‘Akşama ne pişirsem?’ Diye düşünenler, bu içerik sizin için! Bugün menümüzde: Mis üzere ezogelin çorbası, akabinde patatesli havuçlu pratik mantı, sirkeli pancar salatası ve son olarak magnolia tanımımız var!
Ezogelin çorbası tanımı
Materyaller:
1. 3 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tencerede eritin.
2. Soğanı ekleyin ve kavurun.
3. daha sonra unu ekleyin ve kabarcıklı hale gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine salçayı ve çabucak sonrasında da suyu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
5. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeç sayesinde yıkayın. Süzüp tencereye ekleyin. Tuzu ekleyin, akabinde kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısın ve gereçler yumuşayana kadar pişirin.
7. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Pul biber ve nane ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar pişirin. Akabinde, tereyağını çorba ile birleştirin, birkaç dakika daha pişirin.
Patatesli havuçlu kolay mantı tanımı
Materyaller:
Mantısı için:
1. Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ek edin ve 20 dk haşlayın.
2. Akabinde havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin ve bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
3. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
4. İnce ince doğradığınız bir tutam maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
5. Sotelenmiş havuçları da alın ve karıştırın.
6. Baharatlarını da ek edin ve güzelce yoğurduktan daha sonra elleriniz ıslatın, bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
7. Bir tavaya zeytinyağını alın, kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun.
8. Salçayı ekleyip hafifçeçe kavurun, baharatları ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp fokurdayana dek bekleyin ve altını kapatın.
9. Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin, tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
10. Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.
Sirkeli pancar salatası tanımı
Materyaller:
1. Pancarların kabuğunu soyun ve bir kaç modüle kesin.
2. Kestiğiniz pancarları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yaklaşık 50 dakika haşlayın. (Bu kademede orta ara çatalla denetim etmeyi unutmayın.)
3. Pancarlar haşlandıktan daha sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan pancarları dilediğiniz biçimde doğrayın.
5. Pancarları karıştırma kabına alın, üzerine ince ince kıydığınız maydanoz, dereotu, iri iri doğranmış ceviz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyi ek ederek karıştırın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Ezogelin çorbası tanımı
Materyaller:
1 soğan
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı büyük taneli pirinç
1/4 su bardağı bulgur
1 adet çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1. 3 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tencerede eritin.
2. Soğanı ekleyin ve kavurun.
3. daha sonra unu ekleyin ve kabarcıklı hale gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine salçayı ve çabucak sonrasında da suyu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
5. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeç sayesinde yıkayın. Süzüp tencereye ekleyin. Tuzu ekleyin, akabinde kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısın ve gereçler yumuşayana kadar pişirin.
7. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Pul biber ve nane ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar pişirin. Akabinde, tereyağını çorba ile birleştirin, birkaç dakika daha pişirin.
Patatesli havuçlu kolay mantı tanımı
Materyaller:
Mantısı için:
4 adet patates
2 adet havuç
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kıyma
1 tutam tuz ve karabiber
1. Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ek edin ve 20 dk haşlayın.
2. Akabinde havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin ve bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
3. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
4. İnce ince doğradığınız bir tutam maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
5. Sotelenmiş havuçları da alın ve karıştırın.
6. Baharatlarını da ek edin ve güzelce yoğurduktan daha sonra elleriniz ıslatın, bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
7. Bir tavaya zeytinyağını alın, kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun.
8. Salçayı ekleyip hafifçeçe kavurun, baharatları ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp fokurdayana dek bekleyin ve altını kapatın.
9. Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin, tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
10. Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.
Sirkeli pancar salatası tanımı
Materyaller:
3 adet kırmızı pancar
Sıcak su
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
1. Pancarların kabuğunu soyun ve bir kaç modüle kesin.
2. Kestiğiniz pancarları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yaklaşık 50 dakika haşlayın. (Bu kademede orta ara çatalla denetim etmeyi unutmayın.)
3. Pancarlar haşlandıktan daha sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan pancarları dilediğiniz biçimde doğrayın.
5. Pancarları karıştırma kabına alın, üzerine ince ince kıydığınız maydanoz, dereotu, iri iri doğranmış ceviz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyi ek ederek karıştırın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????