Çay saatlerinin, kahve molalarının aranan lezzetleri kurabiyeler konuklara en epeyce sunulan yiyecekler içinde yer alıyor. Siz de haberimizde yer verdiğimiz en beğenilen lezzeti garantili kurabiye tariflerimizden istediğinizi tercih ederek sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Çeşit çeşit kurabiye tanımları içinde bilhassa en tanınan olanları sizler için hazırladık. İşte ağızda kum üzere dağılan beğeni rekorları kırmış kurabiye tarifleri…
İmali kolay, lezzeti lisanlara destan kurabiye tanımlarını haberimizde bir ortaya getirdik. şimdi hepsi çok kolay, zahmetsiz ve uzun müddet tazeliğini koruyan cinsten kurabiyeler. Materyalleri önce hazırlayarak birbirinden hoş kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte en beğenilen kurabiye tarifleri…
Limonlu Çatlak Kurabiye
Materyaller
• 2 adet yumurta
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı kadar un
• 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
• 1 palet kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Bulamak için;
• Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Akabinde öteki gereçleri ekleyerek ele yavaşça yapışan bir hamur elde edin. Hamur epeyce sert olmamalı. Dolapta 20 dakika dinlendirdikten daha sonra küçük kesimlere ayırıp, yuvarlak biçimler vererek çokça pudra şekerine bulayın. 180 derece fırında pişirin.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı
Materyaller
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 u bardağı nişasta
• 3,5-4 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için damla çikolata haricinde tüm gereçleri güzelce karıştırarak kurabiye imaline başlayabilirsiniz. Unu yavaşa yavaş ekledikten daha sonra ele yapışmayan bir hamur elde edilmeli. Son olarak hamura damla çikolataları ekleyip hafifçeçe karıştırmanız kâfi. Biçimi vermek için dondurma kaşığı ile modüller alıp şekillendirin. Dilerseniz elinizle de yuvarlak formlar verebilirsiniz. Evvelden ısıttığınız 170 derece fırında üzerleri beyaz olacak şeklide pişirin.
Tırtıl Kurabiye Tanımı
Gereçler
• 125 gr. tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı kakao
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
• 2,5 su bardağı kadar un
Hazırlanışı
Oda ısısındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı yoğurma kabına alarak karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unun yarısını da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit kesime bölün. Birine kakao ve az ölçüde un ekleyerek yeniden yoğurun. Beyaz kısmına da biraz un ekleyip yoğurun. Tırtıl kalıplar ile kurabiyeye biçim verip 180 derece fırında yavaşça renk değiştirene kadar pişirin.
İmali kolay, lezzeti lisanlara destan kurabiye tanımlarını haberimizde bir ortaya getirdik. şimdi hepsi çok kolay, zahmetsiz ve uzun müddet tazeliğini koruyan cinsten kurabiyeler. Materyalleri önce hazırlayarak birbirinden hoş kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte en beğenilen kurabiye tarifleri…
Limonlu Çatlak Kurabiye
Materyaller
• 2 adet yumurta
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı kadar un
• 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
• 1 palet kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Bulamak için;
• Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Akabinde öteki gereçleri ekleyerek ele yavaşça yapışan bir hamur elde edin. Hamur epeyce sert olmamalı. Dolapta 20 dakika dinlendirdikten daha sonra küçük kesimlere ayırıp, yuvarlak biçimler vererek çokça pudra şekerine bulayın. 180 derece fırında pişirin.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı
Materyaller
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 200 gram tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 u bardağı nişasta
• 3,5-4 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için damla çikolata haricinde tüm gereçleri güzelce karıştırarak kurabiye imaline başlayabilirsiniz. Unu yavaşa yavaş ekledikten daha sonra ele yapışmayan bir hamur elde edilmeli. Son olarak hamura damla çikolataları ekleyip hafifçeçe karıştırmanız kâfi. Biçimi vermek için dondurma kaşığı ile modüller alıp şekillendirin. Dilerseniz elinizle de yuvarlak formlar verebilirsiniz. Evvelden ısıttığınız 170 derece fırında üzerleri beyaz olacak şeklide pişirin.
Tırtıl Kurabiye Tanımı
Gereçler
• 125 gr. tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı kakao
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
• 2,5 su bardağı kadar un
Hazırlanışı
Oda ısısındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı yoğurma kabına alarak karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unun yarısını da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit kesime bölün. Birine kakao ve az ölçüde un ekleyerek yeniden yoğurun. Beyaz kısmına da biraz un ekleyip yoğurun. Tırtıl kalıplar ile kurabiyeye biçim verip 180 derece fırında yavaşça renk değiştirene kadar pişirin.