‘Akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel günün menüsü: 3 gereçli mercimek çorbası, tavuk dürüm, yoğurtlu lahana salatası ve portakallı kurabiye!
3 gereçli mercimek çorbası tanımı
Gereçler:
1 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?
1. Tereyağını tencerede kızdırın. İçine 1.5 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Burada püf nokta unun yavaşça kahverengileşinceye kadar kavrulması.
2. Akabinde yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su doldurun.
3. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber atın. -Eğer bir çay kaşığı zerdeçal da koyarsanız çorbanızın rengi ve şifası artacaktır.-
4. Mercimekler kaynayıp formlarını değiştirmeye başlayınca bir blender sayesinde çorba pürüzsüz hale gelinceye kadar çektirin.
5. Kıvama nazaran su ekleyin.
Tavuk dürüm tanımı
Materyaller:
1. Tavuklar epey küçük doğranır. Üzerine sos materyalleri eklenir en az yarım saat bekletilir.
2. Bir tavaya biraz sıvı yağ eklenir.
3. İri doğranmış soğanlar eklenip kavrulur, sonrasındasında iri doğranmış biberler eklenerek tekrar kavrulur.
4. Sosta bekleyen tavuk sos ile birlikte tavaya eklenir ve harlı ateşte sotelenir.
5. Pişmiş tavuklara doğranmış domatesler eklenip beş dakika daha kavrulduktan lavaşları tavuğun üzerine açarak bir kaç dakika ısıtıp ondan sonrasında içine ne isterseniz konup dürüm yapılır.
Yoğurtlu lahana salatası tanımı
Gereçler:
1. Lahanamızı şeritler halinde keselim, Havucu rendeleyelim.
2. Başka bir kapta yoğurdumuzu hazırlayalım. Evvel sarımsakları rendeleyelim, tuz katalım. Mayonezi de katıp, lahanayı da ek edip servis edelim.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın birebir sorunun yanıtında görüşmek üzere! Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????
3 gereçli mercimek çorbası tanımı
Gereçler:
1 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?
1. Tereyağını tencerede kızdırın. İçine 1.5 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Burada püf nokta unun yavaşça kahverengileşinceye kadar kavrulması.
2. Akabinde yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su doldurun.
3. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber atın. -Eğer bir çay kaşığı zerdeçal da koyarsanız çorbanızın rengi ve şifası artacaktır.-
4. Mercimekler kaynayıp formlarını değiştirmeye başlayınca bir blender sayesinde çorba pürüzsüz hale gelinceye kadar çektirin.
5. Kıvama nazaran su ekleyin.
Tavuk dürüm tanımı
Materyaller:
- Yarım kilo tavuk göğsü
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, pul biber, kekik, kimyon, karabiber
1 adet soğan
3 tane yeşil biber
1 adet domates
2 tane lavaş
1. Tavuklar epey küçük doğranır. Üzerine sos materyalleri eklenir en az yarım saat bekletilir.
2. Bir tavaya biraz sıvı yağ eklenir.
3. İri doğranmış soğanlar eklenip kavrulur, sonrasındasında iri doğranmış biberler eklenerek tekrar kavrulur.
4. Sosta bekleyen tavuk sos ile birlikte tavaya eklenir ve harlı ateşte sotelenir.
5. Pişmiş tavuklara doğranmış domatesler eklenip beş dakika daha kavrulduktan lavaşları tavuğun üzerine açarak bir kaç dakika ısıtıp ondan sonrasında içine ne isterseniz konup dürüm yapılır.
Yoğurtlu lahana salatası tanımı
Gereçler:
Yarım beyaz lahana
2 diş sarımsak
1 adet havuç
2 çorba kasesi kadar yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
1. Lahanamızı şeritler halinde keselim, Havucu rendeleyelim.
2. Başka bir kapta yoğurdumuzu hazırlayalım. Evvel sarımsakları rendeleyelim, tuz katalım. Mayonezi de katıp, lahanayı da ek edip servis edelim.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın birebir sorunun yanıtında görüşmek üzere! Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????