Hangi Zeytinyağı Tercih Edilmeli? Riviera Zeytinyağı ve Sızma Zeytinyağı içindeki Farklar Nelerdir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağı sızma ve riviera olmak üzere iki çeşittir. Kızartmalarda riviera mı yoksa sızma zeytinyağı mı kullanılır? bilginiz yoksa bu içerik tam size göre. Bu içeriği okuduğunuz da hangi zeytinyağı tercih edilmeli? ve riviera zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? sorularının yanıtını da bulmuş olacaksınız. Şimdiden keyifli okumalar.


Zeytinyağı başka yağ tiplerine bakılırsa daha sağlıklı ve yararlı!


Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan zeytinyağı, değişen teknolojinin gelişmesine bağlı olarak çeşitli hallerde üretilen bir bitkisel yağ cinsidir. Zeytinyağının öteki yağ çeşitlerine göre daha sağlıklı ve faydalı olduğu konusunda toplumda yaygın bir kanı vardır. Zeytin meyvesinde bulunan tüm mineral ve vitaminleri ortasında barındıran zeytinyağı eserleri, üretim şartları açısından pek çeşitlidir.


Natürel sızma ve riviera zeytinyağları en hayli üretilen ve en hayli tercih edilen yağ çeşitlerindendir.


Natürel sızma ve riviera zeytinyağları en epey üretilen ve en çok tercih edilen yağ çeşitlerindendir. Riviera zeytinyağı ağacın tabanına düşen zeytinlerden üretilir. Natürel sızma zeytinyağı dallardan toplanan zeytin meyvesinden üretilir. Natürel sızma zeytinyağı, zeytin kısmından toplandıktan daha sonra tıpkı gün ortasında fabrikaya gdolayılerek fizikî usuller kullanılarak üretimi gerçekleşir. Riviera zeytinyağı ise ağaçların tabanlarından toplanan zeytinin rafinasyon süreci yapılarak ve içine gerekli ölçüde natürel sızma zeytinyağı karıştırılarak tüketime hazır hale getirilir.


Natürel sızma zeytinyağı vitamin, mineral ve antioksidan istikametinden daha zengindir.


Natürel sızma zeytinyağı vitamin, mineral ve antioksidan istikametinden zengindir. Daha meyvemsi bir tada sahip olan sızma zeytinyağı, yüklü olarak çiğ zerzevat ve salatalarda kullanılır. yavaşça aromalı riviera zeytinyağı yemeklerde kullanılır. Bu iki yağ, yağ asidi oranlarında da farklılık gösterir. Riviera zeytinyağı, en az %3,3 özgür yağ asidi yüzdesine sahiptir. Sızma zeytinyağının asitlik derecesi %0.8’dir.


Gerçek zeytinyağı nasıl anlaşılır merak ediyorsanız okumaya devam edin
👇



Zeytin kokusu baskın olmalı.


Zeytin aroması baskın olmalıdır. Geçersiz zeytinyağının baskın kokusu boyanınkine emsal, bu da oksitlendiğini gösterir. Bu tıp yağlardan uzak durmak daha uygundur.


Bir çay kaşığı zeytinyağının tadına bakmak bile gerçek olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biridir.


Bir çay kaşığı zeytinyağının tadına bakmak bile gerçek olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biridir. Zira gerçek zeytinyağının boğazınızı yaktığı söylenir. Yani gerçek zeytinyağı, asit oranına bağlı olarak boğazda mideye ulaşmayan bir yanma hissi bırakır.


Bir bardak ılık suya biraz zeytinyağı dökün.


Bir bardak ılık suya biraz zeytinyağı dökün. Zeytinyağı su yüzeyinde kalıyorsa bu gerçektir. Uydurma ise yağ dairesel bir kabarcık oluşturmadan bir süre su yüzeyinde kalır ve su ile karışır.


Gerçek zeytinyağı 0 ile -6 derece içinde donar ve kristalleşir.


Gerçek zeytinyağı 0 ile -6 derece içinde donar ve kristalleşir. Bunun için bir yemek kaşığı zeytinyağını dondurucuya koyun ve 30 dakika daha sonra çıkarın. Lakin kısmen donmuş kısmen sıvı ise satın aldığınız zeytinyağı düzmece olabilir.
 
Üst