Hangi Ayda Hangi Balık Yenir? Mevsimine bakılırsa Hangi Balık Daha Lezzetli Olur Bu İçerikte Anlatıyoruz!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Balık pişirmenin de bir adabı ve yolu vardır! İşte hangi mevsimde hangi balık yenir? Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte mevsimine nazaran yemeniz gereken balıklar!


1. Ocak: Uskumru, Lüfer, Palamut ve İstavrit


Ocak ayında yiyebileceğiniz en lezzetli balıklar: Uskumru, Lüfer, Palamut ve İstavrit.

hem de çinekop ve kefal de ocak ayında kucak kucak bulabilceğiniz lezzetli balıklar içinde yer alır.


2. Şubat: Kalkan, Hamsi, Levrek ve Mezgit


Şubat ayında kucak kucak bulabileceğiniz ve devrin en güzel balıkları içinde kalkan yer alıyor. Kalkanın yanı sıra hamsi, levrek, mezgit, tekir ve torik de tercih edebilirsiniz.


3. Mart: Mezgit, Lisan ve İzmarit


Mart ayı, ocak ve şubat ayları kadar balık açısından güçlü olmasa da en hoş mezgiti bu vakitte yiyebilirsiniz. birebir vakitte bu vakitte kefal ve levrek de tercih edebilirsiniz.


4. Nisan: Barbun, Levrek, Mersin ve Kaya Balığı


Nisan ayında mutlaka yemeniz gereken balıkların başında barbun geliyor. Bu ay içerisinde bir daha mezgit, karides ve levreği de tercih edebilirsiniz.

Yıl ortasında farklı balık yemek için de nisan ayını tercih edebilirsiniz zira bu ayda kaya balığının en lezzetlisini bulabilirsiniz.


5. Mayıs: İzmarit, Mersin, Mercan ve İskorpit


Bu ayın öne çıkan balıkları izmarit, iskorpit ve mercan balığıdır. bu vakitte muhakkak hamsi, ıstakoz ve lüferden uzak durmanız faydanıza olacaktır.


6. Haziran: Akya, Mersin, Istakoz ve Kılıç


Yazın başlangıcı ile balık çeşitlerinin arttığı haziran ayında herkese hitap edecek balık çeşidi bulunuyor. Bunların başında akya balığı gelse de bu vakitte mersin balığı ve ıstakoz da tercih edebilirisiniz.


7. Temmuz: Sardalya, Çinekop, Orkinos ve Sarıağız


Sardalya mevsiminin başladığı temmuz ayı balık severlerin en sevdiği aylardan biridir. Bu ayda sardalya ve çinekopa kucak kucak doyabilirsiniz. Bunun yanı sıra orkinos, sarıağız, kaya balığı ve pavurya da alabilirsiniz.


8. Ağustos: Çinekop, Sarıkanat, İstavrit ve Sinarit


İstavrit ve çinekop balığını kucak kucak yiyebileceğiniz en yeterli ay ağustostur. Bu ayda ekstra olarak sarıkanat, sinarit, karagöz ve barbun da pişirebilirsiniz.


9. Eylül: Kılıç, Sardalya ve Çipura


Şayet kılıç balığı seviyorsanız eylül ayı sizin için cennet üzeredir. Kılıç balığının yanı sıra sardalya ve çipurayı da tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra palamut ve barbun da pişirebilirsiniz.


10. Ekim: Çipura, Barbun, Kırlangıç ve Palamut


Ekim ayı balık açısından yılın en bereketli ayıdır. Bu ayda çipura, barbun, kırlangıç, palamut, tekir ve uskumru tercih edebilirsiniz. Her açıdan balığa doyacağınız bu ayda orfoz ve taça da alabilirsiniz.


11. Kasım: Sazan, Tekir, Uskumru ve Kefal


Kefal, sazan ve uskumru için en ülkü ay olan kasım ayında kırlangıç ve lisan balığı da tercih edebilirsiniz. Her balığın bol olduğu bu vakitte en taze ve lezzetli balıkları tüketebilirsiniz.


12. Aralık: Hamsi, Uskumru, Lüfer ve Lisan Balığı


Hamsinin en yeterli ayı aralık ayıdır. Aralık ayında istediğiniz kadar taze hamsiyi tüketebilirsiniz. Hamsi yemekten sıkıldığınızda da uskumru, lüfer, kefal, tekir ve lisan balığı tercih edebilirsiniz.


Taptaze balıklar semtindeki balıkçıda, semtindeki balıkçı GetirÇarşı’da!


Semtindeki balıkçılardan sipariş vermek için tıkla!
 
Üst