Öyle hamburgerler var ki insanın aklını başından alıyor! Gelin bir arada bakalım!
1. Yumurtalı Hamburger
Her yaptığınız hamburger için tavaya bir göz yumurta kırın ve hamburger ekmeğinizin altına marul ve domates döşeyin. İlaveten tercihinize bakılırsa ketçap ve mayonez kattığınız hamburgerin en üstüne bir göz yumurtanızı ekleyerek üzerini kapatın.
2. Kuzu Ragu Burger
Elinizle parçaladığınız kuzu etini iki hamburger ekmeğinin ortasına koyup bir de sos ekleyince tarifsiz bir lezzet şölenine çıkıyorsunuz!
3. Lavaş Burger
Bizim bildiğimiz dürümün öteki bir versiyonu olan bu burgere gelin yakından bakalım! Yemesi de yapması da epey kolay olsa gerek!
Bir kaba 200 gr.kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Büyükçe bir köfte yapın. 2 pişirme kağıdının içinde, tortillanın büyüklüğü kadar, bir merdane sayesinde açın. Birr tavaya pastırmaları koyarak her iki tarafını da pişirin. Tavayı silin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Köfteyi tavaya koyun ve kızartın. Bir tarafı pişince, öbür tarafını çevirin, 4 dilim burger peynirini ve 3 dilim pastırmayı kırarak üzerine koyun, soğan halkalarını dizin ve tortillayı üzerine bastırın, birlikte pişirerek peynirin erimesini sağlayın. Piştikten daha sonra bir tabak sayesinde tortillayı aykırı yüz edin. Tortilla tavanın altına gelsin. Üzerine, kalan 4 dilim cheddar, 3 dilim pastırma ve dileğe göre tekrar soğan halkası ekleyin ve üzerine başka tortillayı bastırın. Alt tarafı pişince öteki tarafını çevirin. Ateşten alınca tortillayı aralayıp ketçap ve mayonez ek edin. Üçgen olarak kesip servis edin.
4. Balık Burger
‘Aaaa balıktan da burger olur mu?’ demeyin. çok hoş oluyor tıpkı zamanda! Balığın ve hamburgerin ahengine hayran kalacaksınız!
Fileto balığı küçük kesimler halinde kesin. Dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı minik minik doğrayın. Şayet kâfi kadar küçük kesemediyseniz gereçleri rondodan geçirip kıyma haline getirebilirsiniz. Tüm gereçleri bir kaba alın ve düzgünce karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını hamburger köftesi biçimine sokun. Tüm harç bitene kadar birebir süreci yenidenlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve balık köftelerini kızan yağda gerili önlü pişirin. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesip mayonez sürün. En alta marul onun üzerine domates ve son olarak domatesin üzerine kızarttığınız balık köftesini koyup servis edin.
5. Nohut Burger
Nohut dürüm oluyor da niye burger olmasın? Bakliyatların lezzeli dünyasının kapısını bu yolla aralayabilirsiniz.
Robotun içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsaklar, nohut, baharatlar, kabartma tozu ve maydanozu ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını ayarlamak için galeta unu ekleyip köftelere biçim verin ve buzdolabında dinlendirin. Köfteleri yavaşça yağlanmış tavada gerili önlü pişirin. Patatesleri ince şeritler halinde doğrayın soğuk suda durulayın ve kurutun. Kuruyan patatesleri derin yağda altın renk alana dek kızartın. Sosunu hazırlamak için süzme yoğurt, tahin, tuz, toz kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Ekmekleri ortadan ikiye bölün ve tavada hafifçeçe ısıtın her iki iç yüzeye de sos sürün alta köfteyi üzerine roka, domates ,turşu ve patates kızartması ekleyerek servis edebilirsiniz.
6. Çıtır Tavuk Burger
Çıtır çıtır tavuklar, süper bir sos! Gel de parmaklarını yeme artık.
Toz kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi una ekleyip karıştırın. Tavukları birinci olarak una daha sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa daha sonra yeniden yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın. Hamburger ekmeğinin içine dilediğiniz soslardan sürün. Kızarttığınız çıtır tavukları içerisine koyun. Üzerine domates dilimleri ve marulları koyun ve servis edin.
7. Hawaii Burger
Haydi gelin biraz da uzak diyarların lezzetine bakalım. Bu burgerin ortasında karamelize olmuş ananas dilimi var. Tercihinize nazaran tavuk kıymasından yahut dana kıymadan yapabilirsiniz.
Izgarayı yakın. Kıymayı bir kaba alarak barbekü sosunu, ufak doğranmış kırmızı soğanın yarısını, doğranmış kişnişin yarısını, 1-2 damla worcestershire sosu, yumuşak tereyağını, tuzu ve karabiberi katarak yoğurun. Isınmış ızgarada burgerleri ve ananas dilimlerini pişirin. Burger ekmeklerini de ızgarada biraz ısıttıktan daha sonra burgerlerin üzerine kalan kırmızı soğanın yarısını, kişnişi ve ananas dilimini ekleyerek dilediğiniz bir sos ile servis edin.
8. Hellimli Zerzevat Burger
Kabak, havuç ve hellim peynirini rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik kıyın. Bu gereçlerle birlikte un, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları bir kapta karıştırın. Isınmış sıvı yağda kızartın. Hamburger ekmeğini ısıtın. Kızarmış hellimli zerzevat burgeri, domatesi ve kırmızı soğanı ekmeğe dizip servis edin.
9. Mozzarella ve Domates Burger
Biraz da İtalyan adabı burger yiyelim. Kendilerinden bir epeyce materyal katmışlar.
500 gr kıymanın içine bir soğan rendeleyin, tuz ve karabiberini ekleyin. İstediğiniz diğer baharat var ise onları da ekleyip kıymayı güzelce yoğurun. Kıymayı tam ortadan bölün ve yassı iki yuvarlak elde edin. İçine peyniri, baharatı, domatesleri ve isterseniz yeşillik ek edip üstüne başka yassı köfteyi kapatıp 250 derecelik fırında güzelce pişinceye kadar kızartın.
10. Karnabahar Burger
Karnabaharın tadını hiç bu biçimde almamıştınız!
Karnabaharları fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı, tuz ekleyip 220 derecelik fırında 20-25 dakika kadar kızartmaya verin. daha sonrasında fırından aldığınız karnabaharları nohut, yarım soğan, yarım demet maydanoz,1 yemek kaşığı salça,1 diş sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve az bir ölçüde limon kabuğunu rendeleyip ekleyerek blenderdan geçirin. Ezilen karışımın içerisine 1 bardak galeta unu ekleyip kaşık sayesinde karıştırın. Ortalama bir köfte boyutunda yuvarlayın. Tavanın içine az bir zeytinyağı damlatıp yaptığınız burgerleri koyup kızarana dek alt-üst edin.
11. Cheddarlı Pastırmalı Burger
Cheddar ve pastırmanın dayanılmaz ahengi akılları başından alıyor.
Köfte gereçlerini bir karıştırma kabında yoğurun. Kısık ateşte zeytinyağını ısıtın. Hamburger köftesi biçimi verdiğiniz köfteleri ısıttığınız zeytinyağında gerili önlü pişirin. Çıkarmaya yakın üzerine cheddar peynirini koyun ve altını kapatın. Üzerine kapak kapatarak peynirin erimesini bekletin. Isıttığınız hamburger ekmeklerinin içine hamburger köftesini koyun. Pişirdiğiniz pastırmaları ekleyin ve servis edin.
1. Yumurtalı Hamburger
Her yaptığınız hamburger için tavaya bir göz yumurta kırın ve hamburger ekmeğinizin altına marul ve domates döşeyin. İlaveten tercihinize bakılırsa ketçap ve mayonez kattığınız hamburgerin en üstüne bir göz yumurtanızı ekleyerek üzerini kapatın.
2. Kuzu Ragu Burger
Elinizle parçaladığınız kuzu etini iki hamburger ekmeğinin ortasına koyup bir de sos ekleyince tarifsiz bir lezzet şölenine çıkıyorsunuz!
3. Lavaş Burger
Bizim bildiğimiz dürümün öteki bir versiyonu olan bu burgere gelin yakından bakalım! Yemesi de yapması da epey kolay olsa gerek!
Bir kaba 200 gr.kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Büyükçe bir köfte yapın. 2 pişirme kağıdının içinde, tortillanın büyüklüğü kadar, bir merdane sayesinde açın. Birr tavaya pastırmaları koyarak her iki tarafını da pişirin. Tavayı silin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Köfteyi tavaya koyun ve kızartın. Bir tarafı pişince, öbür tarafını çevirin, 4 dilim burger peynirini ve 3 dilim pastırmayı kırarak üzerine koyun, soğan halkalarını dizin ve tortillayı üzerine bastırın, birlikte pişirerek peynirin erimesini sağlayın. Piştikten daha sonra bir tabak sayesinde tortillayı aykırı yüz edin. Tortilla tavanın altına gelsin. Üzerine, kalan 4 dilim cheddar, 3 dilim pastırma ve dileğe göre tekrar soğan halkası ekleyin ve üzerine başka tortillayı bastırın. Alt tarafı pişince öteki tarafını çevirin. Ateşten alınca tortillayı aralayıp ketçap ve mayonez ek edin. Üçgen olarak kesip servis edin.
4. Balık Burger
‘Aaaa balıktan da burger olur mu?’ demeyin. çok hoş oluyor tıpkı zamanda! Balığın ve hamburgerin ahengine hayran kalacaksınız!
Fileto balığı küçük kesimler halinde kesin. Dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı minik minik doğrayın. Şayet kâfi kadar küçük kesemediyseniz gereçleri rondodan geçirip kıyma haline getirebilirsiniz. Tüm gereçleri bir kaba alın ve düzgünce karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını hamburger köftesi biçimine sokun. Tüm harç bitene kadar birebir süreci yenidenlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve balık köftelerini kızan yağda gerili önlü pişirin. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesip mayonez sürün. En alta marul onun üzerine domates ve son olarak domatesin üzerine kızarttığınız balık köftesini koyup servis edin.
5. Nohut Burger
Nohut dürüm oluyor da niye burger olmasın? Bakliyatların lezzeli dünyasının kapısını bu yolla aralayabilirsiniz.
Robotun içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsaklar, nohut, baharatlar, kabartma tozu ve maydanozu ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını ayarlamak için galeta unu ekleyip köftelere biçim verin ve buzdolabında dinlendirin. Köfteleri yavaşça yağlanmış tavada gerili önlü pişirin. Patatesleri ince şeritler halinde doğrayın soğuk suda durulayın ve kurutun. Kuruyan patatesleri derin yağda altın renk alana dek kızartın. Sosunu hazırlamak için süzme yoğurt, tahin, tuz, toz kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Ekmekleri ortadan ikiye bölün ve tavada hafifçeçe ısıtın her iki iç yüzeye de sos sürün alta köfteyi üzerine roka, domates ,turşu ve patates kızartması ekleyerek servis edebilirsiniz.
6. Çıtır Tavuk Burger
Çıtır çıtır tavuklar, süper bir sos! Gel de parmaklarını yeme artık.
Toz kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi una ekleyip karıştırın. Tavukları birinci olarak una daha sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa daha sonra yeniden yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın. Hamburger ekmeğinin içine dilediğiniz soslardan sürün. Kızarttığınız çıtır tavukları içerisine koyun. Üzerine domates dilimleri ve marulları koyun ve servis edin.
7. Hawaii Burger
Haydi gelin biraz da uzak diyarların lezzetine bakalım. Bu burgerin ortasında karamelize olmuş ananas dilimi var. Tercihinize nazaran tavuk kıymasından yahut dana kıymadan yapabilirsiniz.
Izgarayı yakın. Kıymayı bir kaba alarak barbekü sosunu, ufak doğranmış kırmızı soğanın yarısını, doğranmış kişnişin yarısını, 1-2 damla worcestershire sosu, yumuşak tereyağını, tuzu ve karabiberi katarak yoğurun. Isınmış ızgarada burgerleri ve ananas dilimlerini pişirin. Burger ekmeklerini de ızgarada biraz ısıttıktan daha sonra burgerlerin üzerine kalan kırmızı soğanın yarısını, kişnişi ve ananas dilimini ekleyerek dilediğiniz bir sos ile servis edin.
8. Hellimli Zerzevat Burger
Kabak, havuç ve hellim peynirini rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik kıyın. Bu gereçlerle birlikte un, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları bir kapta karıştırın. Isınmış sıvı yağda kızartın. Hamburger ekmeğini ısıtın. Kızarmış hellimli zerzevat burgeri, domatesi ve kırmızı soğanı ekmeğe dizip servis edin.
9. Mozzarella ve Domates Burger
Biraz da İtalyan adabı burger yiyelim. Kendilerinden bir epeyce materyal katmışlar.
500 gr kıymanın içine bir soğan rendeleyin, tuz ve karabiberini ekleyin. İstediğiniz diğer baharat var ise onları da ekleyip kıymayı güzelce yoğurun. Kıymayı tam ortadan bölün ve yassı iki yuvarlak elde edin. İçine peyniri, baharatı, domatesleri ve isterseniz yeşillik ek edip üstüne başka yassı köfteyi kapatıp 250 derecelik fırında güzelce pişinceye kadar kızartın.
10. Karnabahar Burger
Karnabaharın tadını hiç bu biçimde almamıştınız!
Karnabaharları fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı, tuz ekleyip 220 derecelik fırında 20-25 dakika kadar kızartmaya verin. daha sonrasında fırından aldığınız karnabaharları nohut, yarım soğan, yarım demet maydanoz,1 yemek kaşığı salça,1 diş sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve az bir ölçüde limon kabuğunu rendeleyip ekleyerek blenderdan geçirin. Ezilen karışımın içerisine 1 bardak galeta unu ekleyip kaşık sayesinde karıştırın. Ortalama bir köfte boyutunda yuvarlayın. Tavanın içine az bir zeytinyağı damlatıp yaptığınız burgerleri koyup kızarana dek alt-üst edin.
11. Cheddarlı Pastırmalı Burger
Cheddar ve pastırmanın dayanılmaz ahengi akılları başından alıyor.
Köfte gereçlerini bir karıştırma kabında yoğurun. Kısık ateşte zeytinyağını ısıtın. Hamburger köftesi biçimi verdiğiniz köfteleri ısıttığınız zeytinyağında gerili önlü pişirin. Çıkarmaya yakın üzerine cheddar peynirini koyun ve altını kapatın. Üzerine kapak kapatarak peynirin erimesini bekletin. Isıttığınız hamburger ekmeklerinin içine hamburger köftesini koyun. Pişirdiğiniz pastırmaları ekleyin ve servis edin.