‘Bugün Ne Pişirsem?’ Sorusuna Harikulade Tanımlarla Yanıt Veriyor ve Uyarıyoruz: Bu Tarifler Ağız Sulandırır!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişirsem?’ Menümüzde o kadar lezzetli ve pratik tarifler var ki, karnınızın guruldamasını duyar gibiyiz! birinci vakit içinderda ıspanak çorbası tarifimizle boğazımızın pasını aldıktan daha sonra üstün bir noodle tanımımız var. Yanında ise salatalıktan kimchi yapıyoruz! Son olarak bir kış ayı klasiği tahinli suflemizle bitirişi yapıyoruz…????


Kremalı ıspanak çorbası tanımı


Gereçler:



  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 kilogram ıspanak


  • 1 adet orta uzunluk soğan


  • 3 diş sarımsak


  • 1 adet orta uzunluk patates


  • 1 yemek kaşığı un


  • 1, 5 litre sıcak su


  • 1 paket oda sıcaklığında krema


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1.
Patates, soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, yeterlice yıkayıp iri iri doğrayın.

2. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçeçe kızdırdıktan daha sonra soğan ve sarımsakları ek edin.

3. Bir kaç dakika çevirdikten daha sonra unu ekleyin ve bir kaç dakika da unla birlikte kavurun.

4. Akabinde patatesi de tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, ıspanakları ekleyin.

5. Üzerine sıcak suyunu ek edin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.

6. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan daha sonra, büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve yeniden ocağa alın.

7. Krema eğini de yaparak karıştırın ve pişirmeye devam edin.

8. Bir iki dakika daha kaynadıktan daha sonra son evrede, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.


Salatalık kimchi tanımı


Materyaller:



  • 4-5 adet salatalık


  • 2 yemek kaşığı tuz


  • 1 adet havuç


  • 6 adet yeşil soğan


  • 1 adet kuru soğan


  • 4 diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı pul biber


  • 1 çay bardağı su


  • 3 yemek kaşığı soya sosu


  • 1 yemek kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?

1. Salatalıkları yuvarlak yuvarlak doğrayın.

2. Yumuşaması için güzelce tuzlayın ve yarım saat bekletin.

3. Suyunu bırakıp elastikleşen salatalıkları yıkayın.

4. Harcı için havuçları rendeleyin.

5. Kuru soğan ve yeşil soğanları orta büyüklükte doğrayın.

6. Sarımsakları rendeleyin, içerisine öteki materyalleri ekleyin ve yeterlice karıştırın.

7. Salatalıklarla bu harcı düzgünce birbirine geçirin.

8. İster çabucak tüketin, ister saklama kabında bir gün dışarda bekletip fermente olduktan daha sonra dolapta koruma edip tüketebilirsiniz.


Tahinli sufle tanımı


Gereçler:



  • 5 yemek kaşığı tahin


  • 5 yemek kaşığı pekmez


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı şeker


  • 1 limon kabuğu rendesi


  • 2 yemek kaşığı un


  • 3 adet yumurta


  • 1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?

1.
Tereyağını eritip tahinle pekmezi ilave edilerek karıştırın.

2. Rendelenmiş limon kabuğunu ek edin ve biraz karıştırınca kenarda ılıtın.

3. İki yumurtanın sarısı ve beyazı ve bir yumurtanın yalnızca sarısını şeker ile köpürene kadar çırpın.

4. daha sonra un ve kabartma tozunu ek edip biraz daha çırpın.

5. En son tahinli pekmez karışımını yumurtaya ek edip karıştırın.

6. Karışımı sufle kaplarına döküp daha evvelde ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

7. Pişirirken kek olmaması için dikkat edin, yanına bir de çay demleyin!


Ateşte tereyağını eritip tahinle pekmez ilave edilerek karıştırılır. Rendelenmiş limon kabuğu ek edilir. Hoş bir karışım elde edilince bir kenarda ılıması beklenir. O sırada iki yumurtanın sarısı ve beyazı ve bir yumurtanın yalnızca sarısını şeker ile köpürene kadar çırpıyoruz. daha sonra un ve kabartma tozunu ek edip biraz daha çırpıyoruz. En son tahinli pekmez karışımını yumurtaya ek edip karıştırıyoruz. Karışımı sufle kaplarına yada cupcake kalıplarına döküp daha öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. 15 dakika pişerse de içinin yumuşak yeri de pişip büsbütün kek üzere oluyor o biçimde de hoş oluyor. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek yada yazın bir top dondurma ile sunumu beğenilen olur. Bu tarifimden fotoğraftaki küçük sufle kabından 6 adet çıktı biraz daha büyük kaptan 4 adet çıkar. Afiyet olsun.
 
Üst