Çilekli Pasta Nasıl Yapılır? Çilekli Pasta Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Her damak zevkine nazaran farklılık gösterse de dünyada en çok sevilen pastalardan biri de çilekli pastadır. Nefis keki ve kreması ile pastane yöntemi bir çilekli pasta tanımı ile sizlerleyiz. İster pasta imalinde yeni olun, isterseniz bu işte bir usta olun ortaya bir sanat yapıtı çıkarabileceğiniz çilekli pasta tanımı için kimi formlarımız var. Pekala, çilekli pasta nasıl yapılır? İşte severek tüketeceğiniz çilekli pasta tarifi…


Özel günlerin vazgeçilmezi olan çilekli pasta tanımı, mesken imali sağlıklı pasta tanımı arayanlar için biçilmiş kaftan. Renklerin iştah konusundaki tesirlerini duymuşsunuzdur. İşte, çilekli pasta da rengi ve görünümü ile herkesi büyüleyen bir lezzet. Kolay hazırlanan kreması ve tam tadında pandispanyası ile lezzet abidesi olan çilekli pasta tanımını denedikten daha sonra hazırlarını tekrar asla almak istemeyeceksiniz. İşte tüm detaylarıyla çilekli pasta tarifi…


Materyaller


Pandispanyası için;


• 1 su bardağı şeker

• 4 tane yumurta

• Yarım su bardağı nişasta

• 1 su bardağı un

• 1 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

• Yarım çay kaşığı limon suyu

• Yarım çay bardağı sıcak su

Kreması için;

• 1 yumurta sarısı

• 400 ml. süt

• Yarım su bardağı mısır nişastası

• 1 çay bardağı şeker

• 1 yemek kaşığı un

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 paket vanilya

Dış kreması için;

• Yarım çay bardağı pudra şekeri

• 200 ml. krema

Süslemek için;

• Yarım kilo çilek

• Çikolata rendesi


Çilekli Pasta Tanımı


• Pastanın pandispanyası için evvela yumurtaların sarısını ve beyazlarını ayırın. Aklarını mikserle çırpın ve kabardığında yarım bardak şeker ve limon suyunu ek ederek tekrar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını farklı bir kabın ortasında kalan yarım bardak şekerle uygunca çırpın. çabucak sonrasında sıcak suyu ekleyip yaklaşık 5 dakika daha çırpmaya devam edin.

• Yumurta beyazı ve sarısı ile hazırlanan karışımları birbiri ile yavaşça karıştırın. Karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklendikten daha sonra karıştırıp kelepçeli kalıba alın. 170 derece fırında 40 dakika pişirilir.

• Krema için vanilya ve tereyağı haricinde materyalleri kaynatın ve kaynama evresinden daha sonra tereyağı ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Pastanın dışına sürülecek kreması için pudra şekeri ve krema ile uygunca karıştırılmalıdır.

• Sıra pastaya şekillendirmeye geldiğinde; birinci yapmanız gereken soğuyan keki ortadan ikiye kesmek olacaktır. Akabinde 1 çay bardağı sütle iki parçayı ıslatın. Hazırlanan kremayı pandispanya kekin alt kısmına dökün ve çilekleri yerleştirin. Kalan kremayı da çileklerin üzerine döktükten daha sonra başka taban üzerine kapatın.

• Bu evreden daha sonra pastayı kalıbından çıkarmadan dolaba kaldırıp 3-4 saat bekletin. Kelepçeden çıkardıktan daha sonra dış kremasını sürüp çilek ve çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
 
Üst