‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız şayet, sizler için hazırladığımız günün menüsüne kesinlikle göz atmalısınız. Bugün, günün menüsünde soğuk yoğurt çorbası, yoğurtlu tavuk salatası, kızarmış bulgur köftesi ve kahveli parfe tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Soğuk Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Aşurelik buğdayı yumuşayana kadar bol suda haşlayın.
2. Yoğurdu baharatlarını da katarak suyla açın.
3. Nohut ve buğdayı ekleyip buzla servis edin.
Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi
Malzemeler
1. Tavuk göğsünü uygunca haşlayın.
2. Bir tarafta kornişon turşuları küp küp doğrayın.
3. Başka materyalleri ve didiklenmiş tavuğu kaba alın.
4. Servis tabağına koyarken üzerine zeytinyağı ve ceviz ekleyin.
Kızarmış Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler
1. İnce bulguru bir bardak sıcak su ile 10 dakika ıslatın.
2. 10 dakika daha sonra un hariç tüm gereçler ile 15-20 dakika yoğurun.
3. Azar azar unu ekleyip yoğurun.
4. Yuvarlak hal verilip kızgın yağda kızartın.
Kahveli Parfe Tarifi
Malzemeler
1. Çırpma kabına sütü alıp üzerine toz şantileri ve kahveleri ekleyip mikserle düzgünce çırpın.
2. Çırptığınız şantinin üzerine çikolataları ve iri olucak biçimde parçalanmış bisküvileri ekleyin.
3. Spatula sayesinde fazla ezmeden dikkatlice karıştırdıktan daha sonra buzdolabı poşetiyle yahut streç sinemayla kaplanmış baton kalıba yahut rastgele bir kek kalıbına döküp üzerini spatulayla düzeltin.
4. sonrasındasında kenarlarlarındaki sarkan poşeti yahut streçi üzerine gerçek kapatıp dondurucuda en az 3-4 saat bekletin.
5. Donan parfeyi istediğiniz üzere süsleyerek servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Soğuk Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1. Aşurelik buğdayı yumuşayana kadar bol suda haşlayın.
2. Yoğurdu baharatlarını da katarak suyla açın.
3. Nohut ve buğdayı ekleyip buzla servis edin.
Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi
Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Zeytinyağı
Ceviz
1. Tavuk göğsünü uygunca haşlayın.
2. Bir tarafta kornişon turşuları küp küp doğrayın.
3. Başka materyalleri ve didiklenmiş tavuğu kaba alın.
4. Servis tabağına koyarken üzerine zeytinyağı ve ceviz ekleyin.
Kızarmış Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler
1, 5 su bardağı ince bulgur
Yarım bardaktan biraz az un
1 orta uzunluk rendelenmiş soğan
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1. İnce bulguru bir bardak sıcak su ile 10 dakika ıslatın.
2. 10 dakika daha sonra un hariç tüm gereçler ile 15-20 dakika yoğurun.
3. Azar azar unu ekleyip yoğurun.
4. Yuvarlak hal verilip kızgın yağda kızartın.
Kahveli Parfe Tarifi
Malzemeler
1 kutu krem şanti
2 paket granül kahve
1.5 su bardağı soğuk süt
1.5 paket burçak bisküvi
1 çay bardağı kesim çikolata yahut damla çikolata
- Hazır çikolata sos
1. Çırpma kabına sütü alıp üzerine toz şantileri ve kahveleri ekleyip mikserle düzgünce çırpın.
2. Çırptığınız şantinin üzerine çikolataları ve iri olucak biçimde parçalanmış bisküvileri ekleyin.
3. Spatula sayesinde fazla ezmeden dikkatlice karıştırdıktan daha sonra buzdolabı poşetiyle yahut streç sinemayla kaplanmış baton kalıba yahut rastgele bir kek kalıbına döküp üzerini spatulayla düzeltin.
4. sonrasındasında kenarlarlarındaki sarkan poşeti yahut streçi üzerine gerçek kapatıp dondurucuda en az 3-4 saat bekletin.
5. Donan parfeyi istediğiniz üzere süsleyerek servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: