‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünüyorsanız Şayet Farklı ve Pratik Yemek Tanımlarıyla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün ne pişireceğini bilemeyenler, akşama ne yemek yapsam diye kara kara düşünenler… Sizler için hem hayli pratik birebir vakitte nefis yemek tanımlarıyla günün menüsünü oluşturduk. Bugün günün menüsünde bamya tempura, patlıcan lazanya, mısır kaburga ve gül çayı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Bamya Tempura Tarifi


Malzemeler



  • 1 çay bardağı un


  • 1 çay kaşığı karbonat


  • 1 adet yumurta


  • 1 su bardağı su


  • 250 gr bamya


  • Karabiber


  • Toz Biber


  • Tuz
Bamya Tempura Nasıl Yapılır?

1. Bamyaların baş kısımlarını ayıklayıp ve temizleyin.

2. Bütün gereçleri yeterlice karıştırıp, suyu denetimli ekleyip bir harç elde edin.

3. Bamyaları bu harca batırıp kızartın.


Patlıcan Lazanya Tarifi


Malzemeler



  • 4 adet patlıcan


  • Yarım kilo tavuk göğsü


  • 2 adet yeşil biber


  • 1 adet kırmızı biber


  • 1 adet kuru soğan


  • 4-5 yemek kaşığı domates sosu


  • Karabiber


  • Kırmızı toz biber


  • Pul biber


  • Tuz


  • Sıvı yağ
Beşamel sos için:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1,5 yemek kaşığı un


  • 1,5 su bardağı süt


  • Tuz


  • Karabiber
Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Patlıcan Lazanya Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyip tuzlu su dolu kapta 20 dakika bekletin.

2. Bir tavaya yağ, soğan eklenir ve kavrulur.

3. Tavuk minik minik doğranarak düzgünce kavrulur.

4. Akabinde biberler de eklenir ve kavrulmaya devam edilir.

5. Domates sosu, ya da 1 kaşık salça eklenir.

6. Baharatları eklenir ve düzgünce kavrulup ocaktan alınır. (eğer salça kullanıyorsanız epeyce az sulandırabilirsiniz)

7. Öteki bir tavada kızgın yağda patlıcanların her iki yüzeyi kızartılır. Kızaran patlıcanlar havlu kağıt üzerine alınarak fazla yağı çektirilir.

8. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, eridikten daha sonra un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.

9. Süt ek edilir ve çırpıcı ile karıştırılarak yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır.

10. Hazırlanan tavuklu harca beşamel ses eklenerek karıştırılır.

11. Fırın kabının tabanına patlıcanların yarısı dizilir, üzerine tavuklu harcın yarısı dökülerek yaydırılır.

12. daha sonra bir kat daha patlıcan dizilir ve kalan tavuklu harcın tamamı dökülerek üzeri düz olacak biçimde yaydırılır.

13. En üstüne kaşar peyniri eklenip kızartılır.

14. Kızarana kadar pişirin.


Mısır Kaburga Tarifi


Malzemeler



  • 4 tane taze süt mısır


  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu


  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Dereotu


  • Tuz
Sosu için:


  • 1 yemek kaşığı mayonez


  • 1 diş sarımsak


  • Yarım çay kaşığı acı sos
Mısır Kaburga Nasıl Yapılır?

1. Mısırları uzunluğuna 4 modüle bölün.

2. Yağlı kağıt üzerine alın.

3. Üzerine sarımsak tozu, toz biber ,zeytinyağı ve tuz ek edin ve harmanlayın.

4. Evvelden ısınmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

5. Sosu için mayonez, ezilmiş sarımsak ve acı sosu karıştıralım.

6. Mısırlar pişince tabağa alın ve üzerine sosundan gezdirin.


Gül Çayı Tarifi


Malzemeler



  • 1 kupa kaynar su


  • 1 tutam gül çayı
Gül Çayı Nasıl Yapılır?

1. Suyu kaynatın, kupaya ya da french presse alın.

2. Bir tutam gülü içine atın.

3. 10 dakika kadar çayın demlenmesini bekleyin.

4. Rengi sarıya dönünce süzüp için.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst