Enginar mevsimine girdiğimiz bu bahar aylarında enginarın ne kadar faydalı olduğunu anlatmak boynumuzun borcudur! Düşük kalorili bir zerzevat olan enginar, içeriğindeki vitamin ve minerallerle karaciğerimizi resmen güzelleştiriyor. Enginardan yapılan enginar sirkesini duymayan kalmasın diye evvel enginar sirkesinin faydalarını anlattık akabinde dayanılmaz bir enginar sirkesi tanımı verdik…
Her şeydilk evvel karaciğeri korur ve güçlendirir.
Kan şekerini istikrarlar.
Kanserli hücrelere savaş açar!
Cildin parlamasına yardımcı olur…
Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından güçlü olan enginar sirkesi her kedere devadır!
Peki enginar sirkesi nasıl yapılır?
İhtiyacınız olan şeyler:
Her şeydilk evvel karaciğeri korur ve güçlendirir.
Kan şekerini istikrarlar.
Kanserli hücrelere savaş açar!
Cildin parlamasına yardımcı olur…
Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından güçlü olan enginar sirkesi her kedere devadır!
Peki enginar sirkesi nasıl yapılır?
İhtiyacınız olan şeyler:
2 adet yeşil enginar
1 çay bardağı sirke
2 litre su
Cam bir kavanoza enginarı üç dört kesime ayırıp, kabuklarıyla bir arada koyun.
Üzerine suyu ve sirkeyi koyup karıştırın.
Her gün tertipli olarak yalnızca tahta kaşıkla karıştırın.
Güneş almayan bir yerde yaklaşık 20 gün daha sonra sirkeniz hazır!
Aç karnına 1 yemek kaşığı enginar sirkesini içebilirsiniz.
Ya da 1 yemek kaşığı enginar sirkesini bir bardak suyla karıştırabilirsiniz.
Salatalarınızda istediğiniz kadar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.