‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diyenler İçin Hem Lezzetli, birebir vakitte Çok Pratik Günün Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Akşama ne pişirsem? diye düşünüyorsanız sizin için oluşturduğumuz günün menüsüne bakabilirsiniz… Bugün menümüzde bulgur çorbası, bezelye yemeği, erişte ve 3 gereçli krem brüle tanımımız var!


Bulgur çorbası tarifi


Bulgur çorbası için materyaller:



  • 1 su bardağı ince kısırlık bulgur


  • 1 adet kuru soğan


  • 2 adet orta uzunluk domates


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 adet et bulyon ya da et suyu


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 9 su bardağı sıcak su


  • Tuz


  • Dereotu (isteğe bağlı)
Bulgur çorbası nasıl yapılır?

1. Bulgurları yıkayıp süzün.

2. Bir tencereye sıvı yağı dökün ve ince doğradığınmış kuru soğanı üzerine ekleyip orta ateşte biraz kavurun.

3. ondan sonrasında rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını da ekleyerek biraz kavurun.

4. daha sonra üzerine bulguru ek edip karıştırın.

5. Üzerine sıcak su, et bulyon ve tuzunu ekleyin.

6. Kısık ateşte bulgurlar pişene kadar kaynatın.

7. Servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine dereotu serpin.


Bezelye yemeği tarifi


Bezelye yemeği için gereçler:



  • 2 adet büyük uzunluk patates


  • 1 adet büyük uzunluk havuç


  • 1 kilogram ayıklanmış bezelye


  • 2 adet küçük uzunluk soğan


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 2,5 çay kaşığı tuz


  • 2 tatlı kaşığı pul biber


  • 2,5 su bardağı sıcak su


  • Sıvı yağ
Bezelye yemeği nasıl yapılır?

1. Soğanları yemeklik doğrayıp, az ölçü sıvı yağda kavurun.

2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.

3. Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.

4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.

5. Tuzunu ve pul biberini de atıp, birkaç dakika daha karıştırın.

6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.


Tereyağlı erişte tarifi


Tereyağlı erişte için gereçler:



  • 2 su bardağı konut eriştesi yahut hazır erişte


  • 4 su bardağı su


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağlı erişte nasıl yapılır?

1. Tencereye tereyağını koyup eritin.

2. Eriyen yağa erişteleri ekleyin ve kavurun.

3. Erişteler pembeleşmeye başladığında 4 bardak suyu ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın.

4. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirip suyunu çekmeye başlayınca yavaşça sulu kalması için ocağın altını söndürün.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst