‘Bugün Ne Pişirsem?’ Menüsünde Soğuk Kış Günlerini Sıcacık Yemek Tanımlarıyla Geçiriyoruz!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişirsem?’ Diye düşünenleri klasikleşmiş serimize davet ediyoruz! Bugün menümüzde vitamin mineral şifa deposu bir kış çorbası tanımı var. Akabinde ise dolmaların şahı pırasa dolması tanımı veriyoruz. Yanına ise haydari tanımımız var! Son olarak yalnızca 3 materyalle yapabileceğiniz kreme brüle tarifimizle menümüzün sonuna geliyoruz!


Mis üzere kış çorbası tanımı


Gereçler:



  • 1 kuru soğan


  • 1 büyük patates


  • 1 büyük havuç


  • 1 tane kabak


  • 1 kaşık salça


  • Sıvı yağ


  • Karabiber


  • Pul biber


  • Tuz


  • 7 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?

1.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

2. Havuç, patates ve kabağı rendeleyin.

3. Sıvı yağda kuru soğan ve sivri biberi yavaşça kavurun ve içine sırasıyla havuç, patates, kabağı ekleyip biraz kızartın.

4. Akabinde içine salçayı kavurup kokusu çıkana kadar kavurun.

5. Kavrulan sebzelere sıcak suyu baharatları ve tuzu ek edip yumuşayıncaya kadar pişirin.

6. Pişen çorbayı blenderdan geçirip yenidendan ocağın üzerinde bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.


Haydari tanımı


Materyaller:



  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • 1 tutam dereotu


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı nane


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 dilim beyaz peynir


  • 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?

1.
Tavaya tereyağını alın ve kızdırın.

2. sonrasındasında naneyi ekleyerek 1-2 sefer karıştırın ve ocaktan alın.

3. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alın.

4. Beyaz peyniri çatalla ezerek ufaltın ve dereotunu ince ince kıyın.

5. Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ek edin.

6. Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştırın.

7. Mezeyi servis tabağına alarak üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyin.


‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst