Eski Emeklilik Planına Geçiş Yapan Eyaletler Büyük Bir Geri Adım: RBI Makalesi

Beykozlu

New member
Son zamanlarda bazı eyaletler OPS’nin NPS’den geri alındığını duyurdu. (temsili)


Bombay:

RBI çalışanlarının yazdığı bir makaleye göre eyaletlerin eski emeklilik planına dönmesi “geriye doğru atılmış büyük bir adım” ve orta ve uzun vadede eyaletlerdeki mali stresi “sürdürülemez seviyelere” taşıyabilir.

Rachit Solanki, Somnath Sharma, RK Sinha, SR Behera ve Atri Mukherjee tarafından yazılan makalede, Eski Emeklilik Planı (OPS) durumunda kümülatif mali yükün, uygulamaya konulan Yeni Emeklilik Planının 4,5 katı kadar yüksek olabileceği belirtildi. on yıldan fazla bir süre önce emeklilik reformlarının bir parçası olarak.

Araştırma makalesinde ifade edilen görüşler Hindistan Merkez Bankası’na (RBI) ait değildir.

Makalede, yakın zamanda Rajasthan, Chhattisgarh, Jharkhand, Punjab ve Himachal Pradesh’in OPS’nin NPS’den geri alındığını duyurdukları belirtildi.

Makalede, OPS’nin Tanımlanmış Faydaları (DB) varken, NPS’nin tanımlanmış katkıları olduğu belirtildi ve OPS’nin kısa vadeli bir çekiciliğe sahip olmasına rağmen aynı durumun orta ve uzun vadede zorluklara neden olduğu da eklendi.

“…OPS’yi yeniden düzenleme kararlarına yol açabilecek eyaletlerin emeklilik giderlerindeki kısa vadeli azalma, uzun vadede gelecekte fonlanmayan emeklilik yükümlülüklerinde meydana gelecek büyük artış tarafından gölgede bırakılacaktır” dedi.

Makalede, “Devletlerin OPS’ye geri dönmesi geriye doğru atılmış büyük bir adım olacaktır ve orta ve uzun vadede mali streslerini sürdürülemez seviyelere çıkarabilir” uyarısında bulunuldu.

OPS’ye geri dönen eyaletlerin acil kazancı, mevcut çalışanların NPS katkısına harcamak zorunda kalmayacak olmaları, ancak gelecekte fonlanmayan OPS’nin muhtemelen mali durumları üzerinde “ciddi baskı” oluşturacağı belirtildi.

Devletler, 2040 yılına kadar OPS’ye dönerek yıllık emeklilik harcamalarında GSYİH’nın yalnızca yüzde 0,1’ini tasarruf edecek, ancak 2040 sonrasında emeklilik harcamalarında yıllık GSYİH’nın yüzde 0,5’i kadar ortalama ek bir artışa katlanmak zorunda kalacaklar.

Geçmişte DB planlarına sahip birçok gelişmiş ekonominin, vatandaşlarının artan yaşam beklentisi nedeniyle artan kamu harcamalarıyla karşı karşıya kaldığını ve değişen demografik profil ile artan mali maliyetlerin dünya çapında birçok ekonomiyi emeklilik planlarını yeniden incelemeye zorladığını söyledi.

Makalede, “Eyaletlerin OPS’ye herhangi bir şekilde geri dönmesi mali açıdan sürdürülemez olacaktır, ancak bu onların emeklilik giderlerinde ani bir düşüşe yol açabilir” denildi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst