Dünyanın en değerli eti olan kobe eti yani namı bedel wagyu eti Japonya’da özel tekniklerle yetiştirilen hayvanlardan elde ediliyor. Wagyu eti niye değerli? Wagyu eti hayvanın neresi oluyor? üzere sorularınıza karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz, şimdiden keyifli okumalar dileriz.
Wagyu sözü; Japon sığırı ya da ineği yahut wagyu ineği manasına gelir.
Wagyu sığır eti manasına gelir. Wagyu bununla birlikte Japonya’da bir bölgenin ismidir. Aslında kobe eti diye bilinen et Japonya’nın Kobe kentindeki Tajima gyu cinsi sığırından elde edilen ettir.
Wagyu sığır etidir.
Wagyu sığır etidir. Bu hayvanlar, Japonya’nın pak dağ havasıyla uçsuz bucaksız çayırlarda yaşarlar. senelerca süren yetiştirme uygulamaları yardımıyla, etin doğal yağa oranı çok yüksek doymamış yağdır. Ayrıyeten beslenme tekniği ile omega 3 ve omega 6 yağları içerir.
Wagyu eti çeşitleri nelerdir?
Temelde siyah Japon, Japon polet, kısa boynuz Japon ve kahverengi Japon ya da Kumamato kırmızı olarak bilinen dört farklı wagyu eti vardır.
Dana etine oranla daha lezzetli olduğu öne sürülen bu et, lezzetini hayvanın yetiştirilme şeklinden alır.
19. yüzyılın ortalarına kadar Japonya’da dana ve kuzu eti yemek yasak olduğu için wagyu eti, dünya mutfak kültürüne pek geç girmiştir.
Bu hayvanlar klasik müzik eşliğinde beslenir.
Etlerin elde edildiği hayvanların mera bitki örtüsü epey kalitelidir. Bu hayvanlara özel ilgi gösterilmesi ve günde üç öğün beslenmesi gerekir.
Her öğünden daha sonra bu hayvanların özel bir masajla rahatlaması sağlanıyor.
Masajda etin yumuşamasını sağlayacaktır. Ayrıyeten bu masaj, hayvanın yağının bir noktada birikmesi yerine tüm bedene yayılmasını ve ete nüfuz etmesini sağlar. Masaj, kuyruk sokumundan başlayarak bütün bölgeye uygulanıyor.
Erkek sığırlar loş ve karanlık ortamda yetişiyor. Hiç kıpırdamadan 2,5 yıl besleniyorlar. Yere bastıklarında kas lifleri gelişeceği için geceleri yerle temaslarını kesmek emeliyle askıya alınıyorlar.
Çok fazla yürümeyen bu tıp, yağlı bir ete sahiptir. Yağlı olması da lezzetini artıran bir öteki faktördür.
Herhangi bir kasapta bu etten bulmak neredeyse imkansızdır.
Wagyu eti yani kobe eti tüm özelliklerinden dolayı çok yüksek fiyata satılmaktadır ve bu yüzden fakat lüks restoranların menülerinde yer almaktadır.
Wagyu eti, dünya çapında biftek olarak kabul görmüştür.
Kobe eti, fazlaca özel şartlarda yetiştirildiğinden çok sağlıklı ve hayli faydalı bir kırmızı ettir.
Özellikle de vitamin ve mineral istikametinden Kobe bifteği pek zengindir. Kobe eti ortasındaki vitaminler içinde A, B12, D ve E vitamini öne çıkıyor.
Kobe eti nasıl pişirilir?
Bu et tava yahut ızgaralarda pişirilmektedir. Pişirilme seviyesi yüksek ısıda olmalıdır.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
Wagyu sözü; Japon sığırı ya da ineği yahut wagyu ineği manasına gelir.
Wagyu sığır eti manasına gelir. Wagyu bununla birlikte Japonya’da bir bölgenin ismidir. Aslında kobe eti diye bilinen et Japonya’nın Kobe kentindeki Tajima gyu cinsi sığırından elde edilen ettir.
Wagyu sığır etidir.
Wagyu sığır etidir. Bu hayvanlar, Japonya’nın pak dağ havasıyla uçsuz bucaksız çayırlarda yaşarlar. senelerca süren yetiştirme uygulamaları yardımıyla, etin doğal yağa oranı çok yüksek doymamış yağdır. Ayrıyeten beslenme tekniği ile omega 3 ve omega 6 yağları içerir.
Wagyu eti çeşitleri nelerdir?
Temelde siyah Japon, Japon polet, kısa boynuz Japon ve kahverengi Japon ya da Kumamato kırmızı olarak bilinen dört farklı wagyu eti vardır.
Dana etine oranla daha lezzetli olduğu öne sürülen bu et, lezzetini hayvanın yetiştirilme şeklinden alır.
19. yüzyılın ortalarına kadar Japonya’da dana ve kuzu eti yemek yasak olduğu için wagyu eti, dünya mutfak kültürüne pek geç girmiştir.
Bu hayvanlar klasik müzik eşliğinde beslenir.
Etlerin elde edildiği hayvanların mera bitki örtüsü epey kalitelidir. Bu hayvanlara özel ilgi gösterilmesi ve günde üç öğün beslenmesi gerekir.
Her öğünden daha sonra bu hayvanların özel bir masajla rahatlaması sağlanıyor.
Masajda etin yumuşamasını sağlayacaktır. Ayrıyeten bu masaj, hayvanın yağının bir noktada birikmesi yerine tüm bedene yayılmasını ve ete nüfuz etmesini sağlar. Masaj, kuyruk sokumundan başlayarak bütün bölgeye uygulanıyor.
Erkek sığırlar loş ve karanlık ortamda yetişiyor. Hiç kıpırdamadan 2,5 yıl besleniyorlar. Yere bastıklarında kas lifleri gelişeceği için geceleri yerle temaslarını kesmek emeliyle askıya alınıyorlar.
Çok fazla yürümeyen bu tıp, yağlı bir ete sahiptir. Yağlı olması da lezzetini artıran bir öteki faktördür.
Herhangi bir kasapta bu etten bulmak neredeyse imkansızdır.
Wagyu eti yani kobe eti tüm özelliklerinden dolayı çok yüksek fiyata satılmaktadır ve bu yüzden fakat lüks restoranların menülerinde yer almaktadır.
Wagyu eti, dünya çapında biftek olarak kabul görmüştür.
Kobe eti, fazlaca özel şartlarda yetiştirildiğinden çok sağlıklı ve hayli faydalı bir kırmızı ettir.
Özellikle de vitamin ve mineral istikametinden Kobe bifteği pek zengindir. Kobe eti ortasındaki vitaminler içinde A, B12, D ve E vitamini öne çıkıyor.
Kobe eti nasıl pişirilir?
Bu et tava yahut ızgaralarda pişirilmektedir. Pişirilme seviyesi yüksek ısıda olmalıdır.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: