Dünya İktisat Forumu, 2023’te kriptonun finans kesimindeki rolünü kıymetlendirdi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Dünya İktisat Forumu (WEF), kripto sanayisinin geleceğini ele alan bir makale yayımladı. WEF, 2022 yılında yaşanan düşüşü, kripto para sanayisinin geleceğinde belirleyici bir periyot olarak görüyor.

WEF’in makalesinde Blockchain teknolojisinin esasen biroldukca finansal kuruluş tarafınca benimsendiği üzerinde dururken süratle gelişen bu değişen teknolojinin finansal hizmetler sanayisi için kıymetli bir fırsat olarak kabul ediyor.

Dünya İktisat Forumu, 2023 yılında da Blockchain teknolojisinin süratle benimseneceğini düşünürken kripto para sanayisiyle ilgili çeşitli risklere de değindi. Kaleme alınan yazıda piyasanın 2022 yılı boyunca gerilemesinin 2000’li senelerda görülen “dot-com” balonuna benzetilerek birden fazla şirketin piyasadan silinebileceği riski de göz gerisi edilmedi.

Ancak WEF, süratle gelişen teknolojinin özünde şeffaf bir yapıya sahip olmasından dolayı kripto sanayisini kısmen inançlı olarak kabul ediyor. Ayrıyeten kripto kışı olarak isimlendirilen bu vakitte ayakta kalacak olan kripto şirketlerinin ilerleyen periyotlarda daha kuvvetli bir büyümeye sahip olacağı üzerinde duruluyor.

Bunun yanında kripto para dalının geleceğini yasa koyucuların belirleyeceği görüşüne sahip olan WEF, her ne kadar regülasyonların dala faydalı olacağını düşünse de berbat niyetli bireylerin sanayiyi sabote etme uğraşlarının devam edeceği görüşünü paylaştı.

Kripto teknolojisi Finans kesimiyle entegrasyonunu artırıyor

Dünya İktisat Forumu, makalesinde finans şirketlerinin her geçen gün kriptografi ve Blockchain teknolojisiyle ilgili kullanım alanını genişlettiğinin altını çizerken bunun en büyük örneği olarak bankacılık devi (JPMorgan) gösterildi.

Forum, birfazlaca olumsuz olayın yaşandığı kripto dalı için yasaklama görüşünün ise hakikat bir yaklaşım olmayacağını düşünüyor. Bu tıp olayların fon akışının olduğu her dalda meydana gelebileceği niyetine sahip olan WEF, otoritelerin sorumlu kullanması teşvik ederek daldaki ziyanlı ögelerin ortadan kaldırılabileceğini görüşüne sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst