Günün menüsünü düşünmekten sıkıldınız mı? İşte her biri epey kolay ve denenmiş tanımlarla üretimi kolay ve pratik yemek tanımları. Bugün menüde: Şehriyeli yoğurt çorbası, patates püreli köfte, sumaklı soğan salatası ve kırmızı meyveli sorbe tanımlarımız var…
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Yoğurt, un, yumurta ve suyu tencereye alarak hiç topak kalmayacak biçimde çırpın ve ocağı açarak karıştıra karıştıra pişirin.
2. Kaynayan çorbaya tel şehriyeleri ek edin ve karıştırın.
3. Yaklaşık 5 dk daha sonra şehriyeler yumuşadığında ocağı kapatın.
4. Farklı bir tavada tereyağını eritin ve nane ek ederek kızdırın.
5. Hazırladığınız naneli sosu çorbaya ek ederek karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Patates Püreli Köfte Tarifi
Malzemeler
1. Çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatları uygunca yoğurun.
2. sonrasındasında iri ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayın.
3. 190 derede ısıtılmış fırında köfteler yavaşça kızarana kadar pişirin.
4. Akabinde patates püresini hazırlayın.
5. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan daha sonra derince bir kapta ezin.
6. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek güzelce harmanlayın.
7. Püreyi fırın kabına alın ve üzerine köfteleri koyun.
8. 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün.
9. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına yine koyun.
10. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin.
Sumaklı Soğan Salatası Tarifi
Malzemeler
1. Soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elinizle ovalayarak yıkayın.
2. sonrasındasında soğanların suyunu süzgeç sayesinde süzün.
3. 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyin.
4. Suyu süzülen soğanları kaba alın.
5. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.
6.Yarım limonu sıkın ve zeytinyağıyla öbür baharatları ekleyin.
7. Uygunca karıştırın.
Kırmızı Meyveli Sorbe Tarifi
Malzemeler
20-25 adet dondurulmuş frambuaz ya da böğürtlen
5 adet çilek
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Kırmızı Meyveli Sorbe Nasıl Yapılır?
1. Tüm gereçleri rondodan geçirin ve homojen bir karışım elde edin.
2. Dondurma kalıbına dökün ve üzerini streçleyip buzdolabına koyun.
3. Buzlukta 5-6 saat bekletin. Her 20 dakikada bir karıştırmayı unutmayın.
4. Servis etmeden 15 dakika evvel çıkarın ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
Diğer içeriklerimize göz atmayı unutmayın:
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
1. Yoğurt, un, yumurta ve suyu tencereye alarak hiç topak kalmayacak biçimde çırpın ve ocağı açarak karıştıra karıştıra pişirin.
2. Kaynayan çorbaya tel şehriyeleri ek edin ve karıştırın.
3. Yaklaşık 5 dk daha sonra şehriyeler yumuşadığında ocağı kapatın.
4. Farklı bir tavada tereyağını eritin ve nane ek ederek kızdırın.
5. Hazırladığınız naneli sosu çorbaya ek ederek karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Patates Püreli Köfte Tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 orta uzunluk patates
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gr çekilmiş et
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz
1. Çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatları uygunca yoğurun.
2. sonrasındasında iri ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayın.
3. 190 derede ısıtılmış fırında köfteler yavaşça kızarana kadar pişirin.
4. Akabinde patates püresini hazırlayın.
5. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan daha sonra derince bir kapta ezin.
6. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek güzelce harmanlayın.
7. Püreyi fırın kabına alın ve üzerine köfteleri koyun.
8. 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün.
9. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına yine koyun.
10. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin.
Sumaklı Soğan Salatası Tarifi
Malzemeler
4 adet orta uzunluk soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1. Soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elinizle ovalayarak yıkayın.
2. sonrasındasında soğanların suyunu süzgeç sayesinde süzün.
3. 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyin.
4. Suyu süzülen soğanları kaba alın.
5. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.
6.Yarım limonu sıkın ve zeytinyağıyla öbür baharatları ekleyin.
7. Uygunca karıştırın.
Kırmızı Meyveli Sorbe Tarifi
Malzemeler
20-25 adet dondurulmuş frambuaz ya da böğürtlen
5 adet çilek
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Kırmızı Meyveli Sorbe Nasıl Yapılır?
1. Tüm gereçleri rondodan geçirin ve homojen bir karışım elde edin.
2. Dondurma kalıbına dökün ve üzerini streçleyip buzdolabına koyun.
3. Buzlukta 5-6 saat bekletin. Her 20 dakikada bir karıştırmayı unutmayın.
4. Servis etmeden 15 dakika evvel çıkarın ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
Diğer içeriklerimize göz atmayı unutmayın: