Ahmet Eşref Fakıbaba, Meral Akşener ile yaptığı toplantıdan bahsederken yumurtalı köfte yardımıyla buluştuklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın akabinde da herkes yumurtalı köftenin ne olduğuna, nasıl yapıldığına dair soruları araştırmaya başladı. Pekala yumurtalı köfte nasıl yapılır? Yumurtalı köfte materyalleri nelerdir? Yumurtalı köftenin püf noktaları ve bilgilerinın sizler için derledik.
Yumurtalı Köfte Materyalleri Nelerdir?
Urfa yöresine ilişkin yumurtalı köfte, köftelik bulgur, isot ve öbür materyallerin karıştırılarak yoğurulmasının akabinde sade yağda kızartılmış yumurtanın da eklenmesi ile ortaya çıkan yöresel bir yemektir. İşte yumurtalı köfte gereçleri;
Yumurtalı Köfte Materyalleri Nelerdir?
Urfa yöresine ilişkin yumurtalı köfte, köftelik bulgur, isot ve öbür materyallerin karıştırılarak yoğurulmasının akabinde sade yağda kızartılmış yumurtanın da eklenmesi ile ortaya çıkan yöresel bir yemektir. İşte yumurtalı köfte gereçleri;
500 gr köftelik bulgur
230 gr Şanlıurfa Biberi (isot)
80 gr domates salçası
1 adet kuru soğan (100 gr)
1 gr karabiber
2 gr tarçın
8 gr tuz
1 demet maydanoz
Sarımsak
150 gr yeşil soğan
Bulguru sıcak suda ısıtın.
Soğan maydanoz ve sarımsağı doğradıktan daha sonra köfteyi yoğurmak için geniş bir kapta bulgur yumuşayınca doğranan gereçleri ekleyin.
Yumuşayana kadar yoğurduktan daha sonra ocakta sıvı yağa çırpılmış yumurtaları ekleyin ve pişirin. ondan sonrasında köftenin üzerine maydanozu, sarımsağı alıyoruz ve sıcak yağla yumurtaları dökün.
Bir kaşık yardımı ile düzgünce karıştırın ve dilediğiniz biçimde servis edin.
Bulgurun ince köftelik bulgur bulunmasına dikkat edin.
Bulgurun güzelce yumuşamasını sağlayın.
Yumurtayı pişirirken kullandığınız yağ, köfte içerisinde sizi rahatsız etmeyecektir. Bulgur yağı çekecektir.
Köftelere daha rahat form vermek için elinizi ıslatabilirsiniz.