Dünya Mutfağından En Ünlü 3 Meze Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tüm dünyada sofralarda zenginliğe ve çeşitliliğe değer verilir. Kalabalık konuk sofralarında, tüm aile bireylerinin bir ortada olduğu akşam yemeklerinde ağır ve doyurucu yemeklerin dışında mezelerde çok kıymetlidir. Ülkemizde meze tanımları sınırsız olup bir çok lezzetlidirler. Fakat dünya mutfağı ile yakından ilgilenen ve yeni lezzetler denemek isteyenler bu keşfe birinci vakit içinderda mezelerle başlamak isteyebilir. Artık, dünya mutfağından en ünlü 3 meze tanımının hem materyallerinden birebir vakitte bu harika yavaşça yiyeceklerin yapılışlarının bilgilerindan bahsedeceğiz.


Sevdiğiniz ve özel günlerde sık sık yaptığınız meze tanımları kesinlikle vardır. yavaşça ve sağlıklı yiyecekler olması niçiniyle tüketmekten vazgeçemediğiniz bu meze tanımlarının dışına çıkmak ister misiniz? Konuk sofralarınıza, arkadaş yahut dost davetlerinize lezzet katmak için dünya mutfağından en ünlü 3 meze tanımını sizler için hazırladık. İşte dünya mutfağının en tanınan ve en lezzetli meze tarifleri…


Salmorejo: İspanya


• Gereçler


• 2 dilim beyaz ekmek

• 3 diş sarımsak

• 6 adet domates

• 1 adet yeşilbiber

• 1 yemek kaşığı sirke

• Zeytinyağı

• 1 kısım taze soğan

• 1 dilim jambon

• Tuz

• Karabiber


Hazırlanışı


1. Olgun domateslerin kabuklarını soyun ve gelişi hoş doğrayın.

2. Biber ve sarımsakları da tıpkı biçimde doğradıktan daha sonra robota atın.

3. Ekmekleri tuz ve zeytinyağını da robota atarak çekin.

4. Kremsi bir kıvama ulaşmak için biraz su ekleyin.

5. Sirkeyi ekledikten daha sonra lezzetini denetim edin.

6. Dilerseniz yağ ve baharatları arttırabilirsiniz.

7. Mezeyi servis tabağına alın.

8. Jambon ve frenk soğanı mezenin üzerine ince ince doğrayın.

9. İsterseniz bir adet haşlanmış yumurtayı da mezenin üzerine doğrayabilirsiniz.


Guacamole Sos: Meksika


Materyaller


• 1 küçük soğan

• 1 diş sarımsak

• 2 adet avokado

• 1 orta uzunluk domates

• 1 adet limonun suyu

• Karabiber

• Tuz


Hazırlanışı


1. Bir kasenin ortasında avokadoları çatalla ezin.

2. Soğan, sarımsak ve domatesi de ufak ufak doğrayarak karışımın içine atın.

3. En son limon suyu ve baharat eğinin akabinde sosu güzelce karıştırın.

4. Bu sosu et ve tavuk üzere yemeklerin yanında ya da cipslerin yanında servis edebilirsiniz.


Mütebbel: Lübnan


Gereçler


• 4 diş sarımsak

• 3 adet patlıcan

• 2 yemek kaşığı tahin

• Çam fıstığı

• 1 adet limonun suyu

• Zeytinyağı

• Nar

• Tuz


Hazırlanışı


1. Patlıcanlara çizik atıp 180 derece fırında ya da bir tavada közleyin.

2. Köz patlıcanların içini çıkarıp çatalla ezerek püre kıvamına getirin.

3. sonrasındasında limon suyu, tahin, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.

4. Mezeyi servis tabağına alıp üzerinde zeytinyağı gezdirin.

5. Kavurulmuş yer fıstığı ve nar taneleri ile mezeyi süsleyebilirsiniz.
 
Üst