Galeta Unlu Çıtır Börek Tanımı: Galeta Unlu Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kahvaltınıza ya da 5 çayınıza harika bir börek mi eşlik etsin istiyorsunuz? bu biçimde dışı çıtır çıtır içi yumuşacık galeta unlu börek tanımı tam size göre. Yediğiniz tüm böreklerden daha da çıtır olacak olan galeta unlu börek tanımı, büyük küçük her insanın sevgilisi olmaya aday. İşte bir kere denedikten daha sonra favori börek tanımlarınız içinde yer alacak galeta unlu çıtır börek materyalleri ve detaylı tanımını sizler için hazırladık.


Enfes tadı ile kahvaltılarda yahut akşam çayının yanında tüketebileceğiniz galeta unlu börek pek pratik bir tanımdır. Galeta unlu böreği kızartarak yapabileceğiniz üzere yavaşça olması ismine fırında da pişirebilirsiniz. Konuttaki her insanın severek yiyeceği galeta unlu çıtır börek tanımı dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz kadar kolaydır. Üstelik hazır üçgen yufka ile böreği hazırlama sürecini en kısa müddette gerçekleştirebilirsiniz. İşte konuklarınıza severek ikram edebileceğiniz galeta unlu börek tanımı için gerekli gereç listesi ve üretim basamağına dair tüm ayrıntılar…


Materyaller


– 1 paket hazır yufka (üçgen)

Sosu için;

– 1 çay bardağı sıvı yağ

– 1 çay bardağı süt

– 1 tane yumurta

İç harcı için;

– Yarım demet maydanoz

– 1 kase rendelenmiş peynir

Bulamak için;

– 1 su bardağı galeta unu


Galeta Unlu Çıtır Böreğin Yapılışı


– birinci vakit içinderda uygun bir kabın ortasında 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ve 1 yumurtayı düzgünce karıştırarak sosu hazırlayın.

– Farklı bir kasenin içine bir bardak galeta ununu dökün.

– Düz bir tabanın üzerine üçgen kesilmiş yufkaları serip, fırça sayesinde her yerini soslayın.

– İç harcı için peynir ve incecik doğranan maydanozları bir tabağa alın.

– Sosu sürdükten daha sonra yufkanın geniş kısmına harçta koyup sarın.

– Yufkalar bitene kadar birebir sosa akabinde galeta ununa bulayın.

– Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında nar üzere kızarana kadar börekleri pişirin.

– Dilerseniz hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
 
Üst