Yemek yapmaya üşendiğiniz vakit ya da yapacak bir şey aklınıza gelmediğinde dışarıda rastgele bir restoranda yemek yemek, çok mantıklı bir seçim olabilir. Servis edilen yemeklerin güzel manzaraları, mükemmel kokuları sizleri ne kadar cezbetse de bu imajın perde gerisinde dönen ve bilinmeyen biroldukça şey var. Yemek bölümünde çalışanların bilmenizi istemediği sırları ve zımnî hilelerini duymaya hazır olun!
Izgara izleri sizi yanıltmasın.
Izgara izleri; etin tazeliği ve gerçek ateşte piştiğini göstererek yemekleri daha cazibeli hâle getiriyor. bir daha de üzülerek söylüyoruz ki sizi tatmin etmek ve cezbetmek için bu ızgara izlerinin sahtesini yapıyorlar. Şık bir restoranda sipariş ettiğiniz bifteğin ya da klasik bir fastfood zincirinde yediğiniz hamburgerin üstündeki ızgara izleri gerçek olmayabilir. Yemeğin daha süratli servis edilmesi için birden fazla restoranın mutfağında elektrikli ızgaralar bulunuyor. Bu yüzden etinizin gerçekte ateşte pişmesini beklemek maalesef imkânsız oluyor.
Salatalar sandığınızdan daha fazlasını içeriyor.
Bol kalorili ve ziyanlı yiyeceklerin yanı sıra taptaze sebzelerle yapılmış sağlıklı ve hem de hoş salataları tercih etmek isteyebilirsiniz. bu biçimdece düşük kalorili ve doyurucu olmasıyla salatalar, diyetlerinizin vazgeçilmezi olabilir. Yemek kesiminin burada da bilmenizi istemedikleri bir sır var: Tercihe nazaran salatanın ortasında bulunan tavuk, et üzere mamüllerin kızartılması, yağlı ve tuzlu peynirlerin kullanılması, kuru ekmek modülleriyle ve birbirinden farklı güçlü soslarıyla düşük kalorili olarak yediğiniz salatanız neredeyse bir hamburger menüsüne dönebilir. Sağlıklı bir ziyafet çekmek istiyorsanız salata seçimlerini yeterli yapmalı ve kalori durumunu güzel gözetmenizi öneririz.
Şefin özel tanımı spesiyal bir palavra olabilir.
Genelde günlük olarak çıkan ve özel olarak yapılmış eşsiz bir lezzet olarak sunulan şefin spesiyali, düşündüğünüz kadar temiz ve özel değil. Bu lezzet, restoranların mutfaklarında bitmesi gereken ya da elden bir an evvel çıkması gereken eserlerle yaptıkları yemekler olabilir. Genelde çeşitli soslarla servis edilen bu yemekler, yiyecek israfını önler lakin yemeğin tazeliği konusunda tekrar düşünmenizde yarar var. Spesiyal olarak sipariş ettiğiniz yemeğin ortasındaki sebzeler, günler evvelki bir salatadan kalanlar olabilir.
Müziğin beklenmeyen tesiri.
Arkadaşlarınızla dışarıda bir yerde yemek yemek için oturduğunuzda müziğin sesi, sizleri rahatsız edebilir. Olağanda fazla olacak biçimde açılan müzik sesi, arkadaşlarınızla konuşmanızı zorlaştırır ve rahatsız eder. Buradaki emel yemeğinizi bir an evvel yemenizi sağlamaktır. Yemeğinizi süratlice yiyip hesabı ödeyip yeri terk etmeniz istenir. bu biçimdece yerde yeni müşteriler için rastgele bir yer sorunu olmaz. Bu hileyle yer, sürümden kazanmış olur ve yeni müşterileri ağırlamak her vakit daha kolaylaşır.
Limon isterken tekrar düşünün.
İçeceğinizi daha fresh hâlde içmek istiyorsanız ya da çorbanızın tadına daha da lezzet katmak istiyorsanız limonu tercih edebilirsiniz. Limon; çay, mineralli sular ya da sodalara eklenerek ve çorbalarla servis edilerek çoğunlukla tercih ediliyor. Ancak bunları yaparken bir sefer daha düşünün. Birden fazla restoranların depolarında ya da mutfaklarında limonlar, kasada ya da çuvalda saklanıyor. Servis edilirken de daha pratik ve süratli olması için yıkanmadan doğranıyor ve öylece yemeklerin içeceklerin yanında getiriliyor. Limonların yıkanmamasının sebebi, kabuklarının tüketilmeyecek olması. Şayet bir yerde limon kullanmanız gerekiyor ise limonun kabuklarını kullanmamaya ihtimam gösterin.
Patates kutusunun harika tasarımı.
Çoğu insanın çoğunlukla tercih ettiği süratli ve ucuzluk vaat eden fastfood zincir restoranlarının kullandığı en büyük hilelerden biri, patateslerin kutusu. Patateslerin lezzetli ve çıtır oluşu herkes tarafınca biliniyor ancak bakılırsanleri birinci görüşte cezbedici kılan, olağana nazaran daha uzun görünmeleri. Dopdolu bir pakette upuzun patatesler, gorenleri acıktırmaya yetiyor. Lakin bu imgenin arkasında kutunun gizemi gizli. Kullanılan kutların alttan içe yanlışsız bombeli olması, patatesleri olduğundan daha uzun gösteriyor. Yani dopdolu sandığınız kutu, aslında olması gerekenden daha az patates içeriyor.
Menüler ve gerisindekiler.
Gittiğiniz bir restoranda menüye baktığınızda gözünüze birinci çarpan kısım genelde sağ üst kısım olur. Restoranların bunun farkında olduğundan buraya en kıymetli mamüllerini yerleştirirler. Bunun altında ise daha ucuz olan başka mamüllerini listelerler. Müşteriler de bu mamüllerin daha makul fiyatlı olduklarını düşünerek sipariş verir. Bu sayede sizleri, menü dizaynlarıyla daha fazlaca para harcamaya ikna ederler.
Izgara izleri sizi yanıltmasın.
Izgara izleri; etin tazeliği ve gerçek ateşte piştiğini göstererek yemekleri daha cazibeli hâle getiriyor. bir daha de üzülerek söylüyoruz ki sizi tatmin etmek ve cezbetmek için bu ızgara izlerinin sahtesini yapıyorlar. Şık bir restoranda sipariş ettiğiniz bifteğin ya da klasik bir fastfood zincirinde yediğiniz hamburgerin üstündeki ızgara izleri gerçek olmayabilir. Yemeğin daha süratli servis edilmesi için birden fazla restoranın mutfağında elektrikli ızgaralar bulunuyor. Bu yüzden etinizin gerçekte ateşte pişmesini beklemek maalesef imkânsız oluyor.
Salatalar sandığınızdan daha fazlasını içeriyor.
Bol kalorili ve ziyanlı yiyeceklerin yanı sıra taptaze sebzelerle yapılmış sağlıklı ve hem de hoş salataları tercih etmek isteyebilirsiniz. bu biçimdece düşük kalorili ve doyurucu olmasıyla salatalar, diyetlerinizin vazgeçilmezi olabilir. Yemek kesiminin burada da bilmenizi istemedikleri bir sır var: Tercihe nazaran salatanın ortasında bulunan tavuk, et üzere mamüllerin kızartılması, yağlı ve tuzlu peynirlerin kullanılması, kuru ekmek modülleriyle ve birbirinden farklı güçlü soslarıyla düşük kalorili olarak yediğiniz salatanız neredeyse bir hamburger menüsüne dönebilir. Sağlıklı bir ziyafet çekmek istiyorsanız salata seçimlerini yeterli yapmalı ve kalori durumunu güzel gözetmenizi öneririz.
Şefin özel tanımı spesiyal bir palavra olabilir.
Genelde günlük olarak çıkan ve özel olarak yapılmış eşsiz bir lezzet olarak sunulan şefin spesiyali, düşündüğünüz kadar temiz ve özel değil. Bu lezzet, restoranların mutfaklarında bitmesi gereken ya da elden bir an evvel çıkması gereken eserlerle yaptıkları yemekler olabilir. Genelde çeşitli soslarla servis edilen bu yemekler, yiyecek israfını önler lakin yemeğin tazeliği konusunda tekrar düşünmenizde yarar var. Spesiyal olarak sipariş ettiğiniz yemeğin ortasındaki sebzeler, günler evvelki bir salatadan kalanlar olabilir.
Müziğin beklenmeyen tesiri.
Arkadaşlarınızla dışarıda bir yerde yemek yemek için oturduğunuzda müziğin sesi, sizleri rahatsız edebilir. Olağanda fazla olacak biçimde açılan müzik sesi, arkadaşlarınızla konuşmanızı zorlaştırır ve rahatsız eder. Buradaki emel yemeğinizi bir an evvel yemenizi sağlamaktır. Yemeğinizi süratlice yiyip hesabı ödeyip yeri terk etmeniz istenir. bu biçimdece yerde yeni müşteriler için rastgele bir yer sorunu olmaz. Bu hileyle yer, sürümden kazanmış olur ve yeni müşterileri ağırlamak her vakit daha kolaylaşır.
Limon isterken tekrar düşünün.
İçeceğinizi daha fresh hâlde içmek istiyorsanız ya da çorbanızın tadına daha da lezzet katmak istiyorsanız limonu tercih edebilirsiniz. Limon; çay, mineralli sular ya da sodalara eklenerek ve çorbalarla servis edilerek çoğunlukla tercih ediliyor. Ancak bunları yaparken bir sefer daha düşünün. Birden fazla restoranların depolarında ya da mutfaklarında limonlar, kasada ya da çuvalda saklanıyor. Servis edilirken de daha pratik ve süratli olması için yıkanmadan doğranıyor ve öylece yemeklerin içeceklerin yanında getiriliyor. Limonların yıkanmamasının sebebi, kabuklarının tüketilmeyecek olması. Şayet bir yerde limon kullanmanız gerekiyor ise limonun kabuklarını kullanmamaya ihtimam gösterin.
Patates kutusunun harika tasarımı.
Çoğu insanın çoğunlukla tercih ettiği süratli ve ucuzluk vaat eden fastfood zincir restoranlarının kullandığı en büyük hilelerden biri, patateslerin kutusu. Patateslerin lezzetli ve çıtır oluşu herkes tarafınca biliniyor ancak bakılırsanleri birinci görüşte cezbedici kılan, olağana nazaran daha uzun görünmeleri. Dopdolu bir pakette upuzun patatesler, gorenleri acıktırmaya yetiyor. Lakin bu imgenin arkasında kutunun gizemi gizli. Kullanılan kutların alttan içe yanlışsız bombeli olması, patatesleri olduğundan daha uzun gösteriyor. Yani dopdolu sandığınız kutu, aslında olması gerekenden daha az patates içeriyor.
Menüler ve gerisindekiler.
Gittiğiniz bir restoranda menüye baktığınızda gözünüze birinci çarpan kısım genelde sağ üst kısım olur. Restoranların bunun farkında olduğundan buraya en kıymetli mamüllerini yerleştirirler. Bunun altında ise daha ucuz olan başka mamüllerini listelerler. Müşteriler de bu mamüllerin daha makul fiyatlı olduklarını düşünerek sipariş verir. Bu sayede sizleri, menü dizaynlarıyla daha fazlaca para harcamaya ikna ederler.