Çocuklarınız için besleyici ve eğlenceli tarifler arıyorsanız, yanlışsız adrestesiniz. ????Bu listede eğlenceli yemek tanımlarının yanı sıra, sağlıklı yemek tanımlarına de yer verdik. Çorba tanımlarından, atıştırmalıklara kadar farklı biroldukça tanım derledik. Üstelik tıpkı vakitte epeyce nefis ve lezzetli. Haydi bu biçimde önlüklerinizi giyin, başlayalım.????
1. Brokoli Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Brokoli Çorbası Tanımı Materyalleri
1. Brokolileri küçük kesimlere ayırın. Su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlanınca kevgir yardımı ile çıkarıp suyunu ayırın.
2. sonrasındasında, derin bir tencereye; zeytinyağını ve tereyağını eritin. Unu üzerine ekleyip, yavaşça renk alıncaya kadar kavurun.
3. Un kavrulunca, brokoliyi haşlamış olduğunuz suyu ekleyin. Topaklanmasın diye çırpma teli ile devamlı karıştırın. 2-3 dakika boyunca kaynattıktan daha sonra brokolileri suyun içerisine ek edin.
4. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alsın diye el blenderından geçirin ve tuz ile karabiberi ekleyin.
5. Çorba bir taşım kaynayınca, ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
2. Kabak Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Kabak Çorbası Tanımı Malzemeleri
1. Sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyup eritin.
2. Akabinde unu ek ederek, kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Sütü azar azar ek edin.
4. sonrasındasında suyu ek edin ve uygunca karıştırın.
5. Çorba kaynamaya başlayınca, kabuklarını soymuş olduğunuz ve doğramış olduğunuz kabakları ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
6. Blenderdan pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin. Tuz ve dereotunu ek edin. Bu kademede dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
3. Kereviz Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Kereviz Çorbası Tanımı Gereçleri
1. Kuru soğanı piyazlık olacak biçimde doğrayın. Sarımsakları da minik modüller olacak biçimde doğrayın.
2. Havucun kabuğunu soyun ve ince dilim halinde kesin. Kerevizlerin kabuğunu soyun ve küp biçiminde doğrayın.
3. Zeytinyağını derin bir tencereye dökerek, kızdırın. Soğanı ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
4. Akabinde üzerine havucu ek edin. Sotelemeye devam edin.
5. Kerevizleri de ekleyerek karıştırın.
6. Suyu ek edin ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirin.
7. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz, kendi damak tadınıza nazaran öteki baharatlar da ekleyebilirsiniz.
8. Çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Afiyet olsun.
4. Sebzeli Toplar Tanımı (4 Kişilik)
Sebzeli Toplar Tanımı Materyalleri
1. Kabak, domates, kırmızı soğan, yeşil biberi küp küp doğrayın.
2. Taze soğan ve taze naneyi ince ince kıyın.
3. Kırmızı acı biberi de ince ince doğrayın. Patatesleri rendeleyin.
4. Kabağı, domatesi, kırmızı soğanı, yeşil biberi, taze soğanı, taze naneyi, kırmızı acı biberi, tatlı mısırı, patatesi, bezelyeyi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
5. Karabiber ve tuz ekleyip yumurta ekleyin. Unu da ekleyip karıştırın.
6. Tereyağını tavada eritin, karışımı yuvarlak toplar halinde kızartın. Zerzevat topları hazır.
5. Ispanaklı ve Peynirli Toplar Tanımı (4 Kişilik)
Ispanak ve Peynirli Toplar Tanımı Materyalleri
1. Ispanağı yıkayın, suyunu süzüp doğrayın.
2. Peyniri, sarımsağı, galeta ununu, tuzu, yumurtaları ve karabiberi karıştırın.
3. Ispanakları ekleyin ve karıştırıp, yoğurun. Karışımdan yuvarlak halde modüller koparın. Evvel yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayarak, ayçiçek yağında kızartın.
6. Kabak Mücver Tanımı (4 Kişilik)
Kabak Mücveri Tanımı Materyalleri
1. Kabakları, havucu rendeleyin. çabucak sonrasında geniş bir kapta, kabakları, yumurtayı, ince ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış dereotunu, karabiberi, tuzu ve unu karıştırın.
2. Macun kıvamına gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın.
3. Her mücveri 1 yemek kaşığı olacak halde ayarlayıp, kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
7. Sosisli Makarna Tanımı (4 Kişilik)
Sosisli Makarna Tanımı Gereçleri
1. Makarna suyunu tencereye koyun.
2. Spagettileri eşit olarak ortadan ikiye kırın. Sosisleri de ikiye bölün.
3. Sosis modüllerine, 4-5 adet makarna çubuğu geçirin.
4. Kaynayan suya fesleğen, tuz ve zeytinyağı ekleyin.
5. Akabinde, sosisli spagetti makarnaları haşlayın. Haşlandıktan daha sonra, fazla suyu süzün.
6. Tencereye bir ölçü tereyağı koyun ve eritin. Süzülmüş makarnaları, kızgın tereyağı ortasında kavurun. Dilerseniz, yanına mayonez ve ketçap ekleyerek servis edebilirsiniz.
8. Spagettili Süslü Köfte Tanımı (4 Kişilik)
Spagettili Süslü Köfte Tanımı Gereçleri
Köftesi için;
1. Köfteyi yapmak için, bayat ekmek için su ile ıslatın ve sıkın.
2. Kıymayı derim bir kaba alın, üzerine soğanı rendeleyin.
3. Akabinde; ekmekleri, maydanozu, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
4. Yuvarlak modüller kopartıp, köfteleri hazırlayın, kızgın sıvı yağda güzelce kızartın.
5. Spagettileri haşlayın. Akabinde domates sos ile karıştırın.
6. Son olarak, servis tabağınızı süsleyerek hazırlayın. Afiyet olsun.
9. Uğur Böceği Sandviç Tanımı (1 Kişilik)
Uğur Böceği Sandviç Tanımı Materyalleri
1. Sandviç ekmeklerini, tereyağında kızartın.
2. Hindi fümeyi pişirin.
3. Görselden yardım alarak sandviçinizi süsleyin. Afiyet olsun.
Bu İçerikler de ilginizi çekebilir:
1. Brokoli Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Brokoli Çorbası Tanımı Materyalleri
Yarım kilo brokoli
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1. Brokolileri küçük kesimlere ayırın. Su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlanınca kevgir yardımı ile çıkarıp suyunu ayırın.
2. sonrasındasında, derin bir tencereye; zeytinyağını ve tereyağını eritin. Unu üzerine ekleyip, yavaşça renk alıncaya kadar kavurun.
3. Un kavrulunca, brokoliyi haşlamış olduğunuz suyu ekleyin. Topaklanmasın diye çırpma teli ile devamlı karıştırın. 2-3 dakika boyunca kaynattıktan daha sonra brokolileri suyun içerisine ek edin.
4. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alsın diye el blenderından geçirin ve tuz ile karabiberi ekleyin.
5. Çorba bir taşım kaynayınca, ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
2. Kabak Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Kabak Çorbası Tanımı Malzemeleri
1 adet yeşil kabak
1 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
Bir tutam dereotu
İsteğe bakılırsa; tuz, pul biber, karabiber, nane
1. Sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyup eritin.
2. Akabinde unu ek ederek, kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Sütü azar azar ek edin.
4. sonrasındasında suyu ek edin ve uygunca karıştırın.
5. Çorba kaynamaya başlayınca, kabuklarını soymuş olduğunuz ve doğramış olduğunuz kabakları ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
6. Blenderdan pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin. Tuz ve dereotunu ek edin. Bu kademede dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
3. Kereviz Çorbası Tanımı (4 Kişilik)
Kereviz Çorbası Tanımı Gereçleri
2 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet limon suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
600 ml sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1. Kuru soğanı piyazlık olacak biçimde doğrayın. Sarımsakları da minik modüller olacak biçimde doğrayın.
2. Havucun kabuğunu soyun ve ince dilim halinde kesin. Kerevizlerin kabuğunu soyun ve küp biçiminde doğrayın.
3. Zeytinyağını derin bir tencereye dökerek, kızdırın. Soğanı ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
4. Akabinde üzerine havucu ek edin. Sotelemeye devam edin.
5. Kerevizleri de ekleyerek karıştırın.
6. Suyu ek edin ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirin.
7. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz, kendi damak tadınıza nazaran öteki baharatlar da ekleyebilirsiniz.
8. Çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Afiyet olsun.
4. Sebzeli Toplar Tanımı (4 Kişilik)
Sebzeli Toplar Tanımı Materyalleri
2 adet sakız kabağı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
3 adet domates
2-3 kısım taze soğan
2 adet taze kırmızı acı biber
Bir avuç içi kadar konserve tatlı mısır
2 adet patates, rendelenmiş
Bir avuç dolusu dondurulmuş bezelye
1 diş sarımsak
10 adet taze nane
Tuz ve karabiber
4 adet yumurta
200 gram un
2 yemek kaşığı tereyağı
1. Kabak, domates, kırmızı soğan, yeşil biberi küp küp doğrayın.
2. Taze soğan ve taze naneyi ince ince kıyın.
3. Kırmızı acı biberi de ince ince doğrayın. Patatesleri rendeleyin.
4. Kabağı, domatesi, kırmızı soğanı, yeşil biberi, taze soğanı, taze naneyi, kırmızı acı biberi, tatlı mısırı, patatesi, bezelyeyi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
5. Karabiber ve tuz ekleyip yumurta ekleyin. Unu da ekleyip karıştırın.
6. Tereyağını tavada eritin, karışımı yuvarlak toplar halinde kızartın. Zerzevat topları hazır.
5. Ispanaklı ve Peynirli Toplar Tanımı (4 Kişilik)
Ispanak ve Peynirli Toplar Tanımı Materyalleri
Yarım kilo ıspanak
3/4 su bardağı lor peyniri
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı
1. Ispanağı yıkayın, suyunu süzüp doğrayın.
2. Peyniri, sarımsağı, galeta ununu, tuzu, yumurtaları ve karabiberi karıştırın.
3. Ispanakları ekleyin ve karıştırıp, yoğurun. Karışımdan yuvarlak halde modüller koparın. Evvel yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayarak, ayçiçek yağında kızartın.
6. Kabak Mücver Tanımı (4 Kişilik)
Kabak Mücveri Tanımı Materyalleri
1 adet havuç
100 ml un
3 adet kabak
2 adet yumurta (Çırpılmış)
6 kol taze soğan
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1. Kabakları, havucu rendeleyin. çabucak sonrasında geniş bir kapta, kabakları, yumurtayı, ince ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış dereotunu, karabiberi, tuzu ve unu karıştırın.
2. Macun kıvamına gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın.
3. Her mücveri 1 yemek kaşığı olacak halde ayarlayıp, kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
7. Sosisli Makarna Tanımı (4 Kişilik)
Sosisli Makarna Tanımı Gereçleri
Yarım paket spagetti makarna
250 gram dana sosis
100 ml sıcak su
Fesleğen
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
1. Makarna suyunu tencereye koyun.
2. Spagettileri eşit olarak ortadan ikiye kırın. Sosisleri de ikiye bölün.
3. Sosis modüllerine, 4-5 adet makarna çubuğu geçirin.
4. Kaynayan suya fesleğen, tuz ve zeytinyağı ekleyin.
5. Akabinde, sosisli spagetti makarnaları haşlayın. Haşlandıktan daha sonra, fazla suyu süzün.
6. Tencereye bir ölçü tereyağı koyun ve eritin. Süzülmüş makarnaları, kızgın tereyağı ortasında kavurun. Dilerseniz, yanına mayonez ve ketçap ekleyerek servis edebilirsiniz.
8. Spagettili Süslü Köfte Tanımı (4 Kişilik)
Spagettili Süslü Köfte Tanımı Gereçleri
Köftesi için;
Yarım kilo dana kıyma
2 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
6-7 kısım maydanoz (İnce kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gram domates sosu ( yoksa rendelenmiş domates kullanabilirsiniz)
1/3 paket spagetti makarna
Fesleğen yaprağı
Bezelye
Domates
1. Köfteyi yapmak için, bayat ekmek için su ile ıslatın ve sıkın.
2. Kıymayı derim bir kaba alın, üzerine soğanı rendeleyin.
3. Akabinde; ekmekleri, maydanozu, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
4. Yuvarlak modüller kopartıp, köfteleri hazırlayın, kızgın sıvı yağda güzelce kızartın.
5. Spagettileri haşlayın. Akabinde domates sos ile karıştırın.
6. Son olarak, servis tabağınızı süsleyerek hazırlayın. Afiyet olsun.
9. Uğur Böceği Sandviç Tanımı (1 Kişilik)
Uğur Böceği Sandviç Tanımı Materyalleri
1 adet sandviç ekmeği
1 dilim hindi füme
Yarım domates
2 adet zeytin
Marul
Tereyağı
1. Sandviç ekmeklerini, tereyağında kızartın.
2. Hindi fümeyi pişirin.
3. Görselden yardım alarak sandviçinizi süsleyin. Afiyet olsun.
Bu İçerikler de ilginizi çekebilir: