Fırında Soslu Biftek Tanımı: Fırında Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında soslu biftek tanımı, yeğleyeni ve seveni çok fazla olan yemeklerden biridir. Sağlıklı bir beslenme listesinde kesinlikle kırmızı et yer almalıdır. Bedenin bu gereksinimini gidermek için yapabileceğiniz tanımlardan biri de fırında soslu biftek tanımıdır. Etin en değerli alanlarından biri olan biftek, soslu hazırlandığında lezzeti de kat kat artmaktadır. Fırında soslu biftek tanımı ile akşam yemeğini ziyafete dönüştürmek isteyenlere fırında soslu biftek tanımı nasıl yapılır içeriğimizde anlattık.


Hudut ve yağ içermeyen biftek, etin en yumuşak ve lezzetli kısmıdır. Biftek biroldukca farklı pişirme yolu ile hazırlanabilir ve besin kıymeti çok yüksektir. Fırında soslu biftek tanımı, etin lezzetli ve yumuşak bir biçimde pişirildiği sosu ile de sulu bir kıvamın elde edilebildiği kolay kolay hazırlanan bir tanımdır. Konuklarınıza sunabileceğiniz en hoş yemeklerden biri olan bol soslu, lokum üzere fırında soslu biftek nasıl yapılır? İşte fırında soslu bifteğin materyalleri, üretimi ve tüm püf noktaları…


Materyaller


• 1 kilo biftek

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı tuz

• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin;

• 2 diş sarımsak

• 2 tane domates

• 1 yemek kaşığı salça

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• Tuz

• Kekik

• Karabiber

• 1,5 çay bardağı su

• Pul biber


Yapılışı


• Biftekleri karabiber ve tuzla güzelce ovun ve üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Etleri dinlenmeye bıraktıktan daha sonra sosu için zeytinyağı ve salçayı sırasıyla küçük bir tencerede kavurun. ondan sonrasında sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ekleyip kaynatın. Su eği ile hoş bir sos kıvamı elde edin. Sos kaynadıktan daha sonra tuz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.

• Tavayı ocakta güzelce ısıtın ve etlerin tümünü mühürleyin. Mühürleme çok kıymetlidir. Bu sayede etin lezzetli suyunu kaybetmemiş olursunuz. Etlerin her iki yüzünü 2-3 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır. Rengi dönen etleri 1 dakika daha sonra tavadan alabilirsiniz.

• Mühürlenen etleri fırın tepsisine güzelce yerleştirin. Sosu etlerin üzerine gezdirin. Fırını 200 derecede evvelde ısıttıktan daha sonra tepsiyi fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst