Kahve sevdalıları bu içeriğe bayılacak… Meskende var olan gereçlerle profesyonel bir biçimde kahve demlemek istiyorsanız sizin için filtre kahve demleme rehberi oluşturduk. Tüm ipuçlarıyla meskende kahve demlemenin yollarını anlatıyoruz…????
Önceliğiniz kahve çekirdeği. Markasının ya da fiyatının hiç kıymeti yok, tek değerli olan sizin damak tadınız. Sert, orta ya da yumuşak seviyorsanız şayet dikkat etmeniz gerekenler şu biçimde:
Sıra geldi kahveyi nerede demleyeceğinize: İlla filtre kahve makinesi olacak diye bir kuralımız yok, french pressle işinizi nazaranbilirsiniz. Filtre kahve makineleri vakitten tasarruf ettirir, tadın birebirini hatta daha lezzetlisini yakalamak mümkün.
Şayet french press kullanıyorsanız, öncesinden sıcak suyla her yerini ıslatın. bu biçimdece hem daha yeterli bir kahve tadı alırsınız tıpkı vakitte kahveniz çabuk soğumaz. Bu küçük ancak değerli bir ayrıntı kahvenizi bir üst düzeye çıkaracaktır.
Şayet kağıt filtre kullanacaksanız, öncesinden yıkamanız gerekiyor. bu biçimdece kahvenizde oluşacak kağıt kokusunu engellemiş olursunuz.
Lütfen ancak lütfen musluk suyu kullanmayın! Hazır ambalajlı suları, arıtılmış suları ya da kaynamış soğumuş tekrar kaynamış suyu kullanabilirsiniz.
Öbür hayli değerli ayrıntı ise kahve ve su istikrarını yeterli ayarlamak. İsterseniz bunun için ölçek kullanabilirsiniz. Sert kahve seviyorsanız 15 gr. kahveye 150 ml. su, yumuşak içimli seviyorsanız 10 gr. kahveye 180 ml. su kullanabilirsiniz.
Şayet french press kullanıyorsanız, bir iki demleme tekniğine dikkat etmeniz gerekiyor. birinci vakit içinderda suyun kaynama derecesinde olmaması gerekiyor, çekirdekleri yakabilirsiniz. Su kaynadıktan daha sonra 1-2 dakika bekletip o denli kahveye ekleyin.
Evvel kahvenin üzerini kaplayacak kadar su ekleyip tahta bir kaşıkla biraz karıştırın ve 30 saniye bekleyin. Akabinde suyun geri kalanını ek edip 4 dakika demlenmesini bekleyin. Şayet kahveniz sertse demleme müddetini 15-20 saniye azaltabilir, şayet haddinden çok yumuşaksa 15-20 saniye kadar arttırabilirsiniz.
Şayet filtre kahve makinesinde kahvenizi yapacaksanız, ölçü ekseriyetle 1 kişilik demleme için 18 gram kahveye 300 mililitre su olacak biçimdedir, öncesinde kağıt filtrenizi yıkamayı unutmayın!
Demleme başladıktan daha sonrasında kahvenizi tahta bir kaşıkla bir kere karıştırın. bu biçimdece kahvenin tamamı eşit ölçüde ıslanacak ve kahvenin aroması daha yeterli geçecektir.
Şayet filtre kahve makineniz demliği alttan ısıtıyorsa, demlediğiniz kahveyi en çok 1 saat içerisinde tüketmelisiniz, hatta demledikten daha sonrasında bir termosa alırsanız kahvenizin acılaşmasını önlemiş olursunuz.
Sizin için oluşturduğumuz koleksiyona buradan ulaşabilirsiniz.
Bütün bu adımlardan daha sonra kahvenizin tadının ne kadar değişip lezzetli olduğuna inanamayacaksınız! Herkese afiyet olsun, başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz…????
