Çay Saatlerinden Arta Kalsa da Doya Doya Yiyeceğiniz Bayatlamayan Kek, Poğaça ve Kurabiye Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çay saatlerinde ya da günlerde konutlarını buram buram lezzetli tatlarda dolduran kek, poğaça ve kurabiyeleri hepimiz epey seviyoruz. Hele bir de sonraki güne kaldıysa tadından yenmez onlar. Bu yazıda size birbirinden nefis 25 tane bayatlamayan tanımı bir ortaya topladım.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.
😋



1. Portakallı Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 3 adet yumurta


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 su bardağı sıvıyağ


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı portakal suyu


  • 1 portakal kabuğu


  • 1 tatlı kaşığı tarçın


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2-2,5 su bardağı un
Portakallı Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle şeker ve yumurtaları bembeyaz olana kadar çırpın.

2. daha sonrasında sıvı materyalleri ekleyip yalnızca 30 saniye kadar çırpın.

3. En son bütün kuru gereçleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve el çırpıcısı yahut spatula ile karışıma yedirin.

4. Daha öncesinde yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküp 180 derecede pişirin.


2. Peppy Brownie Tarifi


Malzemeler:



  • 3 adet yumurta


  • 3 adet orta uzunluk muz (olgun)


  • 2.5 su bardağı hindistan cevizi


  • 1 çay kaşığı karbonat yahut kabartma tozu


  • 1 su bardağı süt


  • 4 yemek kaşığı kakao
Sosu için:


  • 80 g bitter çikolata


  • 1/2 çay bardağı süt
Peppy Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Muzları bir çatal sayesinde ezin. Muzlar epey olgun değil ise şekeri az geleceği için muzları ezerken 2 yemek kaşığı bal yahut hurma özü yahut pekmez de kullanabilirsiniz.

2. sonrasındasında başka gereçleri ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırarak çırpın.

3. Küçük bir borcama aktarın ve öncesinden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 25-30 dakika mühletle pişirin. Ilık servis edin.


3. Sünger Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 4 adet yumurta


  • 120 gr şeker


  • 5 gr vanilya


  • 130 gr un


  • 40 gr tereyağı
Sünger Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı eritip kenara alın.

2. Yumurtayı ve şekeri rengi açılana kadar çırpın.

3. Un ve vanilyayı harmanlayın.

4.Unlu karışım yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve hacmi küçültmeden dikkatlice karıştırın.

5. Eritilen tereyağı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.

6. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.


4. Çilekli Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 300 gr çilek


  • 3 adet yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1/2 su bardağı zeytinyağı


  • 1 su bardağı kefir ya da ayran


  • 2 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 çay kaşığı tarçın
Sosu için:


  • 200 gr çilek


  • 1 çay bardağı şeker
Üzeri için:

  • 2-3 kaşık pudra şekeri
Çilekli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Çilekleri iki eşit kesime ayırın, Kekin iç kısmında kullanacağınız çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Kekin üst kısmında kullanacağınız çilekleri ise sırf ikiye bölün.

2. Unu, kabartma tozunu ve tarçını bir kasede karıştırdıktan daha sonra elekten geçirin.

3. Yumurta ile şekeri, şeker büsbütün eriyip kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Akabinde zeytinyağı ve kefiri ekleyerek çırpmaya devam edin.

4. Kuru gereçleri ekleyin ve bir spatula ya da tahta kaşık sayesinde kuru materyalleri kek harcına karıştırın.

5. Yağladığınız kalıba kek harcının yarısını dökün. Orta kısma küp doğradığınız çilekleri yerleştirin. Kalan kek harcını da kalıba ekleyip ikiye böldüğünüz çilekleri de üzerine yerleştirin ve önce ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.

6. Sosu için çileği bir çay bardağı şekerle birlikte mutfak robotundan geçirin.

7. Kek ılındıktan daha sonra üzerine pudra şekeri serpin ve sosla birlikte servis edin.


5. Unsuz Brownie Tarifi


Malzemeler:



  • 400 gr Meksika fasulyesi


  • 3 yumurta


  • 1 çay bardağı elma suyu konsantresi


  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı


  • 1/2 çay bardağı ham kakao


  • 1 çay bardağı bitter çikolata


  • 1/2 çay bardağı beyaz çikolata
Unsuz Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Meksika fasulyelerini bir gece suda bekletin.

2. Bekleyen fasulyeleri süzün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün.

3. Çikolatalar haricinde bütün gereçleri blenderda çekin. Hamur kıvamına gelen gereçlere çikolataları ekleyin.

4. Kare bir fırın kabını yağlayıp karışımı dökün.180 derecede 30 dakika pişirin.


6. Fındıklı Çikolatalı Muffin Tarifi


Malzemeler:



  • 80 gr un


  • 60 gr toz şeker


  • 60 gr tereyağ


  • 30 gr fındık


  • 2 yumurta


  • 1 çay kaşığı kakao


  • 1 tatlı kaşığı damla çikolata


  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Fındıklı Çikolatalı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Fındığı dövün. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın.

2. Un, yumurta beyazı, şeker, fındık, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta çırpma teli yahut mikser sayesinde 10 dakika çırpın.

3. Tereyağını bir tencerede eritin, akabinde unlu karışıma ek edin.

4. Beş dakika daha çırpıp damla çikolata ekleyin.

5. Tahta kaşık sayesinde karıştırdıktan daha sonra buzdolabında bir saat dinlendirin.

6. Hamuru, yağlanmış küçük kek kalıplarına yahut muffin kalıplarına doldurup 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

7. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.


7. Sütsüz Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 3-3.5 su bardağı un


  • 3 adet yumurta


  • 1/2 su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2 paket vanilin


  • 1.5 çay bardağı su
Sütsüz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.

2. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

3. Materyalleri güzelce çırptıktan daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

4. Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

5. Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.

6. Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika denetimli bir biçimde pişirin.

7. Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. çabucak sonrasında dilimleyerek servis edin.


8. Kakaolu Islak Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 3 yumurta


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 su bardağı süt


  • 3/4 su bardağı sıvı yağ


  • 1 paket vanilin


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2 su bardağı un


  • 3 yemek kaşığı kakao
Sos:


  • 2.5 su bardağı süt


  • 1 su bardağı şeker


  • 1/2 su bardağı sıvı yağ


  • 2 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Yumurta ve şekeri çırpın.

2. İçerisine süt ve sıvıyağ ekleyerek karıştırmaya devam edin.

3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.

4. Kek pişirme kabına alarak 180 derecede 30-35 dakika pişirin.

5. Sos için olan gereçleri bir kapta karıştırın ve ocakta şeker eriyene kadar pişirin.

6. Sos soğuduktan daha sonra keke dökün.


9. Muz Kremalı Ve Kahveli Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 1 paket kek un (Hazır kek karışımı)


  • 1 paket muzlu puding


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1 su bardağı ekşi krema


  • 3 adet yumurta


  • 3 adet muz (Ezilmiş)


  • 1/2 su bardağı şeker


  • 1 çay kaşığı tarçın


  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi


  • 1/2 su bardağı ceviz (Kıyılmış)
Muz Kremalı Ve Kahveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Kek unu, toz pudingi, sütü, ezilmiş muzu, ekşi kremayı ve yumurtaları derin bir karıştırma kabına alarak bir mikser ile birkaç dakika çırpın.

2. Hamurun yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün.

3. Küçük bir kapta toz şeker, ceviz, kahve ve tarçını karıştırın. Şeker karışımının yarısını kek hamurunun üzerine serpin.

4. Kalan kek hamurunu ekleyin ve kalan şekerli karışımı üzerine serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

5. Fırından alın ve oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis edin.


10. Kahveli Çikolatalı Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:



  • 4 adet yumurta


  • 2 su bardağı şeker


  • Toplamda 250 ml bardak olacak biçimde yoğurt, sıvıyağ ve su


  • 3 su bardağı un


  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi


  • Bir tutam tarçın


  • 100 gr sütlü çikolata


  • 1/2 su bardağı ceviz


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya
Kahveli Çikolatalı Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Çikolatayı benmari yöntemi eritin. Un, tarçın, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı uygun bir kaba eleyin.

2. Başka bir kapta yumurtaları uygunca çırpın. Şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıvı materyallerin tamamını ekleyin ve çırpın.

3. Sıvı karışımı unlu karışıma aktarın. Tahta kaşık ya da spatula ile karıştırın. Eritilmiş çikolatayı ekleyin ve karıştırın.

4. Unlanmış kek kalıbına aktarın ve Isıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.


11. Kek Kalıbında Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 1 tatlı kaşığı kuru maya


  • 1 çay bardağı ılık su (100 ml)


  • 1 çay bardağı ılık süt (100 ml)


  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (50 ml)


  • 1 adet yumurta


  • 2.5-3 su bardağı un
Kek kalıbında poğaça iç harcı için:


  • 1 çay bardağı haşhaş ezmesi


  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)


  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi


  • 1/2 çay bardağı toz şeker
Kek Kalıbında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İç harcı için, haşhaş ezmesini bir kaba alın ve üzerine sıvı yağ ile ceviz içini ekleyip karıştırın.

2. Hamur yoğurma kabına unu eleyin. İnstant kuru mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz üzere açın. Ilık suyu, ılık sütü, sıvı yağı, şekeri ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.

3. Elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatın ve sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin.

4. Hamur mayalanınca 6 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp toz şeker serpin.

5. Tıpkı biçimde başka hamurları da hazırlayıp üst üste yerleştirin. Hamurları yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, hamuru rulo yapın.

6. İki ucunu birleştirerek büyük bir halka oluşturun. Orta uzunluk, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına yerleştirin. bu türlü 20 dakika daha mayalandırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.


12. Yumuşak Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 100 ml ılık su


  • 1/2 paket instant maya


  • 2 yemek kaşığı şeker


  • 1 adet yumurta akı


  • 100 ml sıvıyağ


  • 300 gr un
Üzeri için:


  • 1 yumurta sarısı


  • Susam ve çörekotu
Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Maya, şeker ve ılık suyu bir kapta çırpın ve 10 dakika mayalanmasını bekleyin.

2. Unu eleyin ve bir kaba alın. Kalan materyalleri içerisine ekleyin ve yoğurun.

3. Hamur büsbütün karıştıktan daha sonra üzerini kapatın ve mayalandırmaya bırakın.

4. Mayalanan hamuru bezelere bölün ve isteğe bakılırsa içi doldurun.

5. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

6. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.


13. Patatesli Mayalı Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 1 su bardağı ılık su


  • 1 su bardağı ılık süt


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 paket instant maya


  • 1 tutam şeker


  • Tuz


  • Un (aldığı kadar)
İç harç için:


  • 5 adet patates


  • Karabiber


  • Pul biber


  • Tuz
Üzeri için:


  • Yoğurt


  • Sıvı Yağ


  • Çörekotu


  • Susam
Patatesli Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Su, süt, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuzu geniş bir kaba koyun ve elle karıştırın.

2. Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamurun üzerini uygunca sarın ve mayalanması için bekletin. Dilerseniz fırınınızı kısık ayarda biraz ısıtıp kapatarak hamurunuzu fırınınızın arasında mayalamaya bırakabilirsiniz.

4. Patatesleri küp küp doğrayın ve üzerine tuz ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.

5. Patatesler sıcakken kaşık sayesinde ezin ve baharatları ekleyin.

6. Mayalanan hamuru biraz daha unlayın ve yoğurun. Hamuru bezelere ayırın.

7. Bezeleri merdane sayesinde ne hayli ince ne hayli kalın olacak biçimde açın. Hamura sıvı yağ sürün. Ortasını yayın ve hazırlanan iç harçtan koyarak içe hakikat sarın.

