Dışarıdan yemek yemekten sıkıldınız mı? Daha sağlıklı ve daha lezzetli bir biçimde beslenmek istiyorsanız bu tarifler tam size göre. Verdiğimiz tanımlarda ki yemekleri ister okula ister işe özetlemek gerekirsesı dilediğiniz her yere çarçabuk yanınızda götürebilirsiniz. Bu öğle ne yiyeceğim diye düşünmeye artık son! Hepsi birbirinden pratik ve kolay bir biçimde kavanozda yanınızda taşıyabileceğiniz tarifler. Şimdiden afiyet olsun.
1. Geceden hazırlayın sabah buzdolabından alın çıkın: Çilekli yulaf lapası tarifi
Malzemeler
1. Yulaf ezmesini, balı, sütü ve chia tohumunu orta uzunluk bir kavanozun içerisine koyun, karıştırın ve kapağını kapatarak gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
2. Yulaf lapasının üzerine çilek, muz ve yaban mersini ekleyin. Afiyet olsun.
2. Öğlen yemeklerinin aranan yüzü: Tavuklu salata tarifi
Malzemeler
1. Tavukları julyen olacak biçimde kesin. Üzerine yoğurt ve tüm baharatları ekleyin ve güzelce karıştırın.
2. Zerzevatları güzelce yıkayın kabuklarını soymadan ince ince doğrayın.
3. Yapışmaz tavanızı evvelinde ısıtın içine yağ ek etmeden tavuklarınızı kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
4. Doğradığınız yeşillikleri geniş bir kavanozun altına koyun. Üzerine pişirdiğiniz tavukları ek edin. Son olarak zeytinyağı, limon ve nar ekşisini de dökün. Afiyet olsun.
3. Çok pratik fazlaca lezzetli: Makarna salatası tarifi
Malzemeler
1. Makarnanızı paketin üzerinde yazan müddette haşlayın.
2. Zerzevatları yıkayın ve ince ince dilimleyin.
3. Kaşar peynirini rendeleyin.
4. Bir kasenin içerisine zeytinyağı, domates sosu, tuz ve pul biberi alın karıştırın.
5. Geniş bir kavanozun altına haşlanan makarnaları koyun üzerine zeytinyağlı sosu ekleyin.
7. Zerzevatları ve kaşar peynirini en son ek edin. Afiyet olsun.
4. Barbunya demek sıhhat demek, tazelik demek: Barbunya tarifi
Malzemeler
1. Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ek edin. Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
2. Zeytinyağını tavada kızdırın.
3. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp yavaşça bir renk alana kadar soteleyin.
4. Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
5. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave ettikten daha sonra 2 adet rendelenmiş domates ve bir tatlı kaşığı tuz katıp kısık ateşte pişirin.
6. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin. İncecik kıyılmış maydanoz eşliğinde soğuk olarak kavanoza ekleyin, afiyet olsun.
5. Lezzetiyle kendini herkese hayran bırakıyor: Kinoalı salata tarifi
Malzemeler
1. Kinoayı paket üzerinde yazan biçimde haşlayın.
2. Tüm zerzevatları yıkayın ve ince ince dilimleyin.
3. Geniş bir kavanozun içine haşlanan kinoayı koyun.
4. Zerzevatları farklı bir yerde zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
5. Kinoa üzerine zerzevatları ekleyin, afiyet olsun.
6. Tatlısız olmaz diyenler için: Yoğurtlu ve meyveli salata tarifi
Malzemeler
1. Kavanozun içerisine evvel mısır gevreğini ekleyin.
2. Meyveleri yıkayın ve küp küp dilimleyin.
3. Mısır gevreğinin üzerine yoğurt ve son olarak meyveleri ekleyin. Süslemek için nane kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
7. Çikolatasız yapamayanlar buraya: Kakaolu yulaf tarifi
Malzemeler
1. Kavanoza 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi koyun.
2. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyin.
3. Bal ve kakaoyu da ekleyin. En son olarak inciri ekleyin ve karıştırın.
4. Kavanozun kapağını kapatın ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.
8. Çilek ve nohut ne alaka demeyin yalnızca deneyin: Çilekli ve nohutlu salata tarifi
Malzemeler
1. Marulu yıkayın ve dilimleyin. Kavanozun içine koyun ve üzerine zeytinyağı, tuzu ekleyin.
2. Nohutları marulun üstüne ekleyin. Üzerine maydanozları ek edin.
3. Salatalığı yıkayın ve ince ince dilimleyin.
4. Çilek hariç bütün materyalleri kavanoza ek edin. En son çileği koyarak süsleyin. Afiyet olsun.
9. En hoş çorba soğuk çorbadır: Ayran aşı çorbası tarifi
Malzemeler
1. Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
2. Yarmalarınüzerine soğuk su, nohut ve tuz ek edin orta ateşte yaklaşık 25 dakikakaynatın.
3. Yarma yumuşadıktan daha sonra çorbayı soğumaya bırakın.
4. Farklı bir kapta yoğurdu düzgünce çırpın ve soğuyançorbanın üzerine ek edin.
5. Tereyağını tavada eritin ve üzerinekuru naneyi ekleyin.
6. Yağ soğuduktan daha sonra çorbanın üzerine ek edin.
7. Çorbayı servis etmedilk evvel taze nane eklemeyiunutmayın.
10. Sıhhat bombası: Kakaolu yulaf topları tarifi
Malzemeler
1. Bir kase içerisine muz, fıstık ezmesi, keçiboynuzu ununu ve zencili ekleyin.
2. Karışıma yulaf, ceviz, kayısı ve üzümleri ekleyip harmanlayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3. Buzdolabından çıkarın ufak ufak yuvarlayın dilerseniz modülleri hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
4. Kavanoz içerisine kakaolu yulaf toplarını ekleyin. Afiyet olsun.
11. Yanına ayranla nefis bir öğüne dönüşecek lezzet: Kısır tarifi
Malzemeler
1. Derin bir kabın içerisine ince bulguru alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.
2.Şişip suyunu çeken ve sıcaklığını atan bulgurların üzerine salça ve zeytinyağını ekleyin. İncecik kesilmiş yeşil soğanları da eklemeyi unutmayın. Yaklaşık 6 dakika boyunca yoğurun.
3. Akabinde içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon ve baharatları ekleyin, karıştırın.
Not: Yanına marul ve ayranla servis edebilirsiniz.
12. Patatesin her halini sevenlerden misiniz?: Patates salatası tarifi
Malzemeler
1. Patatesleri haşlayın. Haşlandıktan ve soğuduktan daha sonra küp küp doğrayın.
2. Taze soğanları ince ince dilimleyin. Maydanozu ince ince kıyın.
3. Patates, maydanoz ve yeşil soğanı karıştırın. Geniş bir kavanoz içerisine koyun. Üzerine zeytinyağı, tuz, limon ve pul biberi ek edin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz yeşil soğan yerine kuru soğan da tercih edebilirsiniz.
13. Çilekli yahut muzlu fark etmez her türlü yenir: Çilekli magnolia tarifi
Malzemeler
1. Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım.
2. Ocağa alıp karıştırmaya başlayın.
3. Kıvamı yoğunlaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirin.
4. Ocaktan alın, vanilya ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.
5. Muhallebiniz soğurken, orta ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirin.
6. Muhallebiniz soğuduktan daha sonra, içine bir paket krema ek edip mikser ileçırpın.
7. Çilekleri ince ince dilimleyin.
8. Kavanozların en tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. Çilekleri dizin ve üzerine muhallebi ek edin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz muz ile de yapabilirsiniz.
14. Makarnanın en hoş hali: Domatesli makarna tarifi
Malzemeler
1. Makarnayı paket üzerinde belirtilen müddette haşlayın.
2. Sos tenceresi içerisinde tereyağ ve sıvıyağ ekleyin. Üzerine rendelediğiniz domates ve sarımsağı ekleyin, karıştırın. En son salçayı da ekleyin.
3. Haşlanan makarnanızla, sosunuzu birleştirin afiyet olsun.
15. Değişiklik yeterlidir: Permasanlı popcorn tarifi
Malzemeler
1. Mısırları sıvı yağ ile birlikte patlatın.
2. Rendelenmiş permesan ve tuzu ekleyip mikrodalga fırında 1 dakika ısıtın. Akabinde mısır ve permesanı karıştırın. Afiyet olsun.
16. Hazır mevsimi de geliyor: Zeytinyağlı pırasa tarifi
Malzemeler
1. Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan daha sonra verev formunda doğrayın.
2. Kabuğunu soyduktan daha sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak biçimde kesin.
3. Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin. Duruladıktan daha sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçeçe kavurun.
4. Limon, tuz ve suyu da tencerenin içerisine ekleyin.
5. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirdikten daha sonra 20-25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
17. Diyet listelerinin şayet olmazsa olmazı chia tohumu: Chia tohumlu puding tarifi
Malzemeler
1. Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ek edip karıştırın. Orta ara karıştırarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
2. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında kabuğunu soyup rendelediğiniz elmaları ek edin ve buzdolabına alın. Bir gece buzdolabında bekletin. Üzerini küçük küp doğradığınız elmalar ve nane ile süsleyebilirsiniz.
18. Öğlen yemeğini yavaşça beslenerek geçirmek isteyenler için: Naneli ayran tarifi
Malzemeler
1. Yoğurdu geniş ve derin bir kaseye alın. Yoğurdu blenderden geçirin.
2. Naneyi güzelce yıkayın ve yoğurda ekleyip blenderden geçirin.
3. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Afiyet olsun.
19. Havucun en hoş hali: Havuç tarator tarifi
Malzemeler
1. Havuçları soyun ve rendeleyin.
2. Bir tava içerisinde havuçlar ve sıvı yağı kavurun.
3. Cevizleri iri iri doğrayın.
4. Sarımsağı rendeleyin.
5. Derin bir kap içerisinde mayonez, yoğurt, sarımsak, karabiber ve tuz çırpın.
6. İçerisine havuç ve cevizi ekleyin. Uygun bir kavanoza koyun. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz sarımsak tercih etmeyebilirsiniz.
20. Diyet yapanları da unutmadık: Detoks suyu tarifi
Malzemeler
1. Tüm malzemeleri blenderden geçirin. Tercihinize göre buz da ek edebilirsiniz.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir:
1. Geceden hazırlayın sabah buzdolabından alın çıkın: Çilekli yulaf lapası tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı bal
4 adet çilek
Yarım muz
6-7 adet yaban mersini
1. Yulaf ezmesini, balı, sütü ve chia tohumunu orta uzunluk bir kavanozun içerisine koyun, karıştırın ve kapağını kapatarak gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
2. Yulaf lapasının üzerine çilek, muz ve yaban mersini ekleyin. Afiyet olsun.
2. Öğlen yemeklerinin aranan yüzü: Tavuklu salata tarifi
Malzemeler
200 gr tavuk göğsü
5 yaprak marul
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı mısır
1 adet domates
1 adet salatalık
1. Tavukları julyen olacak biçimde kesin. Üzerine yoğurt ve tüm baharatları ekleyin ve güzelce karıştırın.
2. Zerzevatları güzelce yıkayın kabuklarını soymadan ince ince doğrayın.
3. Yapışmaz tavanızı evvelinde ısıtın içine yağ ek etmeden tavuklarınızı kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
4. Doğradığınız yeşillikleri geniş bir kavanozun altına koyun. Üzerine pişirdiğiniz tavukları ek edin. Son olarak zeytinyağı, limon ve nar ekşisini de dökün. Afiyet olsun.
3. Çok pratik fazlaca lezzetli: Makarna salatası tarifi
Malzemeler
1 su bardağı makarna (haşlanmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 dilim rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım domates
Yarım havuç
1. Makarnanızı paketin üzerinde yazan müddette haşlayın.
2. Zerzevatları yıkayın ve ince ince dilimleyin.
3. Kaşar peynirini rendeleyin.
4. Bir kasenin içerisine zeytinyağı, domates sosu, tuz ve pul biberi alın karıştırın.
5. Geniş bir kavanozun altına haşlanan makarnaları koyun üzerine zeytinyağlı sosu ekleyin.
7. Zerzevatları ve kaşar peynirini en son ek edin. Afiyet olsun.
4. Barbunya demek sıhhat demek, tazelik demek: Barbunya tarifi
Malzemeler
1 kilogram taze barbunya
1 adet orta uzunluk kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet büyük uzunluk patates
2 adet orta uzunluk havuç
2 adet orta uzunluk domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet limon suyu
1. Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ek edin. Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
2. Zeytinyağını tavada kızdırın.
3. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp yavaşça bir renk alana kadar soteleyin.
4. Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
5. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave ettikten daha sonra 2 adet rendelenmiş domates ve bir tatlı kaşığı tuz katıp kısık ateşte pişirin.
6. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin. İncecik kıyılmış maydanoz eşliğinde soğuk olarak kavanoza ekleyin, afiyet olsun.
5. Lezzetiyle kendini herkese hayran bırakıyor: Kinoalı salata tarifi
Malzemeler
1 su bardağı kinoalı
5 adet çeri domates
1 adet salatalık
2 yaprak marul
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kol maydanoz
1 kol dereotu
1 çay kaşığı tuz
1. Kinoayı paket üzerinde yazan biçimde haşlayın.
2. Tüm zerzevatları yıkayın ve ince ince dilimleyin.
3. Geniş bir kavanozun içine haşlanan kinoayı koyun.
4. Zerzevatları farklı bir yerde zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
5. Kinoa üzerine zerzevatları ekleyin, afiyet olsun.
6. Tatlısız olmaz diyenler için: Yoğurtlu ve meyveli salata tarifi
Malzemeler
1 kase yoğurt
5 adet çilek
2 yemek kaşığı mısır gevreği
5 adet frambuaz
2 adet yaban mersini
1. Kavanozun içerisine evvel mısır gevreğini ekleyin.
2. Meyveleri yıkayın ve küp küp dilimleyin.
3. Mısır gevreğinin üzerine yoğurt ve son olarak meyveleri ekleyin. Süslemek için nane kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
7. Çikolatasız yapamayanlar buraya: Kakaolu yulaf tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
2 adet incir
1 yemek kaşığı bal
1. Kavanoza 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi koyun.
2. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyin.
3. Bal ve kakaoyu da ekleyin. En son olarak inciri ekleyin ve karıştırın.
4. Kavanozun kapağını kapatın ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.
8. Çilek ve nohut ne alaka demeyin yalnızca deneyin: Çilekli ve nohutlu salata tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı haşlanmış nohut (konserve de tercih edebilirsiniz)
3 adet çilek
Çeyrek su bardağı incecik dilimlenmiş maydanoz
1 adet salatalık
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç mısır
1 demet marul
1. Marulu yıkayın ve dilimleyin. Kavanozun içine koyun ve üzerine zeytinyağı, tuzu ekleyin.
2. Nohutları marulun üstüne ekleyin. Üzerine maydanozları ek edin.
3. Salatalığı yıkayın ve ince ince dilimleyin.
4. Çilek hariç bütün materyalleri kavanoza ek edin. En son çileği koyarak süsleyin. Afiyet olsun.
9. En hoş çorba soğuk çorbadır: Ayran aşı çorbası tarifi
Malzemeler
1 su bardağı buğday (yarma)
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1. Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
2. Yarmalarınüzerine soğuk su, nohut ve tuz ek edin orta ateşte yaklaşık 25 dakikakaynatın.
3. Yarma yumuşadıktan daha sonra çorbayı soğumaya bırakın.
4. Farklı bir kapta yoğurdu düzgünce çırpın ve soğuyançorbanın üzerine ek edin.
5. Tereyağını tavada eritin ve üzerinekuru naneyi ekleyin.
6. Yağ soğuduktan daha sonra çorbanın üzerine ek edin.
7. Çorbayı servis etmedilk evvel taze nane eklemeyiunutmayın.
10. Sıhhat bombası: Kakaolu yulaf topları tarifi
Malzemeler
Yarım muz
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı yulaf
2 yemek kaşığı ceviz içi
4 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1. Bir kase içerisine muz, fıstık ezmesi, keçiboynuzu ununu ve zencili ekleyin.
2. Karışıma yulaf, ceviz, kayısı ve üzümleri ekleyip harmanlayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3. Buzdolabından çıkarın ufak ufak yuvarlayın dilerseniz modülleri hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
4. Kavanoz içerisine kakaolu yulaf toplarını ekleyin. Afiyet olsun.
11. Yanına ayranla nefis bir öğüne dönüşecek lezzet: Kısır tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1/4 bağ yeşil soğan
2y emek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1. Derin bir kabın içerisine ince bulguru alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.
2.Şişip suyunu çeken ve sıcaklığını atan bulgurların üzerine salça ve zeytinyağını ekleyin. İncecik kesilmiş yeşil soğanları da eklemeyi unutmayın. Yaklaşık 6 dakika boyunca yoğurun.
3. Akabinde içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon ve baharatları ekleyin, karıştırın.
Not: Yanına marul ve ayranla servis edebilirsiniz.
12. Patatesin her halini sevenlerden misiniz?: Patates salatası tarifi
Malzemeler
2 adet patates
3 kısım taze soğan
Yarım limon
7 demet maydanoz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1. Patatesleri haşlayın. Haşlandıktan ve soğuduktan daha sonra küp küp doğrayın.
2. Taze soğanları ince ince dilimleyin. Maydanozu ince ince kıyın.
3. Patates, maydanoz ve yeşil soğanı karıştırın. Geniş bir kavanoz içerisine koyun. Üzerine zeytinyağı, tuz, limon ve pul biberi ek edin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz yeşil soğan yerine kuru soğan da tercih edebilirsiniz.
13. Çilekli yahut muzlu fark etmez her türlü yenir: Çilekli magnolia tarifi
Malzemeler
1 paket petibör
1 paket krem şanti
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım kilo çilek
1. Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım.
2. Ocağa alıp karıştırmaya başlayın.
3. Kıvamı yoğunlaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirin.
4. Ocaktan alın, vanilya ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.
5. Muhallebiniz soğurken, orta ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirin.
6. Muhallebiniz soğuduktan daha sonra, içine bir paket krema ek edip mikser ileçırpın.
7. Çilekleri ince ince dilimleyin.
8. Kavanozların en tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. Çilekleri dizin ve üzerine muhallebi ek edin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz muz ile de yapabilirsiniz.
14. Makarnanın en hoş hali: Domatesli makarna tarifi
Malzemeler
1 paket spagetti
5 su bardağı su
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 sıvıyağ
1. Makarnayı paket üzerinde belirtilen müddette haşlayın.
2. Sos tenceresi içerisinde tereyağ ve sıvıyağ ekleyin. Üzerine rendelediğiniz domates ve sarımsağı ekleyin, karıştırın. En son salçayı da ekleyin.
3. Haşlanan makarnanızla, sosunuzu birleştirin afiyet olsun.
15. Değişiklik yeterlidir: Permasanlı popcorn tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı mısır
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı rendelenmiş permasan peyniri
1 çay kaşığı tuz
1. Mısırları sıvı yağ ile birlikte patlatın.
2. Rendelenmiş permesan ve tuzu ekleyip mikrodalga fırında 1 dakika ısıtın. Akabinde mısır ve permesanı karıştırın. Afiyet olsun.
16. Hazır mevsimi de geliyor: Zeytinyağlı pırasa tarifi
Malzemeler
4 adet orta uzunluk pırasa
3 adet havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 adet limon
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1. Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan daha sonra verev formunda doğrayın.
2. Kabuğunu soyduktan daha sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak biçimde kesin.
3. Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin. Duruladıktan daha sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçeçe kavurun.
4. Limon, tuz ve suyu da tencerenin içerisine ekleyin.
5. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirdikten daha sonra 20-25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
17. Diyet listelerinin şayet olmazsa olmazı chia tohumu: Chia tohumlu puding tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı chia tohumu
1 su bardağı süt
2 adet elma
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir avuç nane
1. Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ek edip karıştırın. Orta ara karıştırarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
2. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında kabuğunu soyup rendelediğiniz elmaları ek edin ve buzdolabına alın. Bir gece buzdolabında bekletin. Üzerini küçük küp doğradığınız elmalar ve nane ile süsleyebilirsiniz.
18. Öğlen yemeğini yavaşça beslenerek geçirmek isteyenler için: Naneli ayran tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı soğuk su
3- 4 kol taze nane
Tuz (damak tadınıza nazaran ekleyin)
1. Yoğurdu geniş ve derin bir kaseye alın. Yoğurdu blenderden geçirin.
2. Naneyi güzelce yıkayın ve yoğurda ekleyip blenderden geçirin.
3. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Afiyet olsun.
19. Havucun en hoş hali: Havuç tarator tarifi
Malzemeler
5 adet havuç
1 kase süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Havuçları kavurmak için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
6 adet ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1. Havuçları soyun ve rendeleyin.
2. Bir tava içerisinde havuçlar ve sıvı yağı kavurun.
3. Cevizleri iri iri doğrayın.
4. Sarımsağı rendeleyin.
5. Derin bir kap içerisinde mayonez, yoğurt, sarımsak, karabiber ve tuz çırpın.
6. İçerisine havuç ve cevizi ekleyin. Uygun bir kavanoza koyun. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz sarımsak tercih etmeyebilirsiniz.
20. Diyet yapanları da unutmadık: Detoks suyu tarifi
Malzemeler
1 adet salatalık
1 adet limon
1 adet yeşil elma
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 su bardağı kadar su
1. Tüm malzemeleri blenderden geçirin. Tercihinize göre buz da ek edebilirsiniz.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir: