Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı: Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Börek çeşitleri içinde lezzeti ve görünümüyle her daim ön plana çıkan kol böreği, çıtır çıtır börek yemek isteyenler için enfes bir lezzet. El açması bir börek bulunmasına karşın oklava kullanmadan çekiştirerek açılabilen çıtır çıtır kol böreği tanımı; patatesli, ıspanaklı ya da peynirli isteğe nazaran hazırlanabiliyor. Yanında çay, ayran yahut portakal suyuyla ikram edebileceğiniz kol böreği nasıl yapılır? Tüm bilgileriyla çıtır çıtır kol böreği tanımı bu yazıda…


Fırından yeni çıkmış, çabucak hemen dumanı üzerine tüten sıcacık bir börek tarifiyse aradığınız kol böreği tanımını kesinlikle denemelisiniz. El sayesinde çarçabuk incecik yufkalar oluşturabileceğiniz kol böreği tanımında oklava ya da merdaneleri bir kenara bırakın. Artık patatesli çıtır çıtır kol böreği nasıl yapılır gelin daima bir arada bir göz atalım. Kol böreği tanımını detaylı anlatımla sizler için hazırladık.


Kol Böreği İçin Gerekli Gereçler


• 2,5 su bardağı su

• 5 su bardağı un

• 2 tatlı kaşığı tuz

Yağlamak İçin;

• 3 yemek kaşığı sıvıyağ

• 100 gram eritilmiş tereyağı

İçi İçin;

• 4 adet orta uzunluk patates (haşlanmış)

• Pul biber

• Karabiber

• Tuz

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• Dileğe bakılırsa maydanoz

Üzeri İçin;

• 1 tane yumurta sarısı

• Az ölçüde zeytinyağı

• Çörek otu

• Susam


Kol Böreği Tanımı


1. Hamuru için geniş bir yoğurma kabına su, tuz ve un alınır. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.

2. Hamur 6 eşit bezeye ayırılır ve her bir beze pasta tabağı genişliğinde açılır.

3. Bezeler açıldıktan daha sonra her katına sıvıyağ ve tereyağı karşımı çokça sürülerek üst üste dizilir.

4. Son bezede yağlandıktan daha sonra bezeler 20 dakika bekletilir.

5. Haşlanan patatesler; baharatlar ve ince kıyılan maydanozlarla güzelce harmanlanır.

6. Yağlı biçimde bekleyen bezeler al yardımı ile incecik açılır. Kenarlarından yavaşça çekerek hamuru rahatlıkla açabilirsiniz. Yufkanın pek ince bulunmasına dikkat ediniz.

7. Açılan yufkanın orta kısmına yakın olacak biçimde iç gereç uzunlamasına yerleştirilerek rulo olacak biçimde sarılır.

8. Form verilen hamurlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Dilerseniz orta kısmından başlayıp kendi etrafından hamurları sarabilirsiniz.

9. Böreklerin üzerine sosu sürülür, çörek otu ve susam serpiştirilir. 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.
 
Üst