‘Akşama ne yemek yapsam?’ Menüsünde birbirinden lezzetli yemekler sizi bekliyor. Bugün menümüzde: Kremalı zerzevat çorbası, fırında islim kebabı, meyhane pilavı ve son olarak brownie kurabiye tanımlarımız var!
Kremalı zerzevat çorbası tanımı
Gereçler:
1. Tencerenin içerisine sıvı yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanları, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve 2-3 dakika hafifçeçe kavurun.
2. Akabinde küçük küpler halinde doğradığınız havucu ekleyerek kavurmaya devam edin.
3. Havuçları biraz kavurduktan daha sonra minik minik doğradığınız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
4. sonrasındasında unu ekleyerek 1-2 tıp karıştırın. Bezelye ve suyu da ek ederek yeniden karıştırın.
5. Çorba kaynamaya başladıktan daha sonra ocağı kısın ve orta ateşte çorbayı pişmeye bırakın.
6. Sebzeler diriliğini kaybettikten daha sonra kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Akabinde çorbayı bir taşım daha kaynatın.
7. Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten daha sonra son kere karıştırın ve ocaktan alın.
8. Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra kremalı zerzevat çorbası servise hazır.
Brownie kurabiye tanımı
Gereçler:
1. Geniş bir kaba tereyağı ve yumurtayı alın, parmak uçlarıyla yoğurmaya başlayın.
2. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyip yeterlice karıştırın. Akabinde kakaoyu ekleyin.
3. Akabinde elekten geçirilmiş un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğurun.
4. Kıvam alan kurabiye hamurunu on dakika kadar dinlendirin. Kurabiyelere istediğiniz hali verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
5. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğumaları için ızgara telinin üzerinde bekletin.
6. Şerbeti hazırlayın. Şerbetin birinci sıcağının çıkmasını bekleyin. Kurabiyeler soğuttuktan daha sonra geniş bir kaba alın.
7. Üzerine şerbeti gezdirin. Şerbetini çeken kurabiyeler sunuma hazır.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Kremalı zerzevat çorbası tanımı
Gereçler:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet ince kıyılmış soğan
2 dolu yemek kaşığı un
1 adet minik küp doğranmış patates
1 adet minik küp doğranmış havuç
1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
1 çay bardağı konserve bezelye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 kutu krema (200 ml)
Tuz
6-7 su bardağı sıcak su
1. Tencerenin içerisine sıvı yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanları, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve 2-3 dakika hafifçeçe kavurun.
2. Akabinde küçük küpler halinde doğradığınız havucu ekleyerek kavurmaya devam edin.
3. Havuçları biraz kavurduktan daha sonra minik minik doğradığınız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
4. sonrasındasında unu ekleyerek 1-2 tıp karıştırın. Bezelye ve suyu da ek ederek yeniden karıştırın.
5. Çorba kaynamaya başladıktan daha sonra ocağı kısın ve orta ateşte çorbayı pişmeye bırakın.
6. Sebzeler diriliğini kaybettikten daha sonra kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Akabinde çorbayı bir taşım daha kaynatın.
7. Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten daha sonra son kere karıştırın ve ocaktan alın.
8. Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra kremalı zerzevat çorbası servise hazır.
Brownie kurabiye tanımı
Gereçler:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı süt
İnce dilim limon
1. Geniş bir kaba tereyağı ve yumurtayı alın, parmak uçlarıyla yoğurmaya başlayın.
2. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyip yeterlice karıştırın. Akabinde kakaoyu ekleyin.
3. Akabinde elekten geçirilmiş un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğurun.
4. Kıvam alan kurabiye hamurunu on dakika kadar dinlendirin. Kurabiyelere istediğiniz hali verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
5. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğumaları için ızgara telinin üzerinde bekletin.
6. Şerbeti hazırlayın. Şerbetin birinci sıcağının çıkmasını bekleyin. Kurabiyeler soğuttuktan daha sonra geniş bir kaba alın.
7. Üzerine şerbeti gezdirin. Şerbetini çeken kurabiyeler sunuma hazır.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????