Akşama ne pişireceğinize karar veremiyorsanız, sizin için günün menüsünü oluşturduk: Erişteli yayla çorbası, tavuklu sultan kebabı, kereviz salatası ve Kıbrıs tatlısı…Hazırsanız tanımlara geçelim ????
Erişteli yayla çorbası tanımı:
Materyaller:
1. Erişteler 6 su bardağı suda kaynatılır. Eriştelerin yumuşaması beklenmeden ocak kapatılır.
2. Farklı bir kapta yoğurt, yumurtanın sarısı ve un karıştırılır.
3. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma 3-4 çorba kaşığı su eklenerek, karışım yumuşatılır.
4. Akabinde çorbanın altı yakılarak, yoğurtlu karışım yavaşça çorbaya ek edilir. Bu süreç sırasında çorba daima karıştırılır.
5. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6. Farklı bir tavada tereyağı eritilerek, nane eklenir.
7. Naneli karışım çorbaya ek edilerek, servis edilir.
Tavuklu sultan kebabı tanımı
Gereçler:
1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
2. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu ortada tavukları soteleyin.
3. Tavukları küp küp doğrayıp tencereye alarak ortada karıştırarak pişirin.
4. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, salçayı da ekleyip kavurun.
5. Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
6. Suyunu çektikten daha sonra bezelye ve patlıcanı ek edin, baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
7. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, üzerine sütü ek ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak biçimde yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
8. Son olarak tuzunu ek ederek ocaktan alın.
9. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
10. Yufkanın kenarlarından modüller kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
11. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
12. Yağlanmış fırın kabına aykırı çevirin.
13. Tüm malzemeyi bu türlü yaptıktan daha sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit ölçüde olacak biçimde dökün.
14. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
15. daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve yine fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Erişteli yayla çorbası tanımı:
Materyaller:
1 su bardağı erişte
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı nane
1,5 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1. Erişteler 6 su bardağı suda kaynatılır. Eriştelerin yumuşaması beklenmeden ocak kapatılır.
2. Farklı bir kapta yoğurt, yumurtanın sarısı ve un karıştırılır.
3. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma 3-4 çorba kaşığı su eklenerek, karışım yumuşatılır.
4. Akabinde çorbanın altı yakılarak, yoğurtlu karışım yavaşça çorbaya ek edilir. Bu süreç sırasında çorba daima karıştırılır.
5. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6. Farklı bir tavada tereyağı eritilerek, nane eklenir.
7. Naneli karışım çorbaya ek edilerek, servis edilir.
Tavuklu sultan kebabı tanımı
Gereçler:
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
2. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu ortada tavukları soteleyin.
3. Tavukları küp küp doğrayıp tencereye alarak ortada karıştırarak pişirin.
4. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, salçayı da ekleyip kavurun.
5. Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
6. Suyunu çektikten daha sonra bezelye ve patlıcanı ek edin, baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
7. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, üzerine sütü ek ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak biçimde yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
8. Son olarak tuzunu ek ederek ocaktan alın.
9. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
10. Yufkanın kenarlarından modüller kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
11. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
12. Yağlanmış fırın kabına aykırı çevirin.
13. Tüm malzemeyi bu türlü yaptıktan daha sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit ölçüde olacak biçimde dökün.
14. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
15. daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve yine fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????