Hafta Sonu İpin Ucunu Fazla Kaçıranlar İçin Çok Fit ve Ziyadesiyle Lezzetli Bir Akşam Yemeği Menüsü Hazırladık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hafta sonu biraz fazla yediyseniz üzülmeyin, bugün bol su içip bir de sizin için verdiğimiz tanımları uygularsanız her şey yoluna girecek! Günün menüsünde bugün kereviz çorbası, nohutlu salata, kuru cacık ve son olarak fit unsuz elmalı tart tanımı var… Hazırsanız başlayalım ????


Kereviz çorbası tanımı


Materyaller:



  • 1 adet kereviz


  • 1 adet orta uzunluk patates


  • 1 adet havuç


  • 1 litre sıcak su
Terbiyesi için:


  • 1 adet yumurta sarısı


  • 1 çay bardağı su


  • 2 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?

1. Kereviz, havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.

2. Şayet yaprakları var ise kerevizin onları da doğrayıp kullanabilirsiniz.

3. 15 dakika tencerede haşlayın.

4. 2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yapıp kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırın ve çorbaya koyup güzelce karıştırın.

5. 1 tatlı kaşığı tereyağ, tuz ve maydanoz koyup 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.

6. Limon ve karabiberle servis yapın.


Nohut salatası tanımı


Materyaller:



  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut


  • 1 adet kırmızı biber


  • 1 adet kuru soğan


  • 200 gram konserve mısır


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet dereotu


  • Yarım limon


  • Zeytinyağı


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Kırmızı biberin içini boşaltın ve çekirdeklerini temizleyin.

2. Akabinde kırmızı biberi küçük küçük doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.

3. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın ve karıştırma kabına alın.

4. Soğanı da küçük küçük doğrayın ve kaba koyun.

5. Üzerine nohutu, konserve mısırı da ek edin.

6. Son olarak limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.


Kuru cacık tanımı


Materyaller:



  • 3 adet badem salatalık


  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • 2 kol taze nane


  • 2 kol maydanoz


  • 2 kol dereotu


  • 1 diş sarımsak


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Salatalıkları bir kaba rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kaba alın.

2. Üzerine sarımsak rendeleyin.

3. Taze yeşillikleri ince ince kıyın.

4. Süzme yoğurdu ek edin.

5. Damak tadına göre tuz ek edip, karıştırın.


Unsuz fit elmalı turta nasıl yapılır?


Materyaller:



  • 10 adet kırmızı tatlı elma


  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu


  • 1 yemek kaşığı tarçın


  • Azcık muskat


  • Hurmanın ortasında beklediği su
Tabanı için:


  • 3 adet büyük hurma


  • 1 bardak yulaf


  • 1 bardak çiğ badem


  • 2 yemek kaşığı badem yahut fıstık ezmesi


  • 3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı


  • Damak tadınıza bakılırsa tarçın
Cramble için:


  • 2 hurma


  • Yarım bardak yulaf


  • 1 yemek kaşığı badem yahut fıstık ezmesi
Nasıl Yapılır?

1. İçi için: Tüm hurmalarınızı bir kaseye alın, üzerini kaynar suyla kaplayın ve 15 dakika kadar bekleyin.

2. Bu sırada, kırmızı elmalarınızı soyup, ince ince dilimleyin.

3. Elma dilimlerinizi büyük bir teflon tava yahut tencereye alın.

4. Limon suyunuzu, tarçınınızı ve muskatınızı da ekleyin. Son olarak da hurmalarınızın ortasında beklediği suyu da ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin.

5. birtakım bazı denetim edip karıştırın. Suyunuz buharlaşmışsa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

6. Elmalarınızın büsbütün yumuşaması, hatta kaşık değince hafifçeten dağılacak kıvama gelmesi gerekiyor.

7. Tabanı için: Fırınınızı 175 derecede evvelinde ısıtın.

8. Hindistan cevizi yağı haricindeki tüm gereçleri rondoya ekleyin ve uygunca çekin.

9. Karışımın birbirine yapışmasını sağlamak için hindistan cevizi yağını da ekleyin ve bir daha çekin.

10. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Taban gerecinizi bu tepsiye ekleyin ve ellerinizle bastırarak biçim verin. Bunu yaparken hem tabanı, birebir vakitte kenarları kaplamaya ihtimam gösterin.

11. Isınan fırınınızda 10 dakika pişirin. Bu müddet bitince, fırının ısısını 190’a artırıp, 5 dakika daha pişirin.

12. Crumble için: Tüm gereçleri rondoya ekin ve hafifçeçe çekin.

13. bir daha yağlı kağıtla kapladığınız küçük bir fırın tepsisine alıp, aslına bakarsan 190 derece olan fırında 10 dakika pişirin.

14. Alt tabanı pişen elmalarınızla doldurun. Doldururken ortada kalan boşlukları doldurmak için hafifçeçe bastırabilirsiniz.

15. Crumble süsünü üzerine ekleyin ve hazır…


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst