Fındık, Kaju, Badem: Daima Tükettiğimiz Kuru Yemişlerin Az Bilinen 11 Yararı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kuru yemiş; protein, mineral, vitamin ve diyet lifi açısından güçlü lezzetli bir atıştırmalıktır. Uzmanlara nazaran bilhassa badem, fındık, kaju ve ceviz üzere kuru yemişler günlük olarak öğün ortalarında tüketilmesi gerekir. Kavrulmuş yahut kavrulmamış kuru yemiş, bir dizi sıhhat yararı ile bilinir. Lakin badem, kaju, ceviz ve fındık üzere çeşitlerin kavrulmadan tüketilmesi tavsiye edilmektedir. birebir vakitte uzmanlara göre günlük bir avuç kuru yemiş tüketimi kafidir. Önerilen porsiyonların üstüne çıkmamak gerekir. Yani başka beslenme tekliflerinde olduğu üzere sonucunda tüketmeniz gerekir. Pekala, kuru yemiş tüketmenin az bilinen faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara yeterli gelmektedir? Gelin daima birlikte keşfedelim!


1. Cilt sıhhatini destekleyerek cildin sürekli genç görünmesini sağlar.


İçerdikleri E vitamini, B vitamini ve başka kıymetli vitaminler yardımıyla kuru yemiş çeşitleri cildi içeriden dayanaklar. Antioksidan özellikleri ile biroldukça cilt sıkıntısını ortadan kaldırırlar. Parlak ve süper görünen bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıyeten cildin yenilenmesini sağlayarak kırışıkları önler.


2. Kalp sıhhatini koruyarak kolesterol düzeyini düzenler.


www.google.com

İçerdikleri sağlıklı yağlar yardımıyla kalp krizi ve inme riskini azaltır. Damarlardaki düzgün kolesterol düzeyini düzenler. Kalbe pompalanan kan ölçüsünü düzenler. bu biçimdece kalp sıhhatini da korur. Sistemli olarak kuru yemiş tüketen şahıslarda kalp krizi riskini azaltır.


3. Gerilim ve depresyona karşı korur.


B vitamini, bedenin hem fizikî hem ruhsal dayanıklılığını arttırır. Her gün 1 avuç kuru yemiş yemek, hudut sistemine olumlu tesir eder. Ayrıyeten kâfi oranda kuru yemiş tükettiğinizde, bedenin memnunluk hormonu diye bilinen serotonini salgılaması kolaylaşır. bu biçimdece gerilim ve depresyona karşı korur.


4. Beyin sıhhatini korur.


www.google.com

Beyin biliyorsunuz ki bedenimizdeki en değerli organlar içindedır. Beyin sıhhati tüketilen besinlerle bağlantı içerisindedir. Yani tertipli olarak kuru yemiş tüketmeniz beyin sıhhatini sürekli korur. Bilhassa ceviz, beyin sıhhatini koruyan kuru yemişlerin en başında gelir.


5. Kilo vermeye yardımcı olur.


Bilhassa kaju içerdiği yüksek yağ oranı ile tokluk hissini uzun müddet hayatınızı sağlar. Kuru üzümle birlikte tüketildiğinde kan şekerini istikrarlar. Dengelenen kan şekeri açlık krizini önler. Badem ve fıstık üzere tipler formunuzu müdafaaya yardımcı olur.


6. Ağır bir güne yetecek kadar güç verebilir.


Öğün ortalarında kuru yemiş tüketmek ağır bir güne yetecek kadar güç verir. Sabahları güne zinde başlamanızı sağlar. Fındık bedenin direncinin arttırılmasına yardımcı olur. Ceviz içerisindeki doymamış yağ asitleri yardımıyla güç veren yiyeceklerdendir. Kaju gün içerisindeki kronik yorgunluklara uygun gelir.


7. Kemikle ilgili hastalıkları önler.


Bayanlar, osteoporoz (kemik erimesi) hastalığına erkeklerden çok yakalanırlar. Tertipli ve dozajında kuru yemiş yemek, kemik erimesi hastalığına karşı koruyabilir.


8. Sindirim sistemini düzenler.


Lifli yapıları niçiniyle kuru yemiş tipleri, besinlerin bağırsakta yavaş hareket etmesini sağlar. bu biçimdece besinler sindirilir. tıpkı vakitte bağırsak hareketleri de düzenlenmiş olur. Bilhassa çekirdek, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.


9. Tip 2 diyabeti önler ve denetim eder.


Tip 2 diyabet olarak bilinen şeker hastalığını önler ve denetim eder. İçerisindeki antioksidan oranı ile insülin yansısını güzelleştirebilir. Şeker hastalarının kan şekeri düzeyleri gün içerisinde dalgalanmalar yaşar. Bu dalgalanmalar da böbrek ve bebir daha ziyan verebilir. Bunun yanında ani kan şekeri düşüşü, şahısların çok yemesine niye olurak obezite üzere meseleler oluşturabilir. Kaju ve Antep fıstığı üzere besinler kan şekerinin dengelenmesini sağlar. bu biçimdece tip 2 diyabet denetim altına alınabilir.


10. Kansere karşı savaşmanızı sağlar.


Kanser en yaygın görülen hastalık cinslerinden birisidir. Hakikat beslenme ve sağlıklı ömür üslubu ile kansere karşı korunabilir. Her gün hekiminizin önerdiği ölçülerde kuru yemiş tüketmek kansere karşı savaşmanıza yardımcı olabilir.


11. Sağlıklı gebeliğe yardımcı olur.


Hamilelikte kuru yemiş çeşitlerini bir ortada tüketmenin sayısız yararı bulunur. Gebeler her gün tertipli olarak kuru yemiş tüketmelidir. Bilhassa hamileliğin birinci aylarında ortaya çıkan kusma ve mide bulantısı şikayetlerini hafifçeletir. Kuru yemiş bebeğin anne karnındaki gelişmeninde değerli rol oynar. Anne karnında bebeğin kas ve kemik gelişmenini dayanaklar. Doğum daha sonrası süreçte anne sütünü arttırır.


Tam istediğin karışımda taptaze kuru yemişin semtindeki kuru yemişçinde, semtindeki kuru yemişçi GetirÇarşı’da!


Semtindeki kuru yemişçilerden sipariş vermek için tıkla!
 
Üst