Önceliğiniz kahve çekirdeği. Markasının ya da fiyatının hiç kıymeti yok, tek değerli olan sizin damak tadınız. Sert, orta ya da yumuşak seviyorsanız şayet dikkat etmeniz gerekenler şu biçimde:
Orta/Güney Amerika kahveleri en bilindik kahve aromasına sahiptir. Bitter ve fındıksı tatlar ön plandadır.
Afrika/Arabistan kahveleri daha yavaşça ve meyvemsi tatlara sahiplerdir.
Asya kahveleri ağır bitter ve topraksı tatlara sahiptir. Ayrıyeten genel olarak tüm kahvelerden daha güçlü aromalar barındırır.
Sıra geldi kahveyi nerede demleyeceğinize: İlla filtre kahve makinesi olacak diye bir kuralımız yok, french pressle işinizi nazaranbilirsiniz. Filtre kahve makineleri vakitten tasarruf ettirir, tadın birebirini hatta daha lezzetlisini yakalamak mümkün.
Şayet french press kullanıyorsanız, öncesinden sıcak suyla her yerini ıslatın. bu biçimdece hem daha yeterli bir kahve tadı alırsınız tıpkı vakitte kahveniz çabuk soğumaz. Bu küçük ancak değerli bir ayrıntı kahvenizi bir üst düzeye çıkaracaktır.
Şayet kağıt filtre kullanacaksanız, öncesinden yıkamanız gerekiyor. bu biçimdece kahvenizde oluşacak kağıt kokusunu engellemiş olursunuz.
Lütfen ancak lütfen musluk suyu kullanmayın! Hazır ambalajlı suları, arıtılmış suları ya da kaynamış soğumuş tekrar kaynamış suyu kullanabilirsiniz.
Öbür hayli değerli ayrıntı ise kahve ve su istikrarını yeterli ayarlamak. İsterseniz bunun için ölçek kullanabilirsiniz. Sert kahve seviyorsanız 15 gr. kahveye 150 ml. su, yumuşak içimli seviyorsanız 10 gr. kahveye 180 ml. su kullanabilirsiniz.
Şayet french press kullanıyorsanız, bir iki demleme tekniğine dikkat etmeniz gerekiyor. birinci vakit içinderda suyun kaynama derecesinde olmaması gerekiyor, çekirdekleri yakabilirsiniz. Su kaynadıktan daha sonra 1-2 dakika bekletip o denli kahveye ekleyin.
Evvel kahvenin üzerini kaplayacak kadar su ekleyip tahta bir kaşıkla biraz karıştırın ve 30 saniye bekleyin. Akabinde suyun geri kalanını ek edip 4 dakika demlenmesini bekleyin. Şayet kahveniz sertse demleme müddetini 15-20 saniye azaltabilir, şayet haddinden çok yumuşaksa 15-20 saniye kadar arttırabilirsiniz.
Şayet filtre kahve makinesinde kahvenizi yapacaksanız, ölçü ekseriyetle 1 kişilik demleme için 18 gram kahveye 300 mililitre su olacak biçimdedir, öncesinde kağıt filtrenizi yıkamayı unutmayın!
Demleme başladıktan daha sonrasında kahvenizi tahta bir kaşıkla bir kere karıştırın. bu biçimdece kahvenin tamamı eşit ölçüde ıslanacak ve kahvenin aroması daha yeterli geçecektir.
Şayet filtre kahve makineniz demliği alttan ısıtıyorsa, demlediğiniz kahveyi en çok 1 saat içerisinde tüketmelisiniz, hatta demledikten daha sonrasında bir termosa alırsanız kahvenizin acılaşmasını önlemiş olursunuz.
Sizin için oluşturduğumuz koleksiyona buradan ulaşabilirsiniz.
Bütün bu adımlardan daha sonra kahvenizin tadının ne kadar değişip lezzetli olduğuna inanamayacaksınız! Herkese afiyet olsun, başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz…????