Her burcun damak zevkine bakılırsa tercih ettiği, hatta vazgeçemediği bir kahve var. Kimisi tam da kendine yaraşır bir biçimde frappuccino ile hayatını geçiriyor, kimisi de özgürlüğü espressoda tadıyor! Birtakımı da americano olmadan güne başlayamıyor. Burçların en sevdiği kahveler nelerdir? Hangi burç hangi kahveyi daha fazlaca sever? İşte ayrıntılar…
1. Liderlik vasıflarıyla bir fazlaca işi tıpkı anda yürütebilen koçların damak tatları da çok gelişmiştir. Cappuccino koçların vazgeçilmezidir.
Malzemeler
1. Sütü cezveye dökün ve kenarlarında yavaşça kabarcıklar gördüğünüzde ateşten alın, fokur fokur kaynamasına müsaade vermeyin.
2. Ateşten aldığınız sütü bir çırpıcı sayesinde süratli bir biçimde çırpın. Dilerseniz çırpma sürecini french press ile de yapabilirsiniz
3. Espresso üzerine çırptığınız sütü yavaş yavaş dökün. çabucak sonrasında sütün tabanında kalan köpüğü bir kaşık sayesinde alarak fincanın üstünü büsbütün kaplayacak biçimde yayın.
2. Karşılaştığı her zorluğa karşı mücadeleci tutumunu koruyan ve arkadaşlığa da epeyce ehemmiyet veren boğalar için irish coffe tam manasıyla vazgeçilmez bir lezzettir.
Malzemeler
1. Sıcak kahveyi bardağa koyun. Şekeri içerisine ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
2. Viski ek ederek tekrar karıştırın. Çırpılmış kremayı en üste koyun ve sıcakken servis edin.
3. Bir vücutta iki farklı ruh barındıran ikizler renkli kişiliklerini kahve seçimlerine de yansıtırlar. Siyah ve beyazın kusursuz ahenginin yer aldığı mochaya asla hayır diyemezler.
Malzemeler
1. Sütü cezveye aktarıp ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. O ısınırken espresso makineniz ya da mocha potunuzda espressonuzu hazırlamaya başlayın.
2. Cezvede ısınan sütü bir french press’e aktarın. French press’in demlemede kullanılan aparatını süratlice aşağı üst hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Cezvede ısınan sütü bir french press’e aktarın. French press’in demlemede kullanılan aparatını süratlice aşağı üst hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın.
3. Akabinde üzerine toz ya da sos olarak kullanabileceğiniz çikolatadan 1 çay kaşığı kadar koyup karıştırın. Son olarak çokça köpürttüğünüz, üstte kalın bir köpük katmanı, altta da bir ölçü sıcak süt kalan French press’teki karışımı çikolatalı kahvenin üzerine eklemeye başlayın. En üstte çokça süt köpüğü olan kahvenizin üzerini hazır çikolata soslarla ya da benmari yolu erittiğiniz çikolata kreması yahut tabletleriyle süsleyin.
4. Duygusal yapıları ile ünlenmiş, sevdikleri her şeye düşkünlükleri ile tanınan yengeçler, kahve seçimlerinde de duygusallardır. Macchiato yengeçlerin vazgeçilmezidir.
Malzemeler
1. Bu kahveyi hazırlamak için evvela bir ölçü sütü köpürtmeniz gerekir. Bunun için süt köpürtücü aparat yahut French press kullanabilirsiniz. Dilerseniz blender ile de sütü köpürtebilirsiniz.
2. Moka potun su eklenen kısmına sıcak içme suyu koyun. Suyun emniyet valfini aşmamasına itina gösterin. Kullanacağınız su soğuk olursa, kahveyi yakabilirsiniz. Moka potun kahve filtresi kısmına kahveyi ek edin. Su haznesinin üzerine kahve filtre ve onun üstüne kahvenin demlendiği hazneyi takın.
3. Akabinde moka potu kısık ateşe koyun. Sıcak suyun kaynamasıyla bir arada, kahve demlenme haznesinde toplanacaktır. Suyun tamamı üst hazneye ulaştığında moka potun altını kapayın ve kahveyi 3-4 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık sayesinde hayli bastırmadan kahveyi düzleştirin.
4. Isınan sütü, süt köpürtücüyle ya da french pressle ağır olmayacak biçimde çırpın. Kahveyi fincanınıza alın. Cezvedeki sütü fincanınıza doldurun.
5. Eğlenmeyi ve etrafını etkilemeyi seven, dikkat cazibeli ve hayat dolu aslanların seçimi frappuccinodan yanadır.
Malzemeler
1. Servis için kullanacağınız bardağın dışına 1 yemek kaşığı karamel ile süsleme yapın.
2. Granül kahveyi su içerisinde eritin. Buz da kırabilen bir blender içerisine süt, kahve, buz ve karameli ekleyerek blenderdan geçirin.
3. Kahveyi hazırladığınız bardağa dökerek servis edin.
4. Çırpılmış krema ve karamel dökerek sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
6. Ayrıntıcı, dikkatli ve gösterişi sevmeyen başak burcu için frappe tam manasıyla eksiksiz bir kahve seçimidir.
Malzemeler
1.Frappe için karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ve şekeri ekleyin. Üzerine soğuk suyu koyun.
2. Yaklaşık 3 dakika boyunca süt köpürtücü ile ya da bir kavanozda çalkalayarak krema kıvamında kahve köpüğü elde edin.
3. Soğuk sütü bardağa dökün. Hazırladığınız kahve köpüğünü sütün üzerine boşaltın. Dileğe göre buz ekleyin.
7. Her vakit sadelikten yana olan terazilerin, kahve seçimi de sade olur. Americano’ya asla hayır demezler!
Malzemeler
1. Espressoyu, espresso makinesinde tek shot halinde çekin. Hazneye uygun kahveyi, uygun basınç ile elde edilen kahve fincanına koyun ve üzerine eklediğiniz sıcak su ile americano elde edin.
Ancak konutta espresso makinanız yoksa moka potta ile espresso yapabilirsiniz. Moka pot İtalyan cezvesi ismi ile bilinir.
8. Hislerini en ağır biçimde yaşayan, her şeyin en derinine inmeyi arzulayan akrepler, ebediyen tutkularıyla hareket eder ve sahip olduğu ağır enerjiyi kahvesinde de arar. Flat white akreplerin vazgeçilmezidir.
Malzemeler
1. Hazırlanan espresso bardağının içerisine dökün ve üzerine sıcak süt ekleyerek servis edin.
9. Ruhları İtalyan, özgür ve arayış ortasında olan yayların hayatlarında tahminen de en sabit kaldığı bahis kahvesidir. Yay burcu için espresso özgürlüğün kahve halidir.
Malzemeler
1. French press’e kahveyi ekleyin.
2. Kahvenin üzerine kenarda beklettiğiniz sudan bir ölçü dökün. Bu sırada kahveden kabarcıklar geldiğini goreceksiniz. Çiçeklenme ismi verilen bu kademede kahveden çıkan kabarcıklar bitene kadar ekleyin.
3. Suyun geri kalanını press’e boşalttıktan daha sonra pistonu üstte duracak biçimde kahvenizi demlenmeye bırakın.
4. Yaklaşık 5 – 6 dakika daha sonra pistonu indirip kahveyi bardağınıza boşaltabilirsiniz.
10. Klasikliği, ailenin bütünlüğünü ve girişimciliği kendisine motto edinen oğlaklar, yanında lokumu ve suyuyla birlikte her gün keyfine keyif katan Türk kahvesini içmeden güne başlayamazlar.
Malzemeler
1. Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun.
2. Uygunca karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin.
3. Yerleştirdikten daha sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
4. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın. bir daha kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
11. olağan dışı olmayı seven kovaların kahve seçimi de özgür ruhlarını doyurabilecek çeşitten olmalı. Affogato, entelektüel kovaların vazgeçilmezidir.
Malzemeler
1. İnce çekilmiş kahveyi espresso makinesinin içerisine aktarın. Makinenin talimatlarına uygun olarak su ek edin.
2. Akabinde altına bardaklarınızı koyun ve demlenmeye bırakın. Demlendikçe bardakların içerisine damlayacak ve nefis bir hal alacaktır.
3. Demlenen ve bardakların içerisine damlayan espressoyu alın. çabucak hemen sıcakken içerisine birer top vanilyalı dondurma koyun.
4. Dilerseniz üzerine biraz daha espresso ek edin. Afiyetle tüketin.
12. Sanata eğilimi ile dikkat çeken, duygusal ve arkadaş canlısı balıkların kahve seçimi tabi ki latteden yana.
Malzemeler
1. Sıcak latte için evvela bir cezve ya da küçük bir sos tenceresinde sütü güzelce ısıtın.
2. Sütünüz ısınırken şayet kahve makineniz ya da moka potunuz var ise espressonunuzu da hazırlamaya başlayın. Espresso yaparken dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek için şuraya göz atabilirsiniz. Şayet espresso yapamayacaksanız french presste kahvenizi demleyin ya da granül kahvenizi az ölçüde sıcak suyun ortasında güzelce çözdürün.
3. Sütünüz ısınınca sütü pak bir french pressin içine aktarın ve pistonunu aşağı üst süratlice hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Bu süreci süt köpükleri koyu bir kıvam alana dek devam ettirin. Şayet süt köpürtücü çubuklardan kullanacaksanız bir daha süt köpüğü çokça olana dek köpürtün.
4. Akabinde hazırladığınız espressonun ya da öteki kahvelerin üzerine hazırladığınız bol köpüklü sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın. Evvel sütün, akabinde süt köpüğünün akmasına itina gösterin.
5. Kahve-süt ve en üst katmanda süt köpüğü olacak biçimde sıralamanızı yaptığınızda istediğiniz kararı aldığınızı nazaranceksiniz.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Liderlik vasıflarıyla bir fazlaca işi tıpkı anda yürütebilen koçların damak tatları da çok gelişmiştir. Cappuccino koçların vazgeçilmezidir.
Malzemeler
1 shot espresso
1 su bardağı sıcak süt
1. Sütü cezveye dökün ve kenarlarında yavaşça kabarcıklar gördüğünüzde ateşten alın, fokur fokur kaynamasına müsaade vermeyin.
2. Ateşten aldığınız sütü bir çırpıcı sayesinde süratli bir biçimde çırpın. Dilerseniz çırpma sürecini french press ile de yapabilirsiniz
3. Espresso üzerine çırptığınız sütü yavaş yavaş dökün. çabucak sonrasında sütün tabanında kalan köpüğü bir kaşık sayesinde alarak fincanın üstünü büsbütün kaplayacak biçimde yayın.
2. Karşılaştığı her zorluğa karşı mücadeleci tutumunu koruyan ve arkadaşlığa da epeyce ehemmiyet veren boğalar için irish coffe tam manasıyla vazgeçilmez bir lezzettir.
Malzemeler
240 ml sıcak filtre kahve
1 yemek kaşığı esmer şeker
25 ml İrlanda viskisi
Çırpılmış krema
1. Sıcak kahveyi bardağa koyun. Şekeri içerisine ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
2. Viski ek ederek tekrar karıştırın. Çırpılmış kremayı en üste koyun ve sıcakken servis edin.
3. Bir vücutta iki farklı ruh barındıran ikizler renkli kişiliklerini kahve seçimlerine de yansıtırlar. Siyah ve beyazın kusursuz ahenginin yer aldığı mochaya asla hayır diyemezler.
Malzemeler
1 shot espresso
1 su bardağı süt
Çikolata sosu ( tablet çikolata ya da çikolata rendesi)
1. Sütü cezveye aktarıp ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. O ısınırken espresso makineniz ya da mocha potunuzda espressonuzu hazırlamaya başlayın.
2. Cezvede ısınan sütü bir french press’e aktarın. French press’in demlemede kullanılan aparatını süratlice aşağı üst hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Cezvede ısınan sütü bir french press’e aktarın. French press’in demlemede kullanılan aparatını süratlice aşağı üst hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın.
3. Akabinde üzerine toz ya da sos olarak kullanabileceğiniz çikolatadan 1 çay kaşığı kadar koyup karıştırın. Son olarak çokça köpürttüğünüz, üstte kalın bir köpük katmanı, altta da bir ölçü sıcak süt kalan French press’teki karışımı çikolatalı kahvenin üzerine eklemeye başlayın. En üstte çokça süt köpüğü olan kahvenizin üzerini hazır çikolata soslarla ya da benmari yolu erittiğiniz çikolata kreması yahut tabletleriyle süsleyin.
4. Duygusal yapıları ile ünlenmiş, sevdikleri her şeye düşkünlükleri ile tanınan yengeçler, kahve seçimlerinde de duygusallardır. Macchiato yengeçlerin vazgeçilmezidir.
Malzemeler
7 gram espresso
15 ml süt
1. Bu kahveyi hazırlamak için evvela bir ölçü sütü köpürtmeniz gerekir. Bunun için süt köpürtücü aparat yahut French press kullanabilirsiniz. Dilerseniz blender ile de sütü köpürtebilirsiniz.
2. Moka potun su eklenen kısmına sıcak içme suyu koyun. Suyun emniyet valfini aşmamasına itina gösterin. Kullanacağınız su soğuk olursa, kahveyi yakabilirsiniz. Moka potun kahve filtresi kısmına kahveyi ek edin. Su haznesinin üzerine kahve filtre ve onun üstüne kahvenin demlendiği hazneyi takın.
3. Akabinde moka potu kısık ateşe koyun. Sıcak suyun kaynamasıyla bir arada, kahve demlenme haznesinde toplanacaktır. Suyun tamamı üst hazneye ulaştığında moka potun altını kapayın ve kahveyi 3-4 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık sayesinde hayli bastırmadan kahveyi düzleştirin.
4. Isınan sütü, süt köpürtücüyle ya da french pressle ağır olmayacak biçimde çırpın. Kahveyi fincanınıza alın. Cezvedeki sütü fincanınıza doldurun.
5. Eğlenmeyi ve etrafını etkilemeyi seven, dikkat cazibeli ve hayat dolu aslanların seçimi frappuccinodan yanadır.
Malzemeler
1 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı su
200 ml süt
4 yemek kaşığı karamel sos
7 adet buz
Çırpılmış krema,
- 1 yemek kaşığı karamel sos, süsleme için
1. Servis için kullanacağınız bardağın dışına 1 yemek kaşığı karamel ile süsleme yapın.
2. Granül kahveyi su içerisinde eritin. Buz da kırabilen bir blender içerisine süt, kahve, buz ve karameli ekleyerek blenderdan geçirin.
3. Kahveyi hazırladığınız bardağa dökerek servis edin.
4. Çırpılmış krema ve karamel dökerek sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
6. Ayrıntıcı, dikkatli ve gösterişi sevmeyen başak burcu için frappe tam manasıyla eksiksiz bir kahve seçimidir.
Malzemeler
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çay bardağından 1 parmak eksik soğuk su
1 tatlı kaşığı esmer şeker ya da toz şeker
2 adet buz küpü
1/2 çay bardağı soğuk süt
1.Frappe için karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ve şekeri ekleyin. Üzerine soğuk suyu koyun.
2. Yaklaşık 3 dakika boyunca süt köpürtücü ile ya da bir kavanozda çalkalayarak krema kıvamında kahve köpüğü elde edin.
3. Soğuk sütü bardağa dökün. Hazırladığınız kahve köpüğünü sütün üzerine boşaltın. Dileğe göre buz ekleyin.
7. Her vakit sadelikten yana olan terazilerin, kahve seçimi de sade olur. Americano’ya asla hayır demezler!
Malzemeler
1/2 espresso
2/3 sıcak su
1. Espressoyu, espresso makinesinde tek shot halinde çekin. Hazneye uygun kahveyi, uygun basınç ile elde edilen kahve fincanına koyun ve üzerine eklediğiniz sıcak su ile americano elde edin.
Ancak konutta espresso makinanız yoksa moka potta ile espresso yapabilirsiniz. Moka pot İtalyan cezvesi ismi ile bilinir.
8. Hislerini en ağır biçimde yaşayan, her şeyin en derinine inmeyi arzulayan akrepler, ebediyen tutkularıyla hareket eder ve sahip olduğu ağır enerjiyi kahvesinde de arar. Flat white akreplerin vazgeçilmezidir.
Malzemeler
2 shot espresso (60 ml)
100 ml sıcak köpürtülmüş süt
1. Hazırlanan espresso bardağının içerisine dökün ve üzerine sıcak süt ekleyerek servis edin.
9. Ruhları İtalyan, özgür ve arayış ortasında olan yayların hayatlarında tahminen de en sabit kaldığı bahis kahvesidir. Yay burcu için espresso özgürlüğün kahve halidir.
Malzemeler
2 yemek kaşığı kadar öğütülmüş kahve
1 su bardağı sıcak su
1. French press’e kahveyi ekleyin.
2. Kahvenin üzerine kenarda beklettiğiniz sudan bir ölçü dökün. Bu sırada kahveden kabarcıklar geldiğini goreceksiniz. Çiçeklenme ismi verilen bu kademede kahveden çıkan kabarcıklar bitene kadar ekleyin.
3. Suyun geri kalanını press’e boşalttıktan daha sonra pistonu üstte duracak biçimde kahvenizi demlenmeye bırakın.
4. Yaklaşık 5 – 6 dakika daha sonra pistonu indirip kahveyi bardağınıza boşaltabilirsiniz.
10. Klasikliği, ailenin bütünlüğünü ve girişimciliği kendisine motto edinen oğlaklar, yanında lokumu ve suyuyla birlikte her gün keyfine keyif katan Türk kahvesini içmeden güne başlayamazlar.
Malzemeler
2 çay kaşığı kahve
1 çay kaşığı şeker
1. Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun.
2. Uygunca karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin.
3. Yerleştirdikten daha sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
4. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın. bir daha kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
11. olağan dışı olmayı seven kovaların kahve seçimi de özgür ruhlarını doyurabilecek çeşitten olmalı. Affogato, entelektüel kovaların vazgeçilmezidir.
Malzemeler
2yemek kaşığıince çekilmiş kahve
2topvanilyalı dondurma
1. İnce çekilmiş kahveyi espresso makinesinin içerisine aktarın. Makinenin talimatlarına uygun olarak su ek edin.
2. Akabinde altına bardaklarınızı koyun ve demlenmeye bırakın. Demlendikçe bardakların içerisine damlayacak ve nefis bir hal alacaktır.
3. Demlenen ve bardakların içerisine damlayan espressoyu alın. çabucak hemen sıcakken içerisine birer top vanilyalı dondurma koyun.
4. Dilerseniz üzerine biraz daha espresso ek edin. Afiyetle tüketin.
12. Sanata eğilimi ile dikkat çeken, duygusal ve arkadaş canlısı balıkların kahve seçimi tabi ki latteden yana.
Malzemeler
2 shot espresso
1 su bardağı süt
1. Sıcak latte için evvela bir cezve ya da küçük bir sos tenceresinde sütü güzelce ısıtın.
2. Sütünüz ısınırken şayet kahve makineniz ya da moka potunuz var ise espressonunuzu da hazırlamaya başlayın. Espresso yaparken dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek için şuraya göz atabilirsiniz. Şayet espresso yapamayacaksanız french presste kahvenizi demleyin ya da granül kahvenizi az ölçüde sıcak suyun ortasında güzelce çözdürün.
3. Sütünüz ısınınca sütü pak bir french pressin içine aktarın ve pistonunu aşağı üst süratlice hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Bu süreci süt köpükleri koyu bir kıvam alana dek devam ettirin. Şayet süt köpürtücü çubuklardan kullanacaksanız bir daha süt köpüğü çokça olana dek köpürtün.
4. Akabinde hazırladığınız espressonun ya da öteki kahvelerin üzerine hazırladığınız bol köpüklü sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın. Evvel sütün, akabinde süt köpüğünün akmasına itina gösterin.
5. Kahve-süt ve en üst katmanda süt köpüğü olacak biçimde sıralamanızı yaptığınızda istediğiniz kararı aldığınızı nazaranceksiniz.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: