yararları saymakla bitmeyen pekmezin biroldukca çeşidi var. Pekmez çeşitlerinin hepsi farklı farklı biroldukca hastalığa âlâ gelmektedir. Yetişkin bireylerin ve bilhassa de çocukların her gün bir kaşık pekmez yemesi önerilir. Pekmezin, kansızlık ve demir eksikliği üzere sıkıntılarla baş etme noktasında değerli bir yeri var. Hangi pekmez hangi hastalığa uygun gelir merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Pekmez üzüm, incir yahut dut üzere meyvelerden yapılır.
Pekmeze koyu rengini ve kıvamını veren, kaynatma süreci sırasında kestirilen şıranın ortasındaki şekerlerin karamelize olup kararması ve koyu bir kıvam almasıdır. Pekmez kaynatılırken değerli olan konu bir sefer kaynatılmasıdır. Şıra kaynayınca eksilme olacağından bu eksilme yerine bir daha şıra doldurulmalıdır. Aksi taktirde pekmezin kalitesi bozulur.
Pekmezin beser kıymetleri nedir?
Pekmezin besin kıymetleri, kullanılan meyveye göre değişkenlik göstermekle bir arada, karbonhidrat içeriği ötürüsıyla (1,276kJ / 305 kcal) âlâ bir güç deposudur.
Keçiboynuzu pekmezi en faydalı pekmez tipi olarak bilinmektedir. Ege ve Akdeniz yörelerine has olarak üretilmektedir.
Keçiboynuzu pekmezi;
Üzüm pekmezi;
Dut pekmezi;
Hurma pekmezi;
Nar pekmezi;
Andız pekmezi;
Pekmez aç yahut tok karnına tüketilebilir. Pekmez fazlaca kalorili bir besin olduğu için tükettikten daha sonra kesinlikle hareket etmeniz gerekir.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
Pekmez üzüm, incir yahut dut üzere meyvelerden yapılır.
Pekmeze koyu rengini ve kıvamını veren, kaynatma süreci sırasında kestirilen şıranın ortasındaki şekerlerin karamelize olup kararması ve koyu bir kıvam almasıdır. Pekmez kaynatılırken değerli olan konu bir sefer kaynatılmasıdır. Şıra kaynayınca eksilme olacağından bu eksilme yerine bir daha şıra doldurulmalıdır. Aksi taktirde pekmezin kalitesi bozulur.
Pekmezin beser kıymetleri nedir?
Pekmezin besin kıymetleri, kullanılan meyveye göre değişkenlik göstermekle bir arada, karbonhidrat içeriği ötürüsıyla (1,276kJ / 305 kcal) âlâ bir güç deposudur.
Keçiboynuzu pekmezi en faydalı pekmez tipi olarak bilinmektedir. Ege ve Akdeniz yörelerine has olarak üretilmektedir.
Keçiboynuzu pekmezi;
Nefes darlığına epey uygun gelmektedir.
Tansiyonu istikrarlar, kolesterolü düşürür.
Vücudu güçlendir ve yeniler.
Kalbe faydalıdır kalp çarpıntısını önler.
Üzüm pekmezi;
Kan yapar, güç verir.
Damar sertliğine güzel gelir
Kan dolanımını kolaylaştırır.
Dut pekmezi;
Ülsere ve mide yanmasına fazlaca düzgün gelir.
Dut pekmezi kan yapan özelliğine sahip olduğu için anemi hastalığına âlâ gelir.
Astım ve bronşit hastalıklarına ve soğuk algınlığına karşı beden direncini arttırır.
Emziren annelerin sütünün kalitesini ve ölçüsünü artırır.
Sporcular tarafınca güç verdiği için daha epeyce tercih edilir.
Bebeklerin ve çocukların zekalarının gelişmesine katkı sağlar.
Boğaz hastalığınız var ise gargara halinde tüketebilirsiniz.
Hurma pekmezi;
Kansere karşı kollayıcıdır.
Bağırsak hareketlerini düzenler.
Kan şekerini istikrarlar.
Vücuda güç verir.
Nefes alımını kolaylaştırır.
Öksürüğü kesmeye yardımcı olur.
Zihin ve vücut sıhhatini geliştirir.
Nar pekmezi;
Bağışıklık sistemini güçlendir.
Erken yaşlanmayı ve kırışıklığı pürüzler.
Sindirime yardımcı olur.
Kolesterolü düşürür.
Andız pekmezi;
Bronşit, öksürük üzere hastalıklara hayli düzgün gelir.
Sarılık, kaşıntı, egzamaya güzel gelir.
Mide bulantısı, akciğer ve karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Öksürüğü keser. Bilhassa kuru öksürük için yemektilk evvel 1 kaşık tüketilmesi gerekir.
Vücuda güç verir, zinde fiyat.
İltihap söktürücüdür. Karaciğeri temizler.
Sindirim sisteminin süratli çalışmasını sağladığı için, hazımsızlık ve kabızlığa karşı tesirlidir.
Anemik hastalara çok faydalıdır. Ayrıyeten dişleri ve kemikleri güçlendirici tesiri de vardır.
İyi bir karbonhidrat ve güç deposudur.
Pekmez aç yahut tok karnına tüketilebilir. Pekmez fazlaca kalorili bir besin olduğu için tükettikten daha sonra kesinlikle hareket etmeniz gerekir.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: