Döküm Tavada Lokum Üzere Et Nasıl Pişirilir? Döküm Tava kullanması Hakkında Bilmeniz Gereken Tüm Ayrıntılar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Et pişirirken kullanacağınız tavanın kalite bir döküm tava olmasında yarar var. Döküm tava kullanarak fazla yağ kullanmadan, ısıyı eşit dağıtan döküm tavalarla konforlu bir pişirme tecrübesi yaşayabilirsiniz. Döküm tava nasıl kullanılır? Döküm tavada et nasıl pişirilir? Döküm tavada et nasıl mühürlenir? üzere sorulara karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Eğer ocakta et pişirmek istiyorsanız mutlaka döküm tava kullanmanızı öneriyoruz. Teflon tavada pişirilen et döküm tavadaki üzere birebir lezzeti vermez.


Döküm tavayı ocağın üzerine koyun ve 15 dakika ocağın üzerinde bekletin.


Tavanız ısındıktan daha sonra altını kısın ya da kapatın. Zira döküm tava ısıyı fazlaca uygun hapseder.


Döküm tavada pişireceğiniz etin içerisine asla yağ eklemeyin. Et tavaya yapışsa da piştikten daha sonra et çarçabuk tavadan ayrılacaktır.


Eti ızgaraya alarak her iki tarafını da mühürleyin. bu biçimdece etin suyu ortasında kalacaktır. Etin suyu dışarı akarsa et kuru ve lezzetsiz olur.


Etlerinizi çatal sayesinde zıt düz etmeyin. Ete çatal batırırsınız etiniz suyunu salar ve kuru olur.


Etlerinizi çevirirken maşa kullanmanızı öneriyoruz.


Döküm tavada et nasıl mühürlenir?



Döküm bir tavada etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-5 dakika sürer. Bu esnada ete çatal yahut bıçak batırmayın. Bir yüzünü mühürlediğiniz etin başka yüzünü de istek ettiğiniz pişirme oranına nazaran 3-5 dakika pişirin. Etin pişme mühletini tabi ki kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.


Döküm tava sağlıklı mıdır?


  • Döküm tava öteki taraflara kıyasla daha sağlıklıdır. Yağ kullanması olmadığı için ya da az ölçüde olacağı için pişireceğiniz et, tavuk yahut balıklar daha lezzetli ve daha sağlıklı olacaktır.


  • Döküm tavada yalnızca et değil kuşkonmaz, havuç halkaları, mantar dilimleri, hellim peyniri de pişirebilirsiniz.
Döküm tava nasıl temizlenir?


  • Döküm tava paklığı için birinci vakit içinderda tavanın içerisine yağlı kısmı geçecek kadar su ekleyin ve tavayı ocağa koyun ve kaynatın, bu biçimdelikle yağ katmanı su ile bir arada çözülecektir.


  • Bulaşık deterjanı kullanması bu stil tavalar için önerilmiyor, onun yerine sıvı sabun kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.


  • Döküm tavayı yumuşak sünger ile temizleyin.


  • Bulaşık tellerinin yapısı sert olduğu için tavaya ziyan verebilir.


  • Temizlik esnasında rastgele bir kesici araç kullanılmamalıdır.
Diğer içeriklerimizde ilginizi çekebilir:
 
Üst