenar kısımlarını yüksek tutmaya ihtimam gösterin. Derin dondurucuda beklemeye alın.
5. Kabuklarını soyduktan daha sonra rendenin kalın tarafıyla rendelediğiniz havuçların yarısını yağsız bir tavada 2-3 dakika kadar soteleyin. Kalın kısmını bir kenarda bekletin.
6. Krema karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz ve suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.
7. Yumurtaları tek tek katıp, ortalarda çırpma sürecini sürdürün. Krema, mısır nişastası, sotelenmiş havuç ve rendelenmiş havuçları ekleyip mikserle karıştırma sürecini sürdürün.
8. Hazırladığınız havuçlu krema karışımını, tabanını ince çekilmiş bisküvi ve ceviz içiyle kapladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula sayesinde düzeltin.
9. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika, kenar kısımları kıvam alıp orta kısmı yavaşça akışkan bir biçimde kalana kadar pişirin.
10. daha sonrasında oda ısısında ılık bir kıvama getirdiğiniz cheesecake’i, kıvam alması için buzdolabında dinlenmeye alın.
11. Servisi için; iri kesimler halinde çekilmiş yulaflı bisküvi, ceviz içi ve tarçını farklı bir kapta harmanladıktan daha sonra buzdolabında soğuyan cheesecake’in üzerine serpiştirin.
12. Bisküvi kırıklarının kenar kısımlarına da yapışmasını sağlayın isteğe göre kalıp sayesinde haller verin.
9. Hoş ahenk: Havuçlu pirinç pilavı tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
7-8 adet bezelye
1. Pirinçleri ılık suda 2-3 saat ıslatın.
2. Tencere de tereyağı ve sıvı yağ eritin.
3. Havuçları küp küp doğrayın, bezelye ve tuz ekleyip karıştırın, kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin.
4. Yıkanmış pirinci ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika kavurun.
5. Üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, karıştırın ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapalı olarak tutun ve suyunu çekene kadar pişirin.
10. Çok lezzetli: Havuçlu cevizli pasta tarifi
Malzemeler
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
1. Keki için şeker ve yumurtalar beyazlaşana kadar çırpın.
2. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
3. Un kabartma tozu ve vanilya eleyerek ilave edin ve karıştırın.
4. Son olarak ceviz, havuç ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Fırın kabına boşaltın.
5. Evvelden ısıtılmış 170 derecede, 40-45 dk pişirin. Keki ılımaya bırakın.
6. Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişasta alın kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirin.
7. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
8. Ilımış olan keke sıcak krema dökün. Oda ısısında ılımaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen pastayı 4-5 saat dolapta dinlendirin. Güzelce soğuyup kıvam aldıktan daha sonra üzerine Hindistan cevizi serpin dilimleyip servis edin.
11. Denemeyen pişman: Havuç topları tarifi
Malzemeler
1 kg havuç (yaklaşık 8-9 tane)
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket pötibör bisküvi
1. Havuçları rendeleyin ve tencereye koyun.
2. Üzerine margarin ve toz şekeri ekleyin.
3. Ocağın altını yakın ve yaklaşık 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Pişmeye devam eden havuçların üzerine elinizle yahut robottan çekerek ufaladığınız bisküvilerinizi ekleyin.
5. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.
6. Karışım soğuduktan daha sonra elinizi yavaşça yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve hindistan cevizine bulayın. Soğutup servis yapın.
12. Mevsimi geldi: Havuç turşusu tarifi
Malzemeler
2 kilo havuç
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 su bardağı sirke
10 diş sarımsak
1. Havuçları yıkayın ve havuç soyacağı ile bir güzelce kabuklarını soyun.
2. Meyve bıçağı ile havuçları istediğiniz biçimde kesin.
3. Küçük bir bidona biraz havuç ve soyulmuş sarımsaklardan koyun.
4. çabucak sonrasında bir leğende tuzu, şekeri ve limon tuzu ile sirkesini karıştırın ve bidonunuza göre su ekleyin.
5. Hazırladığınız havuçların üzerinden boşaltın.
6. sonrasındasında ağzı sıkıca kapatın ve lavaboda bidonunuzun dışını yeterlice yıkayıp, bir kenara alın.
7. Bir gün bekleyip, sonrasındasında serin ve karanlık bir yerde kışa kadar koruma edin.
13. Sağlıklı beslenenler buraya: Zeytinyağlı havuç yemeği tarifi
Malzemeler
5-6 tane taze havuç
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz,
1 tutam maydanoz
1. Havuçları isterseniz havuç soyacağından soyunuz yoksa bir bıçakla soyun.
2. Zeytinyağını tencereye bırakın kuru soğanı doğrayıp içine atıp kavurun.
3. Havuçları ekleyip birliktece kavurun.
4. daha sonra salçasını ekleyin ve suyunu ek edip tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını yarıma kısın.
5. Yavaş yavaş pişirin. daha sonra sarımsağı döverek ekleyin, şekerini ekleyin ve yemeğiniz pişmiştir altını kapatın.
6. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
14. Vitamin deposu: Havuç suyu tarifi
Malzemeler
5 ya da 6 adet havuç
İsteğe nazaran 1 limon suyu
İsteğe nazaran 1 çay kaşığı zencefil
1. Havuçları yıkayın ve soyacak ya da bıçak yardımı ile tıraşlayın.
2. Tıraşladığınız havuçları küp küp keserek blenderden geçirin. Şayet meyve suyu sıkacağı var ise robot yardımı ile havucun suyunu sıkın.
3. Akabinde havuç suyunun içerisini limon suyu ve zencefil eklenir. İsteğe nazaran bir ölçü daha suyla inceltilebilir.
15. Kabak mücvere rakip: Havuçlu mücver tarifi
Malzemeler
1 adet kabak
2 adet havuç
1 kase ayıklanmış dereotu
1 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1. Kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuza alarak güzelce sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Şayet hala suyunu salıyorsa havlu peçete ile suyunu alın ve akabinde geniş bir kase içerisine yerleştirin.
2.Havuçları soyun ve rendelenmiş kabaklara ekleyin. Ayıklanmış dereotunu da kaseye alın.
3. Yumurtayı harca ekleyip karıştırın. Akabinde un, kabartma tozu ve karabiberi ekleyin ve tüm materyaller birleşinceye dek karıştırın.
4. Tercihen yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Tava ısındıktan daha sonra mücver harcından tepeleme yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve pişirmeye başlayın.
5. Her iki tarafı da hafifçeçe kızarana dek toplamda 6-7 dakika kadar pişirin. Mücver harcınız bitene dek süreci yeniden edin. Sıcakken üzerine tuzunu serpiştirin ve akabinde servis edin.