Daha Yüksek EPFO Emeklilik Başvurusu İçin Son Tarih Yarın Sona Eriyor. Ayrıntıları kontrol et

Beykozlu

New member
Son tarih başlangıçta 3 Mart olarak belirlendi ancak iki ay uzatıldı (temsili)

Çalışan Emeklilik Sistemi kapsamında daha yüksek emekli maaşlarına başvurmak için son başvuru tarihi yarın (3 Mayıs) sona eriyor. Son tarih başlangıçta 3 Mart olarak belirlendi, ancak Çalışanlar İhtiyat Sandığı Organizasyonu (EPFO) tarafından iki ay uzatıldı. 1995 programı kapsamındaki uygun çalışanlar, gerekli belgelerle birlikte taleplerini ileterek daha yüksek emekli maaşından yararlanabilirler.

Geçen Kasım ayında Yüksek Mahkeme, çalışanların şu anda 15.000 Rs ile sınırlı olan emekli maaşı için yüzde 8.33 yerine gerçek maaşlarının yüzde 8.33’üne kadar katkıda bulunmalarına izin verdi. Mahkeme başlangıçta, 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm EPS üyelerine değiştirilmiş planı seçmeleri için altı aylık bir süre tanımıştı.

Yargıtay emriyle, aylık ₹ 15.000’i aşan maaşın yüzde 1,16’sı oranında çalışan katkısı gerekliliğini kaldırdı. Bu hareket, çalışanların plana daha yüksek katkıda bulunmalarını ve uygulanabilir avantajlardan yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyordu.

Siz de bu programdan yararlanmak için uygun çalışan kategorisine giriyorsanız, bu basit adımları izleyerek talebinizi EPFO portalı üzerinden çevrimiçi olarak gönderebilirsiniz.

Aşama 1: EPFO’nun e-Sewa portalında oturum açın – https://unifiedportal-mem.epfindia.gov.in/üye arayüzü/

Adım 2: Önemli bağlantılar sekmesi altında belirtilen ‘Yüksek Maaşla Emeklilik: EPS-1995’in 11(3) ve 11(4) paragrafları uyarınca 3 Mayıs 2023 tarihinde veya öncesinde Ortak Seçeneğin Kullanılması”na tıklayın.

Aşama 3: Ortak seçenekler için başvuru formunun seçeneklerini öneren yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Adım 4: “1 Eylül 2014’ten önce hizmette olan ve 01.09. 2014, ancak EPS 1995’in 11 (3) paragrafına ilişkin hüküm 3 Mayıs 2023’te veya öncesinde uygulanacakken birincisi kapsamında ortak opsiyon kullanamadı”

Adım 5: Tekrar yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz, ekranın sağ tarafında yanıp sönen bağlantıya tıklayın.

Adım 6: PPO numaranızı, adınızı, doğum tarihinizi ve diğerlerini içeren gerekli bilgileri girin.

Adım 7: İsteğin gönderildiğini onaylamak için OTP oluşturun ve doğrulayın.

Yüksek Mahkeme’nin 4 Kasım 2022 tarihli emrinin ardından EPFO tarafından yayınlanan genelge, emekli maaşı eşiğinde ayda 5.000 Rs veya 6.500 Rs’den daha yüksek fiili ücretlere katkıda bulunan çalışanlara daha yüksek emekli maaşı seçenekleri de sunuyordu.

Program ayrıca, 2014 yılında EPS-95’te yapılan değişiklikten önce talep EPFO yetkilileri tarafından reddedilmiş olsa bile daha yüksek emekli maaşlarını tercih eden çalışanları da kapsıyordu.