‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Kara Kara Düşünenler İçin Birbirinden Pratik Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Akşama ne pişirsem sorusu her insanın gün ortasında en hayli düşündüğü sorulardan biridir. Bu soruya biz de birbirinden pratik tanımlarla karşılık verelim dedik ve sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde terbiyeli tavuk çorbası, mercimek köftesi, havuç tarator ve sütlü irmik tatlısı tanımlarımız var…


Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı


Gereçler



  • 1 adet tavuk göğsü


  • 1 çorba kaşığı un


  • 1 çorba kaşığı tereyağı


  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ


  • Tuz


  • Pul biber


  • 3 avuç tel şehriye


  • 2-3 kol maydanoz
Terbiye için:


  • Yarım limon suyu


  • 1 yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?

1. Tavuğu güzelce haşlayın.

2. Öbür bir kaba suyunu süzün.

3. Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Akabinde tavuk suyunu ekleyin.

5. Üzerine 1 bardak kadar da olağan kaynar su ekleyin.

6. Su kaynayında tel şehriye ekleyin.

7. Bir yandan bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiyeyi hazırlayın.

8. Çorbanın kesilmemesi için: Kaynar sudan bir kepçe alıp terbiyenin ortasında karıştırın. Akabinde daima karıştırarak kaynayan suya ekleyin.

9. sonrasındasında indirmeye yakın pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.


Havuç Tarator Tanımı


Gereçler



  • 3 adet havuç


  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 2 diş sarımsak


  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.

2. Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.

3. Son olarak rendelenmiş havuçlar ek edilir.

4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

5. Farklı bir kasede süzme yoğurt ile tuz çırpılır.

6. Soğuyan havuçlar yoğurda ek edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.


Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı


Materyaller



  • 1 paket kakaolu bisküvi


  • 1 su bardağı şeker


  • 9 yemek kaşığı irmik


  • 1 litre süt


  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?

1. Soğuk sütü tencereye alın ve şeker ile irmiği ek edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

2. Ocaktan almadan evvel vanilya ekleyin.

3. Tatlının yarısını borcama dökün.

4. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.

5. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.

6. Buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.

7. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi yahut tarçın serpebilirsiniz.


Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst