Dışarıdan Yemek Yemek İstemeyenler İçin Meskende Pratik Formda Hazırlayabileceğiniz Lezzetli Sandviç Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İster kahvaltıda, isterseniz öğlen yemeği yerine tercih edebileceğiniz çok doyurucu ve sağlıklı, ağız sulandıran etler, erimiş peynir ve şahane soslar ile çeşit çeşit ve lezzet dolu bu sandviçler, her damak zevkine hitap edecek. Gelin daima birlikte bu enfes sandviçlere göz atalım.
👇



1. Protein Deposu: Hindi Fümeli Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 2 dilim tam buğday ekmeği ya da 1 adet tam buğday sandviç ekmeği


  • 2 kaşık labne peyniri


  • 2 dilim hindi füme


  • 2 dilim kaşar peyniri


  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber


  • Marul yaprağı
Hazırlanışı:

1. Ekmeğin tabanına labneyi sürün.

2. Üzerine sırasıyla hindi füme, kaşar peyniri, közlenmiş biber ve marul yaprağını yerleştirin.

Afiyet olsun.


2. Humuslu Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 2 dilim tam buğday ekmeği ya da 1 adet tam buğday sandviç ekmeği


  • 3 kaşık humus


  • 1 adet rendelenmiş havuç


  • 3-4 adet yeşil ızgara zeytin
Hazırlanışı:

1. Humusu ekmeklerin üzerine sürün.

2. Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyin. Dilersen havuçları biraz soteleyebilirsiniz.

3. Son olarak zeytinleri de ekleyin ve konut imali sandviçiniz hazır.

Afiyet olsun.


3. Besleyici ve Doyurucu: Avokadolu Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 2 dilim tam buğday ekmeği ya da 1 adet tam buğday sandviç ekmeği


  • Yarım avokado


  • Yarım limonun suyu


  • 2 ince dilim beyaz peynir


  • 1 diş sarımsak


  • Roka
Hazırlanışı:

1. Avokadoyu çekirdeğinden ayırıp kabuğundan sıyırın ve bir çatal sayesinde ezin.

2. Üzerine incecik kıydığınız ya da rendelediğiniz sarımsağı, küçük modüllere ayırdığınız peynirleri ve limon suyunu ekleyin. Hepsini uygunca karıştırıp peynirler büyük kalmayacak biçimde ezin.

3. Hazırladığın püreyi ekmeğine sürün.

4. Son olarak rokaları da ekleyin.

Afiyet olsun.


4. Haşlanmış Tavuklu Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 4 modül tavuk göğsü (haşlanmış)


  • 1 yemek kaşığı mayonez


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1/2 demet maydanoz


  • 4 adet kepekli tost ekmeği


  • 2 adet marul yaprağı


  • 1 adet domates
Hazırlanışı:

1. Haşlanan tavukları didikleyin.

2. Bir kabın içine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk kesimlerini ek edin.

3. Mayonez yahut süzme yoğurt ekleyin. Karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozları da ek edin.

4. Kaşık yardımı ile düzgünce karıştırın.

5. Tost ekmeklerini ısıtın. Marul ve domateslerle süsleyin en son haşlanmış tavukları ek edin ve işte bu kadar,.

Afiyet olsun.


5. Gereci Bol Lezzeti Yerinde: Ton Balıklı Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 1 adet çiabata ekmeği ( öbür ekmek de kullanabilirsiniz)


  • 1 paket ton balığı


  • 1 adet kırmızı soğan


  • 2 yemek kaşığı tartar sos


  • 1 yemek kaşığı krema


  • 2 yaprak marul


  • 1/4 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)


  • 1/2 çay kaşığı karabiber


  • 1/2 çay kaşığı toz paprika


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı:

1. Kırmızı soğanı yuvarlak yuvarlak kesin.

2. Zeytinyağını tavada kızdırın ve soğanları çerisine atın. Yalnızca yumuşayana kadar süratlice soteleyerek pişirin.

3. Ateşten almaya yakın üzerine balzamik sirke gezdirin ve bir cins çevirip kenara alın.

4. Tartar sos, krema ve incecik kıyılmış marulları birbirleriyle yeterlice karıştırın.

5. Çiabata ekmeğini ortadan ikiye yarın. Evvel sos karışımından çokça sürün.

6. daha sonra ton balığını yerleştirin ve üzerine tuz, karabiber ve paprika serpin.

7. Son olarak da yavaşça sotelediğiniz kırmızı soğanları en üste koyun.

Afiyet olsun.


6. Domatesli pastırmalı sandviç tarifi


Sandviç Materyalleri:



  • 4 dilim tam tahıllı tost ekmeği


  • 2 adet domates


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


  • 6 dilim pastırma


  • 4 adet marul yaprağı
Sosu için:


  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri


  • 3 yemek kaşığı mayonez


  • 1 diş sarımsak


  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hazırlanışı:

1. Tost ekmeklerini gevrek bir hal alması için kızdırılmış yağsız tavada 1-2 dakika kadar ısıtın. Başka bir kenarda bekletin.

2. Tıpkı tavada tereyağını eritin. Pastırma dilimlerini artlı önlü aksi çevirerek renk alana kadar pişirin.

3. Domatesleri halka halka dilimleyin. Sarımsağı rendeleyin.

4. Mayonez sosu hazırlamak için; toz parmesan peyniri, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.

5. Isıttığınız ekmek dilimlerinin iç kısmına hazırladığınız mayonezden sürün. Alt ve üst kısımlarına birer adet marul yaprağını yerleştirin.

6. Domates ve pişirilmiş pastırma dilimlerini de ekledikten daha sonra tost ekmeklerini kapatın.

Afiyet olsun.


7. Salça Soslu Sosisli Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 2 adet baget sandviç ekmeği


  • 2 adet sosis


  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 3/4 su bardağı sıcak su


  • 1/4 çay kaşığı tuz


  • 2 adet salatalık turşusu


  • 1 diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı mayonez


  • 1/4 çay kaşığı toz kişniş


  • 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan


  • 1 adet küçük uzunluk domates


  • 2 yemek kaşığı ketçap


  • 2 yemek kaşığı hardal


  • 4 kısım maydanoz
Hazırlanışı:

1. Sosislerin üzerini keskin bir bıçak sayesinde çizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir sos tenceresinde kızdırdıktan daha sonra domates salçasını ekleyip kısa bir süre kavurun.

3. Sıcak su ve tuz ek ettikten daha sonra karıştırdığınız salçalı sos karışımına sosisleri atın. Kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirin.

4. Uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını minik küpler halinde kesin. Sarımsağı rendeleyin.

5. Rendelenmiş sarımsak ve doğranmış salatalık turşularını küçük bir kaba alın. Toz kişniş ve mayonez ilavesiyle karıştırın.

6. Servisinde kullanmak üzere dileğe göre kabuğunu soyduğunuz domates ve kırmızı soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

7. Ortadan ikiye kestiğiniz baget sandviç ekmeklerini tost makinesinde ısıtın.

8. İç kısımlarına salçalı suda pişen sosisleri yerleştirin. Bir ölçü salçalı sostan ekleyin.

9. Hazırladığınız mayonezli sos, kırmızı soğan ve domates küpleri, hardal, ketçap ve kıyılmış maydanoz ilavesiyle süsledikten daha sonra afiyetle yiyin.


8. İzmir Esintisi: Kumru Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 4 adet sandviç ekmeği


  • 10 adet uzun sosis


  • 150 gram sucuk


  • 150 gram salam


  • 200 gram kaşar peyniri


  • 1 adet domates


  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:

1. İki modülden oluşan ve iç kısımlarını küçük bir kesim tereyağıyla yağladığınız sandviç ekmeklerini tavada gevrek bir hal alana kadar kızartın.

2. Sosisleri uzun ince şeritler halinde jülyen doğrayın. Sucuk ve salamları halka halinde incecik kesin.

3. Domatesi salamlarla tıpkı incelikte olacak biçimde dilimleyin. Kaşar peynirini dikdörtgen formunda kesin.

4. Kalan tereyağını, ekmekleri de kızarttığınız ızgara izli döküm tavada eritin. Şerit formunda kesilmiş sosisleri, yüksek ateşte soteledikten daha sonra bir kenara alın.

5. İncecik kesilmiş sucuk ve salamları hayli kısa müddette gerili önlü aksi çevirerek kızartın.

6. Sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına kızarmış sosis şeritleri paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve salam dilimlerini yerleştirin. Domatesleri ekleyin.

7. Son olarak; kaşar peynirlerini tavaya alın ve yalnızca bir taraflarını kızarttıktan daha sonra kumru sandviçlerin üzerine kızarmış kısmı üstte kalacak biçimde yerleştirin.

Afiyet olsun.


9. İçinde Yok Yok: Club Sandwich (Kulüp Sandviç)


Sandviç Materyalleri:



  • 2 dilim pratik macar salam


  • 3 dilim tost ekmeği


  • 150 gram fileto tavuk göğsü


  • 1 adet orta uzunluk domates


  • 2 dilim kaşar peyniri


  • 2 dilim jambon


  • 4 adet kıvırcık marul yaprağı
Omleti için:

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Ara katları için:

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı mayonez

Hazırlanışı:

1. Tost ekmeklerini bir tava ya da tos makinesinde iki taraflı kızartın.

2. İnce bir biçimde dilimlediğiniz fileto tavuk göğüslerini yağsız bir tavada, yüksek ateşte artlı önlü kızartın.

3. Sandviçin omletini hazırlamak için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın. Çok az ölçü ayçiçek yağıyla yağladığınız tavada ince bir omlet hazırlayın.

4. Bir spatula sayesinde tavadan dikkatli bir biçimde aldığınız omleti, kızarmış fileto tavuk göğüsleriyle birlikte soğuması için kısa bir süre bekletin.

5. küçük bir kapta mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın.

6. Domatesi halka halinde ince ince dilimleyin.

7. Bir dilim kızarmış tost ekmeğini mutfak tezgahı üzerine alın. Ekmeğin üzerine mayonezli karışımdan sürdükten daha sonra sandviçin iç kısmından taşacak biçimde marul yapraklarının yarısını yerleştirin.

8. Izgara tavuk göğsü, kaşar peyniri dilimleri ve kare biçiminde katladığınız omlete bu katta yer verin.

9. Öbür bir kızarmış ekmek dilimini omletin üzerine kapatın. Mayonezli karışımdan sürdükten daha sonra sırasıyla; salam, marul yaprakları ve sandviçten taşacak biçimde yerleştireceğiniz 2-3 dilim domates ve jambon dilimlerine yer verin.

10. İç kısmına mayonezli karışımdan sürdüğünüz son ekmek dilimi sandviçin üzerine kapatın. Bol gereçli olan sandviçin orta kısmına büyük uzunluk bir tahta şiş geçirin.

11. Hazırladığınız üç katlı sandviçi, keskin bir bıçak sayesinde ezmeden iki eşit üçgen modüle bölün.

Afiyet olsun.


10. Standartların haricinde: Nohut ve Ton Balıklı Pita Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 2 adet pita ekmeği yahut bazlama


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


  • 1 küçük kutu ton balığı konservesi


  • 1 adet kırmızı soğan


  • 5-6 kısım maydanoz


  • 7-8 yaprak taze nane


  • 7-8 yaprak bebek ıspanak


  • 2 yaprak göbek marul


  • 4 adet cherry domates


  • 1/2 adet kırmızı biber


  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Sos için:


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 yemek kaşığı limon suyu


  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


  • 1/2 çay kaşığı kimyon


  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş


  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)


  • 1/2 çay kaşığı paprika biber
Hazırlanışı:

1. Maydanoz ve naneleri ince ince kıyın. Bebek ıspanak yapraklarını biraz daha irice, göbek yapraklarını da ince uzun doğrayın.

2. Kırmızı soğanı yuvarlak yuvarlak, biberi uzun uzun doğrayın.

3. Domatesleri dörde bölün. Ton balığının yağını süzdürün.

4. Sos gereçleri ve pitalar haricinde kalan bütün materyalleri bir büyük bir kaseye alıp karıştırın.

5. Sos materyallerini de ufak bir kaseye alıp uygunca çırpın.

6. Sosu nohutlu karışımla birleştirip, sosun bütün gereçlerle güzelce harmanlayın.

7. Pita ekmeklerinin çerisine nohutlu karışımı eşit ölçüde bölüştürün.

Afiyet olsun.


11. Sağlıklı, Pratik: Izgara Zerzevat Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 1 adet çiabata ekmeği (veya pita)


  • 1/4 adet küçük uzunluk patlıcan


  • 1/4 adet büyük uzunluk kabak


  • 1/4 adet kırmızı dolmalık biber


  • 1/4 adet yeşil dolmalık biber


  • 1/4 adet sarı dolmalık biber


  • 2 tatlı kaşığı labne peyniri


  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Sebzelerin marinesi için:


  • 2 diş sarımsak


  • 1 kol taze soğan


  • 1 kol taze kekik


  • 5-6 yaprak taze fesleğen (veya reyhan)


  • 1 tatlı kaşığı sirke


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
Hazırlanışı:

1. Patlıcan ve kabakları yıkadıktan daha sonra ince dilim kesin.

2. Biberleri de yıkadıktan daha sonra kesin.

3. Sarımsağı ezip, taze soğanı ve fesleğeni kıydıktan daha sonra bütün marinasyon gereçlerini bir kasede bir ortaya getirin.

4. Dilimlediğiniz zerzevatları marinasyonun içerisine atıp 20 dakika kadar üzerini kapatıp buzdolabında marine edin.

5. Bu ortada zeytin ezmesi ve labne peynirini birbiriyle uygunca karıştırın.

7. Marinasyon müddetinin sonunda tavanızın altını yakın. Kızan tavaya zerzevatları dizin.

8. Her iki tarafını da pişene kadar tava da tutun. Yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde tavadan alın.

9. Peynir ve zeytin ezmesi karışımından ekmeğe bol bol sürün.

10. Pişen zerzevatları yenidendan marinasyona hafifçeçe bulayıp, sandviçe yerleştirin.

Afiyet olsun.


12. Tombul Tavuk Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 250 gram tavuk bonfile


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1/2 çay kaşığı kimyon


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 2 adet tombul sandviç ekmeği


  • 1 adet domates


  • 4 yaprak kıvırcık marul
Hazırlanışı:

1. Tavukları uzun şeritler halinde doğrayın.

2. Tavayı ısıtın ve ısınan tavaya tereyağı ek edin. Tereyağı eriyince tavukları ek edip, karıştırarak pişirin.

3. Tavuklar suyunu salıp, çekince baharatları ek edip tavuklar güzelce pişinceye kadar karıştırmaya ve pişirmeye devam edin.

4. Domatesleri dilimleyin, marul yapraklarını yıkayıp kurulayın.

5. Tombul ekmekleri ortadan ikiye kesin ve tavukları ek edin.

6.Marul ve domatesle sandviçinizi şenlendirin.

Afiyet olsun.


13. Peynirli Bazlama Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 50 gram süzme peynir


  • 1 çay kaşığı kuru nane


  • 1/2 adet bazlama (veya 1 adet küçük boy)


  • 1 adet salatalık
Hazırlanışı:

1.Süzme peyniri bir kaseye alarak üzerine kuru naneyi dökün ve bir çatal sayesinde ezerek karıştırın.

2. Bazlamayı iki kesime ayırın. Her kesimi ortasından keserek iç kısmına peynirli karışımdan sürün.

3. Salatalığı ince ince dilimleyin peynirin üzerine ekleyin.

4. Sandviçlerin kalan üst dilimlerini salatalıkların üzerine yerleştirin ve yemek kabınıza üst üste koyun. İşte bu kadar sıradan!

Afiyet olsun.


14. Simit Sandviç Tarifi


Sandviç Gereçleri:



  • 200 gram labne peyniri


  • 8 adet kiraz domates


  • 4 yemek kaşığı epeyce küçük doğranmış frenk soğanı


  • 2 adet büyük simit
Hazırlanışı:

1. Simitleri, keskin bir bıçak sayesinde yatay olarak kesip iki eşit modüle ayırın.

2. Taban kısımlarına labne peyniri sürüp ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri yerleştirin.

3. İnce ince kıyılmış frenk soğanları, maydanoz ya da taze soğan saplarıyla süsleyip üzerini kapatın.

Afiyet olsun.


15. Kruvasan Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 1 adet kruvasan


  • 2 dilim hindi füme


  • 2 dilim dana jambon
Zeytin Ezmesi İçin:


  • 6 adet yeşil kokteyl zeytin


  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • 2 yemek kaşığı tahin


  • 1 tutam kimyon
Salata İçin:


  • 4 yaprak göbek marul


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


  • 1 tutam tuz


  • 1 tutam kuru fesleğen


  • 1 tutam kuru kekik
Hazırlanışı:

1. Zeytin ezmesi için zeytinleri bıçakla fazlaca ufak modüller halinde doğrayın ve bir kasede biber salçası, tahin, kimyonla karıştırın.

2. Salata için göbek marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın ve limon suyu, zeytin yağı, kekik, kuru fesleğenle karıştırın.

3. Sandviç için kruvasanı ortadan ikiye açın ve tabanına zeytinli ezmeyi sürün.

4. Üzerine hindi füme, dana jambon dilimlerini yerleştirin.

5. Son olarak salatayı da koyup sandviçi hazır hale getirin.

Afiyet olsun.


16. 10 Dakikada Hazır: Patatesli Yumurtalı Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 1 adet patates (haşlanmış)


  • 2 adet yumurta (haşlanmış)


  • 1 tutam tuz


  • 1 tutam karabiber


  • 1 yemek kaşığı mayonez


  • 1 tatlı kaşığı hardal


  • 1 tutam dereotu (kıyılmış)


  • 3 dilim tost ekmeği (büyük)
Hazırlanışı:

1. Derin bir kaseye haşlanmış patatesi koyun.

2. Haşlanmış yumurtaları çatalla ezin.

3. Tuz, karabiber, mayonez ve hardalı çatalla birleşene kadar ezin.

4. Son olarak dereotunu koyup karıştırın.

5. Harcı iki tost ekmeğinin üzerine paylaştırın.

6. Üst üste koyun ve sonuncu dilimle sandviçi birleştirin.

7. Sandviçi çapraz olarak ikiye kesebilirsiniz.

Afiyet olsun.


17. Füme Somon Sandviç Tarifi


Sandviç Materyalleri:



  • 2 dilim füme somon


  • 1 adet bagel (veya çekirdekli simit)


  • 1 tatlı kaşığı tartar sos


  • 1 yemek kaşığı krem peynir (labne yahut beyaz)


  • 1 tatlı kaşığı dereotu (arzuya bakılırsa) (incecik kıyılmış)


  • 3 dilim domates


  • 1 yaprak marul


  • 1/2 çay kaşığı tuz-karabiber karışımı
Hazırlanışı:

1. Tartar sos, dereotu ve krem peyniri birbiriyle uygunca harmanlayın.

2. Enine ortadan ikiye böldüğünüz simidin iç yüzeylerine sostan sürün.

3. 2-3 parmak eninde dilimlediğiniz somonları sürmeliğin üzerine dizin.

4. Çabucak üzerine ince dilimlenmiş ve çekirdekli kısımları çıkarılmış domates dilimlerini dizin.

5. Üzerine de tuz ve karabiberle yavaşça lezzetlendirdiğiniz marul yapraklarını koyun ve simidi kapatın.

Afiyet olsun.


18. Kat Kat Lezzet: Açma Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 5 kısım dereotu


  • 3 yemek kaşığı (silme) sürülebilir beyaz peynir


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1/2 adet domates (yuvarlak dilimlenmiş)


  • 1 adet açma


  • 4 dilim hindi füme


  • 2 tatlı kaşığı hardal


  • 2 dilim kaşar peyniri (dilimlenmiş)


  • 4 yaprak roka
Hazırlanışı:

1. Dereotunu yıkayın ve saplarını ayırdıktan daha sonra ince ince doğrayın. Bir kaseye peynir, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile dereotunu ekleyin. Tüm materyaller birleşene dek karıştırın.

2. Açmayı yatak bir biçimde keskin bir bıçakla ikiye bölün. Alt ve üst kısımlarına hazırladığınız dereotlu peynir ezmesinden sürün.

3. Hindi fümeyi peynir ezmesini üzerine yerleştirin. Her hindi füme diliminin ortasına hardal sürerek yerleştirin.

4. Kaşar dilimlerini ve domatesleri koyarak üzerine roka yapraklarını yerleştirin. Peynir ezmesini sürdüğünüz açmanın üst kısmıyla kapatın. Ortadan ikiye bölebilirsiniz.

Afiyet olsun.


19. Soğuk Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 4 adet sandviç ekmeği


  • 1 adet domates


  • 4 dilim kaşar peyniri


  • 4 dilim hellim peyniri


  • 4 yaprak marul


  • 8 adet salam


  • 4 adet hindi füme


  • 1 adet kırmızı soğan
Hazırlanışı:

1. Domates ve soğanları yuvarlak biçimde doğrayın.

2. Hellim peynirini 10 dakika suda bekletin. Akabinde dilimleyerek kurumasını bekleyin.

3. Yağsız tavada hellim peynirini önlü artlı olacak biçimde kızartın.

4. Hindi fümeleri de birebir biçimde kızartabilirsiniz.

5. Sandviç ekmeğini enlemesine kesin ve birinci vakit içinderda kaşar peynirini yerleştirin.

6. Üzerine marulu koyun. Akabinde hindi jambon ve salamları yerleştirin.

7. Salamın üzerine hellim peyniri, soğan ve domatesleri dizin.

8. yeniden marul yerleştirerek ekmeğinizi kapatın.

Afiyet olsun.


20. Yoğurtlu Tavuklu Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 1 kaşık süzme yoğurt


  • 1 tutam kuru nane


  • 1 dilim tam tahıllı ekmek


  • 1/2 kase ızgara tavuk


  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

1. Tavuk etini küçük modüller halinde kesin ve ızgara yada tavadada pişirin.

2. Tavuğun iki tarafı da piştikten daha sonra diğer bir kaba alarak kenarda bekletin.

3. Bu esnada bir kaşık süzme yoğurdu, bir tutam kuru nane ile karıştırın.

4. Karışımı sandviç ekmeğinin içine sürün. Üzerine tavuk modüllerini serpiştirin.

5. Son olarak tavukların üzerini tuz ve karabiberle tatlandırın.

Afiyet olsun.


21. Hellim Peynirli Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • Yarım kepekli baget ekmek


  • 100 gr hellim peynir


  • 1 domates


  • 2-3 kısım taze fesleğen
Hazırlanışı:

1. Fesleğeni yaprak yaprak ayırın. Domatesin kabuğunu soyup ince ince dilimleyin. Ekmeği enine kesin.

2. Hellim peynirini dilimleyip her iki tarafını da kızartın.

3. Sırasıyla; domates dilimleri, taze fesleğen yaprakları ve kızartmış olduğunuz peyniri ekmeğin ortasına dizin.

Afiyet olsun.


22. Krem Peynirli Ve Sebzeli Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 1 sandviç ekmeği


  • 1.5 yemek kaşığı krem peynir


  • 3-4 kısım dereotu


  • 1 adet havuç (ufak)


  • 1 adet salatalık (ufak)


  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


  • Tuz
Hazırlanışı:

1. Dereotunu ince kıyıp krem peynirle karıştırın.

2. Ekmeği enlemesine ortadan ikiye kesin.

3. İç kısımlarına krem peynir sürün.

4. Havucu irice rendeleyin.

5. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

6. Salatalığın kabuğunu soymadan ince doğrayın.

7. Salatalık dilimlerini ve rendelenmiş havucu ekmeklerin ortasına yerleştirip kapatın.

Afiyet olsun.


23. Istakoz Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 680 gr ıstakoz


  • 8 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş


  • 1 limon kabuğu rendesi


  • 1 limonun suyu


  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş taze soğan


  • 1 diş sarımsak, ezilmiş


  • Bir tutam tuz


  • Uzun sosisli ekmeği
Hazırlanışı:

1. Istakozları tencereye ekleyerek buharda 15 dakika pişirin. Tencereden çıkartarak dinlendirin.

2. Orta uzunluk bir tavaya 6 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek eritin, sarımsak, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte sıcak tutun.

3. Kalan tereyağını bir dökme demir tavada yahut sote tavasında eritin. Ekmeklerin kenarlarını tavada her iki tarafta altın kahverengi olana kadar kızartın. Tavadan çıkarın ve tabaklara koyun.

4. Sıcak ıstakoz etini tereyağı karışımına aktarın ve ıstakozu tereyağı ve limon kabuğu rendesiyle harmanlayın.

5. Istakozu ekmeklerin ortasını bölerek yerleştirin, fazla tereyağı sosu üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.


24. Goralı Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 2 adet sosis


  • 2 sandviç ekmeği


  • 4 adet kornişon turşu


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 diş sarımsak


  • 200 ml su


  • 6 yemek kaşığı mayonez


  • 1 adet küp doğranmış haşlanmış havuç


  • 1 adet küp doğranmış haşlanmış patates


  • 2/3 su bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanışı:

1. Su, salça, sarımsak ve baharat bir tencerede kaynatın.

2.Sosislerin üzeri verev biçimde kesin ve salçalı sosa atın.

3. Haşlanmış garnitürü mayonezle karıştırın.

4. Ekmeklerin içi salçanın piştiği su ile ıslatın, garnitürü sürün.

5. Sosis koyun ve turşu ekleyin. Sandviç hazır.

Afiyet olsun.


25. Kuşkonmaz, Avokado Ve Yumurtalı Açık Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 1-2 adet kuşkonmaz


  • 1/2 avokado


  • 1 adet yumurta


  • 1 dilim ekşi maya ekmek


  • 1 kısım taze kekik


  • 1 çay kaşığı lime kabuğu rendesi


  • 1-2 çay kaşığı lime suyu


  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı karbonat


  • Tuz


  • Karabiber


  • Tane kırmızı biber


  • Su
Hazırlanışı:

1. Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı kısmı kesin ve kuşkonmazları soyun.

2. 1 tatlı kaşığı karbonat ek ettiğiniz kaynar suda, canlı kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.

3. Avokadoyu zeytinyağı, rendelenmiş lime kabuğu, lime suyu, tuz, karabiber, biraz taze kekik ekleyerek ezin.

4. Tavada yahut fırında kızarttığınız ekmek diliminin üstüne bu karışımı sürdükten daha sonra uzunlamasına ikiye kestiğiniz kuşkonmazları yerleştirin.

5. Yumurtayı 4.5 dakika haşladıktan daha sonra soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun.

6. Soyduğunuz yumurtayı ekmek diliminin üstüne yerleştirdikten daha sonra hafifçeçe kesin ve servis yapmadan evvel tuz ve tane kırmızı biberi serpin.

Afiyet olsun.


26. Çedarlı Omlet Sandviç


Sandviç Gereçleri:



  • 1 orta uzunluk tatlı sandviç ekmeği


  • 1 yumurta


  • 1 yemek kaşığı süt


  • 1 dilim çedar peyniri


  • 1 çay kaşığı tereyağı


  • 1 küçük sosis (İsteğe bağlı)


  • 1 yemek kaşığı kıyılmış ıspanak
Hazırlanışı:

1. Tereyağını tavada eritin.

2. Sütle bir arada yeterlice çırpılmış yumurtayı ekleyin. Sürekli karıştırarak top top olana kadar pişirin.

3. Top haline gelince rendelenmiş çedarı ve küp kesilmiş sosisi ekleyin. Birkaç kere çevirin. En son kıyılmış ıspanak yaprağı serpin.

4. Sandviç ekmeğini büsbütün kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçine yumurtayı yerleştirin.


27. Çavdar Ekmekli Sandviç


Sandviç Materyalleri:



  • 4 dilim çavdar ekmeği


  • 2 dilim cheddar peyniri


  • Birkaç yaprak Akdeniz yeşilliği


  • 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi


  • Yarım salatalık


  • 1 domates
Hazırlanışı:

1. Domates ve salatalığı ince dilimleyin.

2. Ekmeklerin bir yüzüne zeytin ezmesi sürün.

3. İki kesim ekmek üzerine salatalık dilimleri, yeşillik ve cheddar peyniri ekleyip öteki ekmekleri üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun.
 
Üst