Fincanda Bebek Keki Nasıl Yapılır? Bebekler İçin Kek Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ek besine geçen bebeğinizi farklı lezzetlerle tanıştırmak isterseniz fincanda bebek keki tanımını kesinlikle deneyin. Yumuşacık yapıya ve enfes lezzete sahip olan bu keki bebeğiniz zorlanmadan afiyetle tüketecek. Hurma, ceviz, yumurta ve yoğurt üzere lezzetli materyallerle bebeğinize kısa müddette pratik bir kek pişirebilirsiniz. Hem lezzetli tıpkı vakitte sağlıklı bir kek yapmak isteyenler için fırında bebek keki nasıl yapılır haberimizde açıklayacağız. İşte bebekler için kek tarifi…


Kek kolaylığı ve pratikliği öne çıkan ve yetişkinlerde dahil bebeklerin epey severek tükettiği bir yiyecektir. Bilhassa sağlıklı olmaları niçiniyle anneler bebek ya da çocuklarına atıştırmalık olarak çoğunlukla kek pişirirler. Fincanda kek, küçük porsiyonlar formunda hazırlandığından bebeğinize kendi yeme imkanı sunacak. Fincanda bebek kekinin yanı sıra denebileceğiniz farklı bir bebek keki tanımı ile karşınızdayız. Pekala, fincanda kek nasıl yapılır? İşte bebekler için enfes kek tarifi…


Fincanda Bebek Keki İçin Gereken Gereçler


• 2 adet hurma

• 1 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı pekmez

• 1 adet ceviz

• 2 yemek kaşığı yoğurt

• Bir tutam karbonat

• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

• 4-5 yemek kaşığı buğday unu

• Küçük bir havuç ( cam rendeden geçirilmiş)


Fincanda Bebek Keki Tanımı


1. Yumurta ve pekmezi küçük bir kabın ortasında yeterlice çırpın. İçine birkaç damla limon eği yaparak kekin kolay kabarmasını sağlayabilirsiniz.

2. Akabinde un hariç tüm gereçleri ek edin. Unu denetimli bir biçimde ek ederek boza kıvamı elde edene kadar çırpın.

3. Küçük kahve fincanlarına kek karışımını dökün. Bir tencerenin içine su koyduktan daha sonra kahve fincanlarını dizin. Ocağın altı kaynayana kadar yüksek tutun. Su kaynadıktan daha sonra keki kısık ateşte 25 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.

4. Tencerenin kapağına bir havlu yerleştirerek pişirin. Pişen kekleri sıcakken çıkarmak daha kolay olacaktır.


Muzlu Bebek Keki İçin Gereken Materyaller


• 1 adet muz

• 1 yumurta

• Yarım çay kaşığı karbonat

• 6 yemek kaşığı buğday unu

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 3 adet dövülmüş ceviz


Muzlu Kekin Üretimi


1. Yağ, yumurta ve karbonat karıştırma kabının ortasında güzelce çırpın.

2. sonrasındasında yavaş yavaş un ek ederek boza kıvamı almasını sağlayın.

3. Ezilmiş bir adet muzu ekleyip yenidendan karıştırın.

4. Hazırlamış olduğunuz bu keki küçük bir kek kalıbına ya da muffin kalıplarına koyabilirsiniz.

5. Evvelce ısıtılan 170 derece fırında keki pişirin.

Bebeğinize afiyet olsun.
 
Üst