Hamilelik Sürecinde Bırakın Yemeyi Yanından Bile Geçilmemesi Gereken 13 Yiyecek

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hamilelik sürecinde anne adayları yeme-içmelerine epeyce dikkat eder. Bebeğin beslenmesi gelişimi için pek değerlidir. Pekala hamilelikte hangi yiyecekler yenilmemelidir? Hangi yiyecekler gebelere ziyan verir? İşte bu soruların karşılığı içeriğimizde…????

*Önemli not: Bu içerik büsbütün bilgilendirme maksatlıdır, gebelik periyodunda yenilmemesi gereken yiyecekler için kesinlikle kendi hekiminize danışınız.


1. Şarküteri eserleri. Süreç görmüş sucuk, salam, sosis üzere etlerde mikrop oluşumu epey yaygındır. beraberinde bu yiyecekler yüksek sodyum içerir. Bu da hamilelerde şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık üzere sindirim sistemini zorlayan rahatsızlıklara niye olur.


2. Çiğ süt, çiğ peynir üzere pastorize edilmemiş süt eserleri. Çiğ sütün ortasında listeria üzere ziyanlı bakteriler bulunur. Bu sebeple çiğ süt eserleri tüketilmemelidir.


3. Az pişmiş ya da çiğ yumurta. Çiğ yumurtalarda salmonella bakterisi bulunabilir. Bu sebeple yumurta uygunca pişirilmelidir.


4. Çiğ ya da az pişmiş kırmızı ya da beyaz et. İçerisinde milyon bakteriyi bulundurmasının yanı sıra bununla birlikte besin zehirlenmesine sebep olabilir.


5. Haddinden çok ciğer tüketimi de risklidir. Ciğer A vitamini açısından fazlaca güçlü bir besindir, bu sebeple fazla tüketimi doğum kusurlarına yol açabilir.


6. Cıva oranı yüksek deniz eserleri. Çok yüksek civa ölçüsü bulunan balıklar: Köpek balığı, balina, iri uskumru, kılıç balığı, ton balığı (iri ton balığı) üzere balıklar yüksek oranda civa içerirler ve hayli sık tüketmek risklidir. Konserve ton balıkları, ton balığının büyüklüğüne ve cinsine göre civa riski taşıyabilmektedir.


7. Kutu meyve suları ve asitli içecekler. Asitli, epeyce şekerli, yapay kutu meyve sularını hamilelik mühletince içilmemelidir.


8. Bitki çayları. Tabip onayı ve müsaadesi olmadan kendi isteğinize nazaran bitki çayı tüketmemelisiniz.


9. Kafein de riskli içecekler içinde. Kafeinin fetüsün gelişmenini makûs etkileyen bir bileşen olduğu düşünülüyor. Fakat tabip denetiminde ve müsaadesiyle kafein tüketilebilir.


10. Yüksek şeker ve sıradan karbonhidrat içeren eserler. Pastalar, kekler, börekler, çörekler, poğaçalar her ne kadar epeyce sevilse de içerdikleri beyaz un ve şeker yüzünden gebelerin yememesi gerekenler içinde. Kalitesiz kalorilerin kaynağı şeker ve sıradan karbonhidratlar hamileye ve bebeğine hiç bir fayda sağlamaz.


11. Çok tuzlu yiyecek ve içecekler. Turşular, cipsler soya sosları üzere çok ölçüde sodyum içeren yiyecekler gebeler tarafınca tüketilmemelidir.


12. Kızartmalar. Kızartma yapmak için ekseriyetle trans yağ içeren bitkisel yağlar kullanılır. Bu çeşit yağlarla hazırlanan besinler tüketmek kolesterol düzeyini de olumsuz bir biçimde tesirler. Ayrıyeten tip 2 diyabet de daima kızartılmış besin tüketen bireylerde daha epeyce görülür.


13. Abur cuburlar, fast-foodlar, GDO’lu besinler özetlemek gerekirsesı hazır alınan tüm yiyecekler. Paketlenmiş ve hazır besinler çokça kimyasal ve kanserojen unsur içerirler. Ayrıyeten hamilelikte GDO’lu besinlerle beslenildiği takdirde bebek fazla kilolu ve gelişim bozukluğu ile doğabilir. Üstelik ileriki periyotlarda zayıf bağışıklık sistemi ve obeziteyle de çaba etmek zorunda kalabilir.


Anne adaylarına sağlıklı ve fazlaca keyifli hamilelik süreci dileriz. Öbür içeriklerimize de göz atmayı unutmayın:
 
Üst