‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diyenler İçin İftara Birbirinden Lezzetli, Çok Pratik ve Sıhhat Dolu Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel fazlaca pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Yalancı işkembe çorbası, haşlama, peynirli erişte ve meyve parfait…


Yalancı İşkembe Çorbası Tanımı


Gereçler



  • 3-4 adet kemik


  • 2 yemek kaşığı tereyağ


  • 2 yemek kaşığı un


  • 3 diş sarımsak


  • 1 adet yumurta sarısı


  • Yarım limon suyu


  • Tuz


  • Karabiber


  • Toz kırmızı biber


  • Pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Tencereye tereyağ alınır ve eridikten daha sonra un eklenir ve kavrulur.

2. Üzerine kemikler eklenip tencenin üzerine kadar su eklenir. 20dk kaynatılır.

3. çabucak sonrasında kemikler tencereden kevgirle alınır.

4. Kemiğin üstündeki etler sıyrılıp tencereye eklenir.

5. Sarmısaklar dövülür tencereye eklenir.

6. Kaynayan kemik suyunun altı kısılır.

7. Bir kasede yumurta sarısı ile limon suyu çırpılır. Ve yavaşça tencereye eklenir.

8. çabucak sonrasında yoğunlaşan çorbaya tuz ,karabiber ,kırmızı toz biber ve pul biber eklenir.


Sebzeli Haşlama Tanımı


Gereçler



  • 600 gram kemiksiz kesim et kuzu but, kol ya da kemiksiz dana eti


  • 1 adet iri kuru soğan


  • 4-5 diş sarımsak


  • 100 gram tereyağı


  • 2 adet iri büyük havuç


  • 4-5 adet iri patates


  • 1 limonun suyu


  • 1 adet defne yaprağı


  • 1-2 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 6-7 kol kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?

1. Etleri yıkayıp 1 saat kadar soğuk çeşme suyunda bekletin.

2. Küp küp doğradığınız soğanları ve tüm biçimdeki sarımsakları tereyağında orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Etleri süzün.

3. Suyu süzülmüş etleri tencereye ekleyerek ikiliyi yüksek ateşte denetimli biçimde 5 dakika kavurun.

4. sonrasındasında en evvel 4’e bölünmüş daha sonrada ortadan kesilmiş havuçları 4’e bölünmüş patatesleri, baharatları ve defne yaprağını da tencereye ekleyin.

5. Tencereye 5-6 bardak sıcak su koyup yemeği pişirin.

6. Yemeğin birinci sıcağı geçince tencereye sıkılmış limon suyunu ekleyip ikiliyi kısık ateşte 3-4 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.


Peynirli Erişte Tanımı


Materyaller


  • 250 gram erişte


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı


  • 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;


  • Peynir


  • Maydanoz


  • Ceviz
Nasıl Yapılır?

1. Erişteleri kavurup sıcak su ve tuz da ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

2. Suyunu çektikten daha sonra dinlenmeye bırakın.

3. Tereyağı ile bir çeşit karıştırıp tabağa aldığınızda üzerine ceviz, peynir ve maydanoz serpip servis edin.


Meyve Parfait Tanımı


Materyaller



  • 5 adet çilek


  • Yarım su bardağı yoğurt


  • 1 yemek kaşığı bal


  • Birazcık kuru üzüm


  • Biraz damla çikolata
Nasıl Yapılır?

1. Çilekler bir hoş inecik doğranır.

2. Yarım su bardağı yoğurt pürüzsüz biçimde karıştırılır.

3. İçine bal ve doğranmış çilekler, kuruyemiş atılır .

4. Damla çikolatası da eklenir.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst