Evde sağlıklı meyve suyu yapmak isteyenler buraya! Bu lezzetli ve yapması kolay meyve sularıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, bedeninizi toksinlerden arındırabilir ve hatta kilo verebilirsiniz. Birbirinden farklı meyveleri bir ortaya getirerek, tadı damağınızda kalacak lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Gelin daima bir arada bu hoş tanımlara göz atalım!
1. Kivi Agua Freska
Malzemeler:
1. Gereçleri bir karıştırıcıya ekleyin ve kiviler parçalanana kadar yüksek süratte karıştırın.
2. Karışıma soğuk su ekleyin.
4. Yoğunluğu istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında 4 güne kadar saklayabilirsiniz.
2. Nar Suyu
Malzemeler:
1. Narın ve limonun suyunu sıkın.
2. Sıktığınız limon ve nar suyuna maden suyunu ek edin.
3. Buzlu bir bardakla servis edin.
Afiyet olsun.
Not: Ölçüyü dilediğiniz üzere arttırabilirsiniz. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
3. Frambuaz, Dut ve Yaban Mersini Suyu
Malzemeler:
1. Dut, frambuaz, yaban mersini ve balı blenderda smoothie kıvamına gelene kadar parçalayın.
2. Akabinde üzerine 100 ml. suyu ekleyip yeniden blenderdan geçirin.
3. Büyük bir bardağa alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Not: Şayet taze yaban mersini bulamazsanız kurutulmuş yaban mersini ekleyebilirsiniz. Soğuk tükenmenizi tavsiye ederim.
4. Şeftali, Mango ve Portakal Suyu
Malzemeler:
1. Soyduğunuz ve çekirdeklerinden ayırdığınız mango ve şeftaliyi blendera atın.
2. Üzerine 1 adet portakalın suyunu sıkın.
3. Son olarak su ve balla birlikte tekrar blenderdan geçirin.
4. Meyve suyunuz hazır.
Afiyet olsun.
Not: Süslemek için dilerseniz bir dilim şeftali kullanabilirsiniz.
5. Limon, Elma ve Üzüm Suyu
Malzemeler:
1. Soyup hazırladığınız elmayı blendera atın.
2. Elmaların üzerine üzümleri ve zencefili ekleyin blenderdan geçirin.
3. Limonu sıkıp sodayı da ekleyin. hafifçeçe karıştırıp afiyetle için.
Not: Soğuk tüketmenizi tavsiye ederim.
6. Erikli Meyve Suyu
Malzemeler:
1. Kuru erikleri 5 dakika ılık suda bekletin.
2. Erik yumuşarken, özünü çıkartın ve erikleri suyla birlikte blendera alın.
3. Üzerine bal ve kimyonu ekleyerek karıştırın.
Afiyetle içebilirsiniz.
Not: Kabızlık sorunları yaşayanlar için tavsiye ediliyor.
7. Armut Suyu
Malzemeler:
1. Armutları doğrayıp blendera alın.
2. Elde ettiğiniz suyu bardağın içine dökün. Üzerine limon suyu ekleyin.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında saklayabilirsiniz. İçmedilk evvel kesinlikle karıştırın.
8. Nar, Portakal ve Greyfurt Suyu
Malzemeler:
1. Narı katı meyve sıkacağında sıkın. Süzgeçten geçirip bir kaba alın.
2. Üzerine taze sıkılmış portakal, greyfurt ve limon suyu ek edip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında saklayabilirsiniz. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
9. Atom Meyve Suyu
Malzemeler:
1. Tüm meyveleri soyun.
2. Soyduğunuz meyveleri katı meyve sıkacağından geçirin.
3. Sıktığınız meyve suyunun içine süt ve balı da ekleyin. Güzelce karıştırın.
Afiyet olsun.
Not: bol bol A, E ve C vitamini içerdiği için hayli faydalıdır. Çabucak tüketmenizi tavsiye ederim.
10. Turunçgil Patlaması
Malzemeler:
1. Turunçgil meyveleri soyun ve dörde bölün.
2. Hepsinin suyunu sıkın.
3. Vitamin deposu meyve suyunuz servise hazır!
Afiyet olsun.
Not: A, C, B-6 vitaminleri, folik asit ve çinko bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu düzenler, viral enfeksiyonlara karşı savaşır ve kanı temizler.
11. Yeşil Meyve Suyu
Malzemeler:
1. Sırası fark etmeden elma, ananas ve ıspanağı katı meyve sıkacağından geçirin.
2. Karışımı, blender içine dökerek üzerine bal, limon suyu, su ve buzu ekleyerek çırpın.
3. İstediğiniz kıvama geldiğinde içeceğiniz hazırdır, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Tatlı gereksinimini karşılayarak kan şekerinizi düzenler. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
12. Üç Meyveli Sütlü Meyve Suyu
Malzemeler:
1. Meyveler bol suyla yıkayın ve doğrayın.
2. Tüm gereçler blender kabına alın ve karıştırın
3. Hazırlanan karışım servis bardağına dökün.
Afiyet olsun.
Not: Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
13. Yaban mersini ve Lahana
Malzemeler:
2. Süslemek için bir kaç adet yaban mersini bırakabilirsiniz.
3.Karışımı buzun üstüne dökün.
Afiyet olsun.
Not: Daha ağır bir kıvam elde etmek isterseniz, buzları da blenderdan geçirebilirisiniz.
14. Tropikal Sabah
Malzemeler:
1. Tüm gereçleri blenderda ezin.
2. Akıcı kıvama gelince şeftali modülleri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Buzlu servis etmenizi öneririm.
15. Havuç Ananas Portakal Suyu
Malzemeler:
1. Tüm malzemeyi meyve sıkacağınızdan geçirip suyunu alın.
Afiyet olsun.
Not: Ferahlatıcı bir meyve suyu olduğundan soğuk tüketmenizi tavsiye ederim.
1. Kivi Agua Freska
Malzemeler:
2 adet taze kivi
1 bardak soğuk su
1. Gereçleri bir karıştırıcıya ekleyin ve kiviler parçalanana kadar yüksek süratte karıştırın.
2. Karışıma soğuk su ekleyin.
4. Yoğunluğu istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında 4 güne kadar saklayabilirsiniz.
2. Nar Suyu
Malzemeler:
2 adet nar
Yarım şişe maden suyu
1 limon
Buz
1. Narın ve limonun suyunu sıkın.
2. Sıktığınız limon ve nar suyuna maden suyunu ek edin.
3. Buzlu bir bardakla servis edin.
Afiyet olsun.
Not: Ölçüyü dilediğiniz üzere arttırabilirsiniz. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
3. Frambuaz, Dut ve Yaban Mersini Suyu
Malzemeler:
1 bardak dut
1 bardak frambuaz
1 bardak yaban mersini
1 yemek kaşığı bal
100 ml. su
1. Dut, frambuaz, yaban mersini ve balı blenderda smoothie kıvamına gelene kadar parçalayın.
2. Akabinde üzerine 100 ml. suyu ekleyip yeniden blenderdan geçirin.
3. Büyük bir bardağa alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Not: Şayet taze yaban mersini bulamazsanız kurutulmuş yaban mersini ekleyebilirsiniz. Soğuk tükenmenizi tavsiye ederim.
4. Şeftali, Mango ve Portakal Suyu
Malzemeler:
1 adet şeftali
1 adet mango
1 adet portakal
100 ml. su
1 yemek kaşığı bal
1. Soyduğunuz ve çekirdeklerinden ayırdığınız mango ve şeftaliyi blendera atın.
2. Üzerine 1 adet portakalın suyunu sıkın.
3. Son olarak su ve balla birlikte tekrar blenderdan geçirin.
4. Meyve suyunuz hazır.
Afiyet olsun.
Not: Süslemek için dilerseniz bir dilim şeftali kullanabilirsiniz.
5. Limon, Elma ve Üzüm Suyu
Malzemeler:
1 adet elma
1 tatlı kaşığı zencefil
1 avuç dolusu üzüm
çeyrek limon
1 şişe soda
1. Soyup hazırladığınız elmayı blendera atın.
2. Elmaların üzerine üzümleri ve zencefili ekleyin blenderdan geçirin.
3. Limonu sıkıp sodayı da ekleyin. hafifçeçe karıştırıp afiyetle için.
Not: Soğuk tüketmenizi tavsiye ederim.
6. Erikli Meyve Suyu
Malzemeler:
5 adet kuru erik
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı kimyon tozu
1 bardak ılık su
1. Kuru erikleri 5 dakika ılık suda bekletin.
2. Erik yumuşarken, özünü çıkartın ve erikleri suyla birlikte blendera alın.
3. Üzerine bal ve kimyonu ekleyerek karıştırın.
Afiyetle içebilirsiniz.
Not: Kabızlık sorunları yaşayanlar için tavsiye ediliyor.
7. Armut Suyu
Malzemeler:
2 adet armut (özü çıkartılmış )
2 çay kaşığı limon suyu
1. Armutları doğrayıp blendera alın.
2. Elde ettiğiniz suyu bardağın içine dökün. Üzerine limon suyu ekleyin.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında saklayabilirsiniz. İçmedilk evvel kesinlikle karıştırın.
8. Nar, Portakal ve Greyfurt Suyu
Malzemeler:
3 adet nar
1 portakal
1 greyfurt
1 limon
1. Narı katı meyve sıkacağında sıkın. Süzgeçten geçirip bir kaba alın.
2. Üzerine taze sıkılmış portakal, greyfurt ve limon suyu ek edip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Buzdolabında saklayabilirsiniz. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
9. Atom Meyve Suyu
Malzemeler:
1 adet muz
2 tane kivi
2 tane havuç
1 tane ayva
1 tane kırmızı elma
10 tane kadar üzüm (kuru üzüm de kullanılabilir)
1 tane mandalina
1 tane portakal
2 çorba kaşığı kadar bal
1 su bardağı süt
1. Tüm meyveleri soyun.
2. Soyduğunuz meyveleri katı meyve sıkacağından geçirin.
3. Sıktığınız meyve suyunun içine süt ve balı da ekleyin. Güzelce karıştırın.
Afiyet olsun.
Not: bol bol A, E ve C vitamini içerdiği için hayli faydalıdır. Çabucak tüketmenizi tavsiye ederim.
10. Turunçgil Patlaması
Malzemeler:
2 büyük portakal
1 greyfurt
4 mandalina
1/2 limon
1. Turunçgil meyveleri soyun ve dörde bölün.
2. Hepsinin suyunu sıkın.
3. Vitamin deposu meyve suyunuz servise hazır!
Afiyet olsun.
Not: A, C, B-6 vitaminleri, folik asit ve çinko bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu düzenler, viral enfeksiyonlara karşı savaşır ve kanı temizler.
11. Yeşil Meyve Suyu
Malzemeler:
2 su bardağı su
5-10 adet buz
3 dilim ananas
2 adet elma
½ demet ıspanak
¼ adet limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
1. Sırası fark etmeden elma, ananas ve ıspanağı katı meyve sıkacağından geçirin.
2. Karışımı, blender içine dökerek üzerine bal, limon suyu, su ve buzu ekleyerek çırpın.
3. İstediğiniz kıvama geldiğinde içeceğiniz hazırdır, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Tatlı gereksinimini karşılayarak kan şekerinizi düzenler. Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
12. Üç Meyveli Sütlü Meyve Suyu
Malzemeler:
1 adet mandalina
1 adet orta uzunluk armut
1 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı bal
250 ml soğuk süt
1. Meyveler bol suyla yıkayın ve doğrayın.
2. Tüm gereçler blender kabına alın ve karıştırın
3. Hazırlanan karışım servis bardağına dökün.
Afiyet olsun.
Not: Taze tüketmenizi tavsiye ederim.
13. Yaban mersini ve Lahana
Malzemeler:
¼ kırmızı lahana
1 kap yaban mersini
1 büyük salatalık
1 büyük elma
Buz (isteğe bakılırsa eklenebilir)
2. Süslemek için bir kaç adet yaban mersini bırakabilirsiniz.
3.Karışımı buzun üstüne dökün.
Afiyet olsun.
Not: Daha ağır bir kıvam elde etmek isterseniz, buzları da blenderdan geçirebilirisiniz.
14. Tropikal Sabah
Malzemeler:
1 kase küp formunda kesilmiş şeftali
1 kase küp halinde kesilmiş ve kabuğu soyulmuş mango
1 taze sıkılmış portakal
½ bardak Hindistan cevizi suyu
1 kaşık bitki özü
1. Tüm gereçleri blenderda ezin.
2. Akıcı kıvama gelince şeftali modülleri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Buzlu servis etmenizi öneririm.
15. Havuç Ananas Portakal Suyu
Malzemeler:
3 orta uzunluk havuç
1/2 küçük olgun ananas (soyulmuş, özlü ve modüllere ayrılmış)
1 büyük portakal (soyulmuş ve modüller halinde kesilmiş)
1. Tüm malzemeyi meyve sıkacağınızdan geçirip suyunu alın.
Afiyet olsun.
Not: Ferahlatıcı bir meyve suyu olduğundan soğuk tüketmenizi tavsiye ederim.