‘Bugün Ne Pişirsem?’ Sorusunun Hakkını Verecek Çok Hoş ve Pratik Yemek Tanımlarıyla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde soğuk pancar çorbası, fırında fasulye, basmati pilavı ve karpuzlu limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Soğuk Pancar Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet kırmızı pancar


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 2 diş sarımsak


  • 1/2 su bardağı su


  • Karabiber


  • Kekik


  • Fesleğen
Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın.

2. Küçük küçük doğrayıp, yoğurtla ve sarımsakla birlikte blenderdan geçirin.

3. Su ekleyip istediğiniz kıvamı elde ettikten daha sonra yağını ve baharatlarını ekleyip, servis edin.


Fırında Taze Fasulye Tarifi


Malzemeler



  • Yarım kilo taze fasulye


  • 1 su bardağı tam buğday unu


  • 1 su bardağı maden suyu


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı


  • Tuz
Fırında Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Taze fasulyelerin uçları kesilip ayıklanır ve 5-6 dakika kaynatılan suda haşlanır.

2. Haşlanan fasulyeler soğuk su dolu bir kaba çıkartılır ve soğutulur.

3. Kağıt havluyla suyu alınır.

4. Paneleme için kalan gereçler karıştırılır ve fasulyeler panelenir.

5. Panelenen fasulyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.


Basmati Pilavı Tarifi


Malzemeler



  • 1 su bardağı basmati pirinç


  • 2 su bardağı sıcak su


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyun.

2. Akabinde pirinci ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte kavurun.

3. Kavrulan pirinçlerimize sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.

4. Suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin.


Karpuzlu Limonata Tarifi


Malzemeler



  • 3-4 adet büyük dilim karpuz


  • 3 adet limon


  • Yarım su bardağı şeker


  • 1,5 litre su
Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?

1. Karpuzları robottan geçirin ve süzgeçle süzün

2. İki adet limonu 3-4 modüle bölün, robottan geçirip karpuz suyunun içine koyun.

3. 1 adet limonu da sıkıp 15-20 dk bekletin.

4. Şekerini ilave edin.

5. ondan sonrasında süzgeçten süzerek suyunu ek edin.

6. Buzla servis yapın.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst