Bulaşık makinesinde yemek pişirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bulaşık makinenizde bulaşıklarınız yıkanırken bir yandan da yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Uzmanlar pişirilecek yemeklerin ağzının sıkıca kapalı cam saklama kaplarına konduğu sürece deterjan sızma riski olmadığını söylüyor. Yani bu yolu denemeye karar verdiyseniz yemekleri kesinlikle ağzı sıkıca kapatılmış cam kaplara koyup bulaşık makinesinin tencere tava konulan kısmına yerleştirmeniz ve makineyi 70 dereceye ayarlamanız kâfi. Sizler için bulaşık makinesinde pişirebileceğiniz 10 farklı besini yazdık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.
1. Patates
Patatesi ince ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri bir kaseye atın ve en sevdiğiniz sos yahut turşuyla karıştırın, akabinde büyük bir alüminyum folyo modülü üzerine alın. Dilimlerinizi tek bir katman halinde yayın ve akabinde patatesleri örtmek için folyonun iki ucuyla bir arada katlayın. Akabinde folyonun her iki ucu için de birebirini yapın ve hava geçirmez bir paket oluşturun. Bulaşık makinenizin en üst rafına yerleştirin ve ısının en yüksek ayarda olduğundan emin olun. Makineniz bittiğinde dikkatlice açın, patateslerinizi soğumaya bırakın afiyet olsun.
2. Somon
Somonu fileto haline getirin, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek biçimde koyun ve kapağını kapatarak pişirin.
3. Yeşil sebzeler
Sebzeler, bulaşık makinesinde yapılması en kolay yiyecekler içindedır ve az ölçüde hazırlık gerektirir. Aşağıdaki sebzelerden rastgele birini, kirli bulaşıklarınızın çabucak yanında inançlı bir biçimde kapatılmış yarım litrelik bir cam kavanoza yerleştirerek pişirilebilirsiniz.
1 çay bardağı kuşkonmaz, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı tereyağı ve istediğiniz baharatları cam kavanoza ek edin kapağını güzelce kapatın.
1 çay bardağı yeşil fasulye, 1 bardak su, tuz, karabiber ve biraz daha tatlandırmak isterseniz biraz limonla karıştırabilirsiniz. Tüm bunları cam kavanoza ekleyin ve ağzını güzelce kapatın.
4. Havuç
Yarım kilo ince kesilmiş havuçları yuvarlak yuvarlak kesin, 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı kuru dereotu, bir tutam tuz ve biberi kapağı kapatılmış bir cam kavanoza yahut hava geçirmez alüminyum folyo pakete atın. Kavanozu yahut folyo paketini bulaşık makinenizin üst rafına koyun, bulaşık makinesini mümkün olan en yüksek ısı ayarında çalıştırın ve afiyetle yiyin.
5. Kuskus
Yarım litrelik bir cam kavanoz alın. 1 fincan kuskus, 1 çorba kaşığı limon suyu ve bir fincanın 3/4’nü zerzevat yahut tavuk suyu ile doldurun. Kavanozun uygunca kapatıldığından emin olun ve her şeyin eşit biçimde dağılması için, kavanozu düzgünce sallayın. Bulaşık makinenizde bulaşıkların ortasına koyun ve güzelce piştikten daha sonra afiyetle yiyin.
6. Yumurta
Bulaşık makinenizin içine birkaç yumurta bulunan kapalı bir cam kap koyun ve rastgele bir alana koyun. Bulaşık makineniz en kirli bulaşıkları bile temizlemekle kalmayacak, hem de döngü bittiğinde eksiksiz pişmiş yumuşak haşlanmış yumurtaları yapacak olan ağır programı kullanın. Şimdiden afiyet olsun.
7. Tavuk
Bulaşık makinenizde tavuk pişirmek epey kolay olan diğer bir yemektir. Bir cam kavanozuna ince derisiz bir tavuk göğsü ve tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatın, bulaşıkların ortasına koyun ve işin geri kalanını makinenizin yapmasına bırakın.
8. Kırmızı et
İstediğiniz her kırmızı et çeşidini soslayıp cam kavanoza koyup bulaşık makinesinde düşük sıcaklıkta ve uzun müddette pişirebilirsiniz.
9. Turşu
Turşu tanımınızı her zamanki üzere hazırladıktan daha sonra kavanoza yerleştirin ve kavanozu aykırı çevirip bulaşık makinenize yerleştirin. Kapaklarının yeni bulunmasına dikkat edin ve ağzını sıkıca kapatın. Makineyi yüksek dereceli yıkama programına ayarlayın. Kapağınızı uygun kapattıysanız, şişe hava almayacaktır, bu biçimdelikle içine su yahut deterjan girmeyecektir. Makine durunca soğuyuncaya kadar dışarı çıkarmayın, soğuduktan daha sonra çıkarıp kavanoz oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. bu biçimdelikle toplamda 5-6 saatte turşularınız hazır olacak.
10. Hamsi
Hamsileri kaba dizin, soğanı ve zerzevatları de yanına ekleyin. Kabın ağzını kapatıp bulaşık makinesinde kendi suyuyla, yağıyla pişirin.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Patates
Patatesi ince ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri bir kaseye atın ve en sevdiğiniz sos yahut turşuyla karıştırın, akabinde büyük bir alüminyum folyo modülü üzerine alın. Dilimlerinizi tek bir katman halinde yayın ve akabinde patatesleri örtmek için folyonun iki ucuyla bir arada katlayın. Akabinde folyonun her iki ucu için de birebirini yapın ve hava geçirmez bir paket oluşturun. Bulaşık makinenizin en üst rafına yerleştirin ve ısının en yüksek ayarda olduğundan emin olun. Makineniz bittiğinde dikkatlice açın, patateslerinizi soğumaya bırakın afiyet olsun.
2. Somon
Somonu fileto haline getirin, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek biçimde koyun ve kapağını kapatarak pişirin.
3. Yeşil sebzeler
Sebzeler, bulaşık makinesinde yapılması en kolay yiyecekler içindedır ve az ölçüde hazırlık gerektirir. Aşağıdaki sebzelerden rastgele birini, kirli bulaşıklarınızın çabucak yanında inançlı bir biçimde kapatılmış yarım litrelik bir cam kavanoza yerleştirerek pişirilebilirsiniz.
1 çay bardağı kuşkonmaz, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı tereyağı ve istediğiniz baharatları cam kavanoza ek edin kapağını güzelce kapatın.
1 çay bardağı yeşil fasulye, 1 bardak su, tuz, karabiber ve biraz daha tatlandırmak isterseniz biraz limonla karıştırabilirsiniz. Tüm bunları cam kavanoza ekleyin ve ağzını güzelce kapatın.
4. Havuç
Yarım kilo ince kesilmiş havuçları yuvarlak yuvarlak kesin, 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı kuru dereotu, bir tutam tuz ve biberi kapağı kapatılmış bir cam kavanoza yahut hava geçirmez alüminyum folyo pakete atın. Kavanozu yahut folyo paketini bulaşık makinenizin üst rafına koyun, bulaşık makinesini mümkün olan en yüksek ısı ayarında çalıştırın ve afiyetle yiyin.
5. Kuskus
Yarım litrelik bir cam kavanoz alın. 1 fincan kuskus, 1 çorba kaşığı limon suyu ve bir fincanın 3/4’nü zerzevat yahut tavuk suyu ile doldurun. Kavanozun uygunca kapatıldığından emin olun ve her şeyin eşit biçimde dağılması için, kavanozu düzgünce sallayın. Bulaşık makinenizde bulaşıkların ortasına koyun ve güzelce piştikten daha sonra afiyetle yiyin.
6. Yumurta
Bulaşık makinenizin içine birkaç yumurta bulunan kapalı bir cam kap koyun ve rastgele bir alana koyun. Bulaşık makineniz en kirli bulaşıkları bile temizlemekle kalmayacak, hem de döngü bittiğinde eksiksiz pişmiş yumuşak haşlanmış yumurtaları yapacak olan ağır programı kullanın. Şimdiden afiyet olsun.
7. Tavuk
Bulaşık makinenizde tavuk pişirmek epey kolay olan diğer bir yemektir. Bir cam kavanozuna ince derisiz bir tavuk göğsü ve tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatın, bulaşıkların ortasına koyun ve işin geri kalanını makinenizin yapmasına bırakın.
8. Kırmızı et
İstediğiniz her kırmızı et çeşidini soslayıp cam kavanoza koyup bulaşık makinesinde düşük sıcaklıkta ve uzun müddette pişirebilirsiniz.
9. Turşu
Turşu tanımınızı her zamanki üzere hazırladıktan daha sonra kavanoza yerleştirin ve kavanozu aykırı çevirip bulaşık makinenize yerleştirin. Kapaklarının yeni bulunmasına dikkat edin ve ağzını sıkıca kapatın. Makineyi yüksek dereceli yıkama programına ayarlayın. Kapağınızı uygun kapattıysanız, şişe hava almayacaktır, bu biçimdelikle içine su yahut deterjan girmeyecektir. Makine durunca soğuyuncaya kadar dışarı çıkarmayın, soğuduktan daha sonra çıkarıp kavanoz oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. bu biçimdelikle toplamda 5-6 saatte turşularınız hazır olacak.
10. Hamsi
Hamsileri kaba dizin, soğanı ve zerzevatları de yanına ekleyin. Kabın ağzını kapatıp bulaşık makinesinde kendi suyuyla, yağıyla pişirin.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: