‘Akşama farklı ve pratik ne yemek yapsam?’ diye düşünüyorsanız, sizler için hem epey pratik birebir vakitte hayli lezzetli günün menüsünü oluşturduk. Bugün günün menüsünde: Makarna çorbası, beşamel soslu tavuklu börek, börülce salatası ve erik suyu tanımlarımız var. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Makarna Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1. Kaynayan et suyuna yarım paket makarnalar koyulur.
2. İstediğiniz, elinizde kalan tüm makarnaları kullanabilirsiniz.
3. Makarnalar pişene kadar 8-10 dakika haşlanır.
4. Akabinde suyuyla bir arada kaseye alınır.
5. Üzerine rendelenmiş gravyer ya da kars kaşarı serpilir.
Börülce Salatası Tarifi
Malzemeler
1. Akşamdan ıslatılan börülceleri, üzerini geçecek kadar su ek edin ve haşlayıp, süzün. (hazır da kullanabilirsiniz.)
2. Limon suyu ek ettiğiniz suda 20 dakika yeniden haşlayıp suyunu süzün.
3. Biberleri, turşuları küp küp doğrayın.
4. Dereotu, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın.
5. Hepsini börülce ile harmanlayın.
6. Öbür tarafta zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp karışıma ekleyin.
Erik Suyu Tarifi
Malzemeler
1. 2 litre suda erikler düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2. Üzerine şeker ve limon suyu eklenip biraz daha kaynatıp süzgeçten geçirilir.
3. Süzülen meyve suyu dolaba konup soğuk olarak servis edilir.
Makarna Çorbası Tarifi
Malzemeler:
8 bardak et ya da tavuk suyu
1/2 paket (200 gr) makarna
Gravyer ya da Kars Kaşarı
1. Kaynayan et suyuna yarım paket makarnalar koyulur.
2. İstediğiniz, elinizde kalan tüm makarnaları kullanabilirsiniz.
3. Makarnalar pişene kadar 8-10 dakika haşlanır.
4. Akabinde suyuyla bir arada kaseye alınır.
5. Üzerine rendelenmiş gravyer ya da kars kaşarı serpilir.
Börülce Salatası Tarifi
Malzemeler
250 g kuru börülce
Yarım demet maydanoz
4 taze soğan
Çeyrek demet dereotu
1 kırmızı dolmalık biber
3-5 kornişon turşu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Sumak
Tuz
1. Akşamdan ıslatılan börülceleri, üzerini geçecek kadar su ek edin ve haşlayıp, süzün. (hazır da kullanabilirsiniz.)
2. Limon suyu ek ettiğiniz suda 20 dakika yeniden haşlayıp suyunu süzün.
3. Biberleri, turşuları küp küp doğrayın.
4. Dereotu, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın.
5. Hepsini börülce ile harmanlayın.
6. Öbür tarafta zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp karışıma ekleyin.
Erik Suyu Tarifi
Malzemeler
1 kg kırmızı erik
1.5 su bardağı şeker
2 litre su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1. 2 litre suda erikler düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2. Üzerine şeker ve limon suyu eklenip biraz daha kaynatıp süzgeçten geçirilir.
3. Süzülen meyve suyu dolaba konup soğuk olarak servis edilir.