Glütensiz Ekmek Tanımı: Glütensiz Ekmek Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çeşitli hastalıklar için ilaçlar ve ameliyatlar kimi vakit en âlâ sonuçları verse de biroldukca hastalığın tedavisinde beslenme hayati rol oynuyor. Sıhhati riske atmamak için kimi besinlerin katiyetle tüketilmemesi gerekiyor. İşte; çölyak hastalığı, buğday alerjisi ve glüten hassaslığı üzere hastalıklarda glütensiz beslenmenin sakıncalı olduğu hastalıklar içinde. Hal bu biçimde olunca da her öğünde yer alan ekmeğin glütensiz hali araştırılıyor. Glütensiz ekmek tanımı ile ekmek tüketmekten yoksun kalmak istemeyenler için glütensiz ekmek nasıl yapılır? Bu soruyu cevapladık.


Bilhassa buğdayda son derece fazla olan glüten, ekmek üretimi esnasında çoğunlukla kullanılan bir unsurdur. Buğdayın yanı sıra arpa ve çavdar üzere tahıllarda glüten çoksıyla mevcut. Birtakım hastalıklarda glüten kullanması sakıncalı olup alerjik tepkilere niye olur. Bu açıdan glütenin niye olduğu sıhhat sıkıntılarının giderilmesi için glütensiz diyet uygulanması faydalı olacaktır. Öncelikle konut imali bir glütensiz ekmek tanımı hastaların bilmesi gereken tarifler içinde yer alır. Zira bildiğiniz üzere glüten hamur işlerinin şayet olmazsa olmazıdır. Pekala, glütensiz ekmek nasıl yapılır? İşte tüm bilgileriyla glütensiz ekmek tarifi…


Glütensiz Ekmek Materyalleri


• 1 tatlı kaşığı kuru maya

• 1,5 su bardağı ılık su

• 1 tane yumurta

• Yarım su bardağı laktozsuz süt

• 4 su bardağı glütensiz un

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

• Yarım tatlı kaşığı tuz

• 1,5 tatlı kaşığı toz şeker


Glütensiz Ekmek Nasıl Yapılır?


• birinci vakit içinderda kuru maya ve ılık suyu güzelce karıştırın.

• Akabinde bir kabın içine şeker, yumurta, tuz, zeytinyağı ve sütü ekleyerek spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.

• Unu eleyerek karışıma ekledikten daha sonra maya karışımını da ekleyin, hamuru güzelce yoğurun.

• Hamuru dikdörtgen bir kalıbın içine alın lakin öncesinde kalıbı yağlamayı unutmayın.

• Pak bir bezle hamurun üzerini örterek 20 dakika mayalanması için bekleyin.

• Hamurun üzerine bıçak yardımı ile çizik atın.

• Mayalanan ekmeği 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

• Fırında çıkardıktan daha sonra kurumaması için üzerini bezle kapatın.

• Soğuyan ekmeği tüketebilir, fazla gelirse buzluğa kaldırabilirsiniz.
 
Üst