8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Dizme sürecinden daha sonra üzerine yoğurt ve yağ sürün. (Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz)

9. Susam ve çörekotu serpin. Daha evvel ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


14. Arap Poğaçası Tarifi


Malzemeler:



  • 500 gr un


  • 300 gr katı yağ


  • 120 gr pudra şekeri


  • 1 adet yumurta


  • 100 gr yoğurt


  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
İçi için:


  • 50 gr toz fındık


  • 100 gr dövülmüş ceviz


  • 25 gr pudra şekeri


  • 3 yemek kaşığı bal
Arap Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı çırpma kabına alın ve çırpın.

2. Pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ek ederek çırpmaya devam edin.

3. Kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurun.

4. Homojen bir kıvam aldığında streçleyerek kenarda bekletin.

5. İç harç için pudra şekeri, bal, ceviz ve fındık tozunu hamur haline getirin.

6. Poğaça hamurunu açarak yuvarlaklar kesin. İç kısmı için hazırlanan harçtan modüller koyularak yarım ay biçiminde kapatın.

7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek çatalla iz verin.

8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


15. Pratik El Açması Patatesli Börek Tarifi


  • Malzemeler:


  • 5.5-6 su bardağı un


  • 3 su bardağı su (ılık)


  • 1/2 paket yaş maya (veya 1 paket toz maya)


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
Patatesli harç için:


  • 6 adet orta uzunluk patates


  • 2 adet soğan (ince kıyılmış)


  • 250 g kıyma


  • 3 adet sivri biber (ince kıyılmış)


  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber


  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru açmak için:


  • 125 g tereyağı (eritilmiş)


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:

  • Susam ve çörekotu
Pratik El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Derin bir yoğurma kabına ılık su, maya, tuz ve toz şekeri alın. Maya ile toz şeker eriyene kadar karıştırın.

2. sonrasındasında yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

3. Böreğin iç harcını hazırlamak için patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve suyunu sıkın. Tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

4. Kıymayı ek edin. Biber, soğan ve baharatları da ekleyerek karıştırın.

5. Mayalanan hamuru 10 eşit kesime bölün. Her bir bezeyi elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurları ikişerli olarak üst üste koyarak 5 hamur kümesi elde edin. bu türlü 15-20 dakika dinlendirin.

6. Her bir ikili hamurun üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürüp elinizle olabildiğince ince açarak büyütün. Yufkayı ortadan ikiye keserek üzerine patatesli iç harcın bir kısmını yayın ve bir ucundan tutarak rulo halinde sardıktan daha sonra yağlanmış fırın tepsisine kol böreği formunda yerleştirin.

7. Yufkaların üzerini kalan yağ ile yağlayıp susam ve çörekotu serperek mayalanması için yaklaşık 20-25 dakika daha bekletin.

8. Evvelden ısıtılmış 200 derecedeki fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın ve 10 dakika dinlendirdikten daha sonra dilimleyerek sıcak servis edin.


16. Mısır Unlu Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 125 gr tereyağı


  • 1 yumurta


  • 1 yumurtanın beyazı (sarısını bir kaseye ayırın)


  • 3 yemek kaşığı yoğurt


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2 su bardağı mısır unu


  • 2,5 su bardağı un


  • Arası için; beyaz peynir (kaşar peynir, zeytin)
Mısır Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Yoğurma kabına yumuşamış tereyağını ve 1 tam yumurtayı ekleyin. Öbür yumurtanın beyazını da ekleyin, sarısını farklı bir kaseye aktarın.

2. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve son olarak unu yavaş yavaş ekleyin.

3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan bir kesim alın, uzunlamasına elinizde genişletin, ortasına peynir koyun, kenarlarından birleştirerek kapatın.

4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamurun tamamına tıpkı süreci uyguladıktan daha sonra evvelde ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.

5. Poğaçaların ortasına bıçakla çizikler atın.185 derece fırında 25 dakika kadar denetimli pişirin.


17. Zeytinli Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 1 adet tam yumurta + 1 adet yumurta sarısı


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • 2 çay kaşığı tuz


  • 1/2 paket kabartma tozu


  • 2-3 su bardağı tam buğday unu


  • Zeytin, kaşar peyniri
Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri güzelce karıştırın.

2. çabucak sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça ele yapışan bir hamur elde edin.

3. Poğaçalara biçim verip içerisine doğranmış zeytin ve birer modül kaşar koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpip evvelinde ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin.


18. Dereotlu Peynirli Minik Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 çay bardağı elle ufalanmış beyaz peynir


  • Yarım bağ dereotu


  • 1 tane orta uzunluk havuç


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 1 çay bardağı yoğurt


  • 1 tane yumurtanın beyazı


  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)


  • 1 paket kabartma tozu


  • Tuz


  • Un (aldığı kadar)
Dereotlu Peynirli Minik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Dereotunu ince ince kıyın. Havucu rendeleyin.

2. Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağını koyun ve elle düzgünce karıştırın.

3. Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peyniri bir ortaya getirin ve elle karıştırmaya devam edin. Tuz ekleyin.

4. Azar azar un ekleyin ve hamuru yoğurun.

5. Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu ekleyin ve hamuru yoğurmaya devam edin.

6. Hamurdan hayli küçük bezeler alın ve yuvarlayarak minik poğaçalar elde edin.

7. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. (Dilerseniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz)

8. Isınmış fırına koyarak 180 derecede pişirin.


19. Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi


Malzemeler:



  • 5 su bardağı un


  • 3 paket kabartma tozu


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1 adet yumurta beyazı


  • 1 tatlı kaşığı sirke


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı toz şeker
İç gereci:

  • 150 gram beyaz peynir
Üzeri için:


  • 2 yemek kaşığı susam


  • 1 adet yumurta sarısı
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta beyazı ve yağı alarak karıştırın.

2. Üzerine tuz, şeker, sirke ve kabartma tozlarını da ekleyerek tekrar karıştırın.

3. Unu elekten geçirerek azar azar ekleyin ve yoğurun.

4. hafifçeçe ele yapışan bir kıvam elde ettiğinizde, hamurdan mandalina uzunluğunda modüller kopartın.

5. Bu modülleri elinizle yuvarladıktan daha sonra üzerine hafifçeçe bastırın.

6. Bir kasenin içerisine beyaz peyniri alın ve çatalla ezin.

7. Yassılaşan hamurun içerisine beyaz peynir koyun ve ikiye katlayarak kenarlarını kapatın.

8. Hamuru yeniden yuvarlak poğaça biçimine getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

9. Hazırladığınız poğaçaları tepsiye aralıklı bir biçimde dizin.

10. Poğaçaların üzerine fırça sayesinde yumurta sarısı sürün.

11. Akabinde üst kısımlarına susam serpiştirin.

12. Evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

13. Poğaçalar piştikten daha sonra daha sonra oda sıcaklığında bekleterek ılımasını sağlayın.


20. Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:



  • 230 gr tereyağı


  • 100 ml sıvıyağ


  • 2 yumurta beyazı


  • 1 yumurta sarısı


  • 3 yemek kaşığı sirke


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı şeker


  • 10 gr kabartma tozu


  • 4 su bardağı un
Üzeri için;


  • 1 adet yumurta sarısı


  • Çörekotu
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Un haricindeki materyalleri bir kapta karıştırın.

2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.

3. Elde edilen hamuru eşit kesimlere bölün.

4. İstediğiniz biçimi verin ve fırın tepsisine dizin.

5. Yumurta sarısını üzerine sürün ve çörekotu serpiştirin.

6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


21. Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:



  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı


  • 1/4 su bardağı sıvıyağ


  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta


  • 1 çay kaşığı elma sirkesi


  • 1 su bardağı pudra şekeri


  • Yarım paket kabartma tozu


  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)


  • 1 çay bardağı çikolata parçaları
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına ekleyip karıştırın. ondan sonrasında unu ekleyip yeniden karıştırın.

2. En son çikolata kesimlerini ekleyip karıştırın.

3. Hal vermeden bir modül alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin evvelde ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


22. Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:


İç harç için:


  • 1 adet orta uzunluk elma


  • 1 adet orta uzunluk havuç


  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 2 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz
Hamur İçin:


  • 1 çay bardağı zeytinyağı


  • 1 paket vanilya


  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası


  • 5 yemek kaşığı krema


  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 2,5 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz


  • 1,5 su bardağı un
Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Elma ve havucu rendeleyin.

2. Bir tencereye iç harç için tüm gereçler koyun.

3. Ocakta elma ve havuç yumuşayana kadar ve materyaller birbiriyle özdeşleşene kadar pişirip kenara alın.

4. Un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın.

5. Gereçleri karıştırdıktan daha sonra azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.

6. Hazırlanan hamurdan küçük bezeleri alın ve iç harçtan koyarak yuvarlak toplar oluşturun.

7. Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.

8. Kurabiyeler soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis edin.


23. Kaplumbağa Kurabiye Tarifi


Malzemeler:



  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)


  • 1 su bardağı pudra şekeri


  • 1 çay bardağı sıvıyağ


  • 1 paket vanilin


  • Yarım paket kabartma tozu


  • 1 yemek kaşığı kakao


  • 4.5 su bardağı un (3 bardaktan daha sonra denetimli ekleyin)


  • Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Uygun bir kaba margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilin alıp birbiriyle bütünleşene kadar karıştırın.

2. Kabartma tozunu ve unu ekleyin. Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edin.

3. Hamurun üçte birini ayırın. Kalan hamura kakao ekleyin ve yeniden yoğurun.

4. Her iki hamurun da üzerini örterek dolaba kaldırıp 30 dakika dinlendirin.

5. Yarım saat sonunda hamurları dolaptan alın ve kakaolu hamurdan yuvarlak kaplumbağa gövdeleri yapın.

6. Beyaz hamurdan baş ve ayakları yapın ve birleştirin. Hazırladığınız gövdenin hafifçeçe üzerine bastırın ve bıçakla form verin.

7. Damla çikolatayla gözlerini yapın ve tepsiye dizip bu türlü tekrar dolaba kaldırın.

8. 30 dakika dinlendirdikten daha sonra öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan daha sonra tepsiden alın.


24. Nutella Dolgulu Kek Kurabiye Tarifi


Malzemeler:



  • 2 adet ılık yumurta


  • 100 gr erimiş margarin


  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 1 su bardağı un+ 2yemek kaşığı ilave
Arasına sürmek için:

  • Nutella
Üzeri için:

  • Beyaz çikolata
Nutella Dolgulu Kek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. birinci vakit içinderda margarini eritip ılıtın ve bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın.

2. Akabinde bu karışıma un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da koyup biraz daha çırpıp bu karışımı sıkma torbasına doldurun.

3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkın.

4. sonrasındasında 180 derece fırında 10 dakika pişirip soğuması için bekleyin.

5. Akabinde keklerin bir tarafına Nutella sürüp öteki keki üzerine kapatın.

6. Benmari yolu erittiğiniz çikolatayla üzerlerini süsleyip servis edin.


25. Kallavi Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:



  • 1 kg çekilmiş Antep fıstığı


  • 4 adet yumurta beyazı


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 tutam safran


  • 250 gr karaçalı balı
Kallavi Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Fıstıkları derin bir kaba dökün ve ortasını açın.

2. İçerisine şeker ve yumurta akı ekleyin.

3. Uygunca harmanlanana kadar yoğurun.

4. Akabinde bal ve safran ekleyerek yapışkan ve kremsi bir hamur hazırlayın ve sıkma torbasına alın.

5. Yağlı kağıt serili tepsiye eşit yuvarlaklar yapacak biçimde sıkın.

6. Kurabiyeleri 130-140 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
Üst